Gönderen Konu: NBA Live 07  (Okunma sayısı 468 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
NBA Live 07
« : 10 Ağustos 2007, 19:37:27 »
“Tracy McGrady’den harika bir smaç!”
 “ Kobe Bryant 81. sayısına ulaşıyor! İnanılmaz!”

 Amerika Profesyonel Basketbol Ligi`ni, kısaca NBA’i takip edenler yukarıdaki spiker anlatımlarını duymuşlardır. Belki bu sözlerin aynılarını duymak şu anda mümkün olmasa da, gerçek hayattan daha şık, daha gösterişli basketler ya da smaçlar görmek mümkün NBA Live serisinde. Bir de bunları muhteşem grafikler, sesler, müzikler, efektler ve animasyonlar eşliğinde yapmak oyunculara çok büyük bir zevk verir. Peki ama bu sene EA Sports bizlerin karşısına yine harika bir oyun mu çıkardı, yoksa beklenmedik bir şekilde düşüşe mi geçti NBA Live Serîsi?
 
 “Ya sıkıldık artık Nba oyunlarına gıpta ile bakmaktan!”

 Oyun içi grafiklerden oluşan vasatın üstündeki giriş videosunun üzerimizde bıraktığı hoş etkiyle oyunumuza giriş yapıyoruz. Oyunun ana menüsündeki seçenekler geçen seneki oyunun aynısı. Tabii ki arka tarafta NBA'in usta basketbolcularının resimleri sürekli olarak, utanıp sıkılmadan değişerek dikkatimizi çekiyor. Menü tasarımı biraz daha geliştirilmiş olsa da, çok büyük bir fark yok. “Play Now” seçeneği ile seçtiğimiz iki takım ile anında bir basketbol maçına başlayabilirken, “Game Modes” adlı seçeneğe girdiğimizde sezondan Play-off’a kadar birçok oyun çeşidi ile karşı karşıya geliyoruz.

 “Maça girdik girmesine de, oyun sanki bana geçen senekinin aynısı gibi geldi?”

 Yukarıdaki gibi düşünmeniz için hiçbir sebep yok. Zira, maç öncesinde -geçen senenin aksine- oyuncuların ısınmalarına tanıklık ediyoruz. Bu kısa gösteriden sonra hava atışı ile oyunumuza başlıyor ve spikerden gelen heyecanlı anlatımla kendimizi tuşlara bırakıyoruz. Hava atışından sonra ilk dikkatinizi çeken şey, oyuncuların bireysel olarak yaptıkları defans animasyonları olacaktır. Özellikle oyun kurucuların birbirlerine ön sahada yaptıkları baskılardan çıkan animasyonlar gerçeğe uygun bir şekilde hazırlanmış. Geçen sene topu rakipten kapmak için kullandığımız tuşu, bu sene fazla kullanmamaya özen gösterin. Çünkü gerçeğe uygun olarak genellikle top yerine rakibin koluna vuruyor ve sürekli olarak faul alıyorsunuz.

 Oyunda bu sene düşünülen ve serîye aktarılmış olan konu, gerçekçilik. Maç içerisinde oyuncuların yaptıkları her hareket, geçen senenin zıttı olarak, tamamen basketbol kurallarına ve gerçekçiliğe uygun. Bunu anlayabileceğiniz en önemli nokta, sanırım, basket atmanın zorluğu. Geçen sene yaptığınız maçlarda büyük ihtimalle attığınız sayıların çoğunluğu üç sayılık basketlerdir, ancak bu sene üç sayılık basket atmak çok zor. El üstünden basket atmak gerek üç sayı çizgisinin gerisinden olsun, gerekse içinden olsun çok zorlaştırılmış. Maçlarınızı kazanmak istiyorsanız çok sabırlı davranıp, basketbolcunuzun en uygun pozisyondan atış yapmasını sağlamak zorundasınız. Saha içinin dışında, tribün grafikleri de -az da olsa-  iyileştirilmiş.

 Oynanabilirlik geçen seneye oranla gerçekten iyileştirilmiş. Geçen sene de oynanabilirlik gayet iyiydi ama bu sene daha bir düzen gelmiş. Gerçi, bu sene tüm özelliklerin geliştiğini göz önüne alırsak, oynanabilirlik gelişmeseydi olmazdı değil mi ama?

 Oyunun temel taşları?

 EA Sports bu sene de Nba Live serîsinde kendine yakışan grafikleri kullanmış. Oyun içerisinde oyuncuların detayları gerçekten çok yüksek seviyede. Bench olarak ifade edilen yedek kulübesindeki oyuncular da, grafiksel olarak son seviyeye kadar donanmış durumdalar.

 Maç içerisinde taraftarların sesleri gerçekten maçın gidişatına göre değişiyor. Özellikle ev sahibi iseniz her basket attığınızda salon sesten yıkılırken, beklenmedik bir sayı yediğinizde, ya da geriye düştüğünüzde salonu bir ölüm sessizliği kaplıyor. Müzikler, EA Sports’un zaten alışılmış olan ve her kesim oyuncunun takdir ettiği, o harika şarkılardan oluşuyor.

 Bu sene Nba Live serîsi bekleneni fazlasıyla verirken, oyunculara çok güzel anlar yaşatıyor. Özellikle NBA'i normalde takip ediyor ve basketbola ilgi duyuyorsanız NBA Live 07 sizin için kaçmaması gereken, FIFA 07’nin de geri dönüşünden sonra mutlaka alınması, oynanması gereken bir spor oyunu olarak karşımıza çıkıyor.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive