Gönderen Konu: Max Payne  (Okunma sayısı 507 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Max Payne
« : 10 Ağustos 2007, 19:35:11 »
ntikam sizi nereye kadar götürür? Hayatınızı değiştiren bir olay limitlerinizi zorlamanızı sağlar mı?.. Oyun çıktığında amatör incelememe yazdığım giriş cümleleri bunlar..

Sıradan bir iş gününden daha eve dönen Max için bugün işler daha farklıdır.. Eve vardığı zaman kapının açık olduğunu farkedecek ve şaşkınlıkla karısının sesini duymaya çalışan Max karşısına çıkan silahlı iki adamı öldüremek zorunda kalır ve karısının ve daha yeni doğmuş bebeğinin öldürüldüğünü kendi gözleriyle görür.. Bu olaydan sonra ne yapacağını şaşırır ve ortağından yardım ister.. Ortağıyla buluşmak için indiği metroda ise gene silahlı insanlarla karşılaşır.. Uzun bir süreden sonra tam ortağını bulmuştur ki, ortağı gözleri önünde sırtından vurularak yere serilir.. Bir süre sonra televizyonda ortağını öldürmekle suçlanan "Max Payne" ile ilgili haberleri izlemektedir..

Nasıl olduysa bunların hepsine bir kişi sebep olmuştur.. ve Max içinse bu kişiyi bulmak ve intikam almaktan başka çare yoktur..çünkü kaybedecek hiçbir şeyi kalmamıştır..karlı New York sokaklarında kendi başınadır..

Aksiyon oyunlarında bir devrim ve çıtayı yükselten bir oyun olarak bilinen Max Payne'in hikayesi böyleydi.. Uzun bir bekleyişten sonra 2001 kışında sabırsızlıkla yükleyip oynadığım, daha doğrusu oynadığımız.. Çünkü çoğumuz eminim bu oyunu unutamayız.. Zamanına göre muhteşem bir grafik motoruna sahip, eşi bulunmaz bir hikayesi olan, ve içlerinden en önemli eşi bulunmaz bir "atmosfer"e sahip bir oyundu kesinlikle.. Çoğu dergi tarafından 2001 in en iyi oyunu seçilmişti, ancak bana kalırsa tüm zamanların en iyi aksiyon oyunlarından biri...

Oyunda en çok ilginizi çekecek özellik olan Bullet Time modu, yani anlaşılabilir ismiyle yavaş çekim modu; oyuna eşsiz bir tat katarak oynadığınız her saniyenin zevkli olmasını sağlıyordu. Oyunda bulunan onlarca değişik hareketin aksine kontroller hiç bekleyemeyeceğiniz kadar basit ve kullanışlıydı..  Aynı zamanda oynadığınız mekanlar, karşınıza çıkan yeni gelişmeler sizi büyülüyordu..  Oyunu kalitesinin farkına rahatlıkla varabiliyordunuz. Max Payne, tam bir "aksiyon oyunu" denilebilecek bir oyun.

Tam 5 yıllık yapım aşamasına sahip olduğunu duyunca insan doğal olarak bu oyuna harcanan emeğe saygı duyuyor.. Remedy bu oyun sayesinde meşhur oldu denebilir.. Beni uzun süre etkisine alan ve yaklaşık 3 kere bitirdiğim bir klasik oyun olduğu için bu kadar övüyorum belki de.. Ancak mutlaka rafınızda yer alması gereken ve ileride geriye bakıp hatırlayabileceğiniz bir oyun Max Payne.. Burada teknolojik özelliklerine çok değinemedim evet, ancak o yıllarda insanın gözünü alan harika grafikleri olduğunu biliyorum.. 5-6 saatlik kısa bir sürede bitmesi büyük ihtimalle oyunun TEK eksisiydi ama o süre zarfında bana yaşattıklarını az oyuna değişirim..
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive