Gönderen Konu: Medieval Total War: Viking Invasion (PC)  (Okunma sayısı 493 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Medieval Total War: Viking Invasion (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 22:50:38 »
Son zamanlarda bir expansion furyasıdır tutturmuş gidiyor. Piyasadaki strateji ağırlıklı oyunların çoğu için bir genişleme paketi şu anda ya hazırlanıyor yada çoktan piyasaya sürülmüş bizim gibi geceleri yaşamaya başlayan yazarlar tarafından uykusuz gözlerle inceleniyor. Tabi adamlar oturup yeni bir oyun hazırlamaktansa genişleme paketi yaparız diyorlar. Hem böylesi daha ucuza geliyor hemde daha kolay hazırlanıyor. Bunlardan biride Medieval Total War: Viking Invasion tabiki. Bakalım bu sefer bizi neler bekliyor.

Saat Sabahın 5:00'ı:

Adından da anlaşılacagı gibi vikingler oyunun ana teması haline gelmiş. Barbar viking orduları Ingilereyi istila etmeye çalışıyorlar. Önlerine ne çıkarsa yakıp yıkıyor ve tam anlamıyla kanlarının son damlasıda akana kadar savaşmaya devam ediyorlar. Gerçekten acımasız ve bir okadarda kuvvetli bir orduya sahipler. Ayrıca pekte güvenilir oldukları söylenemez. Bunun için arkanızı devamlı sağlama almanızı öneririm. Vikinglerden başka Sicilians, Aragonnes( yada böyle birşeydi) ve Hungarians olmak üzere 3 yeni ırk daha oyuna eklenmiş. Aslında yeni ırklarda dahil olmak üzere oyunda pek bir yenilik yok, bir kaç tane yeni silah eklemişler fakat bunlarda pek öyle savaşın kaderini etkileyecek türden değil. Oyundaki en büyük yenilik Vikingler ve aşırı güçlü ordusu. Oyunun geri kalanını zaten biliyorsunuz, bunun için daha çok Vikinglerden bahsetmek istiyorum. Yukardada dediğim gibi tam anlamıyla barbar bir millet, çok iyi savaşıyorlar. Sayısal üstünlüğünüz olabilir, hatta çok iyi bir stratejinizde olabilir fakat karşınızda Vikingler varsa işler pekte istediğiniz gibi gitmeyebilir. Birebir savaşlarda çok fazla şansınız olmadığını anlamanız fazla zamanınızı almayacaktır. Bunun için vur kaç taktikleriyle düşmanı biraz olsun zayıflatıp tüm gücünüzle tepesine inmenizi tavsiye ederim. Ancak böyle durdurabiliyorsunuz.

Ayrıca berserk birimlerinin ve organ gun adlı silahın karşısında ordunuz eriyip gidiyor. Bunun için büyük bir sayısal üstünlüğe ihtiyacınız olacak. Ayrıca diplomasi olayıda pek vikinglere göre değil.
Genelde önce kellenizi kesip elinize verdikleri için pek konuşmaya vaktimiz olmuyor. Barış yapmış bile olsanız korkmanız gereken bir düşman olduğunu unutmayın. Eninde sonunda fethedilme sırası sizede gelecek. Bunun için anlaşmalara pek güvenmeyip ordunuzu devamlı hazır ve güçlü tutun. Vikinglere karşı sağlam ve sayısal olarak üstün bir orduya, bunun için iyi bir ekonomiye, iyi bir ekonomi içinde ticaret yapmaya ihtiyacınız var(tabi sağlam sinirlerde gerek). Ama unutmayın bir yandan ticaret yapıp diğer yandan vikinglerle ve diğer ülkelerle olan politikalarınızada dikkat etmelisiniz. Bunun içinde orta seviyede ingilizce bilmeniz şart. Aslında her oyun için durum böyle ama burada biraz daha ön plana çıkmış gibi.
Vikinglere karşı oynamak gerçekten zor ama biz Vikingsek durum tam tersi olabiliyor. Evet Vikinglere karşı oynamak ne kadar zorsa vikinglerle oynamakta okadar kolay. Çünkü bu sefer istilacı olan sizssiniz ve güçlü bir orduya sahipsiniz. Aslında sadece askeri kuvvetlerinize dayalı bir ekonomi kurup kısa zamanda bütün ülkeyi fethedebilirsiniz. Zaten ekonominizi bir kere oturttuğunuzda size baş kaldırabilecek hiç bir millet kalmıyor oyunda. Ama dikkat edilmesi gereken durumlardan biride bazı milletlerin ordularını birleştirmeleri ve saldırıya geçmeleri. Bu gerçekten korkmanız gerek bir durum çünkü sayısal olarak çok fazla oluyorlar ve ne kadar güçlüde olsak sayısal olarak çok üstün bir orduya karşı koyamayabiliyoruz. Bunu içinde öyle önünüze gelene saldırıp çok fazla düşman edinmemeniz gerekiyor.

5:30 civarları.....

Oyunun genel yapısı bu. Yani biz saldırıyoruz, onlar bize saldırıyor, siyasal komplolar düzenleyip dostumuzu sırtından bıçaklıyoruz ve düşmanımızla ticaret yapıyoruz falan filan. Şimdide oyunun seslerine gelelim. Aslında seslerde fazla bir değişiklik yok aynı şey grafikler içinde söylenebilir. Yani önceki oyunda ne varsa bu oyundada onu bulacaksınız ve zaten MTW nin gayet güzel grafikleri ve sesleri vardı, bu konuda içiniz rahat olabilir. Ayrıca sistemlerimizi fazla kasmadığından iç rahatlığıyla alıp oynayabilirsiniz.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive