Gönderen Konu: NBA LİVE 06  (Okunma sayısı 453 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
NBA LİVE 06
« : 02 Ağustos 2007, 23:08:11 »
“Basketbol hayatım boyunca yaklaşık 9000 şut kaçırdım. Neredeyse 300 maç kaybettim. 26 defa son şut denedim ve kaçırdım. Hayatımda defalarca kez denedim ve başarısız oldu. İşte bunun için bu kadar başarılıyım.” Michael Jordan’ın söylediği bir söz ile başlamak istedim yazıma. Ne de olsa bana ve benim gibi binlercesine basketbolu sevdiren adamdır MJ. Her ne kadar ben ancak onun son sezonlarına yetişebilmiş olsam da onu seyrettiğim her maçtan değişik bir haz aldım. NBA Live 06 ‘ yı açtığımda ilk baktığım yer “90’s All-Stars” takımıydı ve ne yazıkki istediğim ismi göremedim. Aslında bu pek önemli bir ayrıntı değil fakat basketbol tarihinin en büyük ismini NBA Live serilerinde “Roster Player” adıyla görmek gerçekten ona ve onu sevenlere yapılmış bir ayıp.

NBA Live 06 & MJ

1998 yılından beri çıktığı günde alıp denediğim NBA Live serisi beni hiçbir gün hayal kırıklığına uğratmamıştı aslında, tabi NBA Live 06 oynadığım güne kadar. Çünkü başıma gelen büyük talihsizlikler ve okulumun başlaması sebebiyle NBA Live oynamakta çok geç kalmıştım ve her geçen gün oyuna olan açlığım artıyordu. Her sene başarılı ya da başarısız bir yenilik yapar EA. Oyuna yeni bir mod eklerdi mesela (Dynasty, All-Star Weekend), ya da yeni takımlar eklerdi vs. Bu sene de tahmin ettiğiniz gibi bir yenilik var : Freestyle Superstar. Oyunun videolarını izlediyseniz, her videoda üstünde durulan konu hep aynıydı. Ayrıca piyasaya çıkmasına az süre kalmış PS3 ve XBOX 360 gibi gelişmiş konsollara da bir şekilde ayak uydurması gereken EA, oyunun grafiklerini de geliştirdiğini kanıtlıyordu aslında videolarda. Ve beklenen tarih olan 18 Ekim’den önce (29 Eylül – ABD) piyasaya çıktı.

 
...and the winner is... 
 
 
E3 videolarıyla fazlasıyla gözümüzü boyamıştı EA. Haliyle bizlerde “abartı” bir NBA Live bekler olmuştuk. Sonunda büyük bir heyecanla oyunu açtım ve büyük bir zevkle videoyu izlemeye başladım. Açılış videosu daha çok Freestyle Superstar ağırlıklı, tahmin edebileceğiniz gibi. Ana menüde benim beklediğimin aksine hiç yenilik yok. Play Now (FIFA’da ki Friendly’ye eş değer, dostluk maçı), Game Modes (tür seçimi, dynasty vs.), My NBA Live (NBA Store vs. size özel olanlar), Roster Updates (kadrolarla ilgili yapabilecekleriniz), Options (ayarlar) ve EA Sports Extras (ekstra videolar vs.). Yani kısaca oyunda yeni bir mod bulunmuyor. Ana ekranımızdaki tek değişiklik, artık arka planda görülen oyuncuların yanlarında Freestyle Superstar’dan dolayı bir sıfatları olması (highflyer vs.).
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive