Gönderen Konu: Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects (Playstation 2)  (Okunma sayısı 547 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Spider-Man, HULK(onu büyük harflerle yazıyorum. neden? çünkü ben bir HULK hayranıyım), Wolverine, Iceman, Magneto, Elektra, The Thing, Venom ve dahası. Çizgi romanların harika dünyasından fırlayan kahramanlar artık çok yakınımızdalar; o küçük karelerin içlerinde onlarla beraber olamayanlar oyunlarla ya da sinema filmleriyle bu “süper-mega-ultra” karakterlerle tanışabiliyorlar. X-Men serisinin çeşitli oyunlarının ve filmlerinin yanı sıra, ne kadar başarılı olup olmadığı tartışılır, Spider-Man, HULK, Fantastic Four, Elektra gibi kahramanlarla kimilerinin filmleri, kimilerinin de film ve film portu oyunlarıyla birlikte defakez farklı şekillerde karşılaştık onlarla. Hepsi de dövüş için yaratılmışlardı, ama ortada bir detay vardı; comic’lerde onlarca kere birbirleriyle mücadele eden “bunları” oyunlarda hiç dövüştürmemiştik ki biz. Kabul; MARVEL vs Capcom serisinin iki oyunu da birbirinden güzeldi, son jenerasyon 2D dövüş oyunlarında Guilty Gear kadar üst düzeydeydi; fakat üçüncü boyut lazımdı bize ve bunun eksikliğini, ne yazık ki EA fark etti. Bakalım onları elimizde kontrolörlerle kapıştırmak kutucuklarda maceralarını okumak kadar heyecan verici miymiş?

“EA” denildiğinde iyi oyun oynayacağımızı bildiğimiz zamanları yaşadım ve gerçekten de EA imzalı oynadığım her oyun son birkaç seneye kadar aklımda yer etmiştir. Yeni milenyumla başladığını düşündüğüm bir süreçle birlikte EA’in çoğu oyunu hiç ama hiç zevkli değil. FIFA serisi başta olmak üzere diğer tüm spor oyunlarında bir düşüş bariz; stratejiyi de RPG’yi de kimin iyi yaptığı biliniyor, oyuncular da ona göre tercih yapıyorlar. MARVEL Nemesis ise EA’in son aksiyon oyunu denemesi. E3 fuarı süresince ve onun bir süre sonrasına kadar MARVEL Nemesis’in etkileyici bir oyun olduğu düşünülüyordu, karakterlerin oyundaki çekim açısı ve animasyonları yabancı sitelerde seyrettiğimiz oyun içi videolarda oldukça iyi görünüyordu. Demek ki o sırada oyunu oynayan arkadaşın bilekleri epey sağlammış, kendi tecrübem sonunda bunu anlayabildim. Oyunda yer alacak o kadar aksiyonun ve atraksiyonun ellerimizde nasıl şekilleneceğini oyunu oynama şansı elde ettiğimizde görebilecektik ki MARVEL Nemesis’in bize üçüncü boyutta MARVEL karakterlerini kontrol etme imkanını vermesi bile oldukça etkileyiciydi. Fakat oynadıkça parmak ağrıları ve sinir bozuklukları ile koltuktan kalkmak insanı çileden çıkartmakta hiç de yetersiz değildi.

- HULK zaten büyük harflerle yazılır! – Harbi mi?!

Oyuna başladığınızda iki farklı mod ile karşılaşıyorsunuz. Birincisi story, diğeri ise MARVEL kahramanları ile dövüşebileceğiniz vs modu. MARVEL’deki her kahramanı oyunu açar açmaz dövüştürmek isteyen oyuncular maalesef hayal kırıklığına uğrayacaklardır, zira vs modunda sadece yedi karakter ile başlıyorsunuz ve aktif olmayan diğer karakterleri oynanabilir hale getirmek için story modunda ilerlemek zorundasınız. Oyundaki öykü ise gerçekten de oldukça yavan ve sıradan. Buna göre The Imperfects olarak bilinen Niles Van Roekel ve yedi süper güçlü savaşçısı ile New York Şehri’nin altını üstüne getirir. Yani bir nevi “alien” saldırısı oluyor ki oyunun ilerleyen bölümlerinde Van Roekel’in de gerçekten bir “alien” olduğunu öğreniyoruz. Bu istiladan sonra köprüler yerlerinden sökülüyor, gökyüzü kararıyor, binalar yıkılıyor. Ve yıkıntıların arasından taşş gibi kahramanımız The Thing çıkageliyor ve oyunumuzun story modu onun kontrolünü bize vererek başlamış oluyor.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive