Gönderen Konu: SimCity 4 (PC)  (Okunma sayısı 539 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
SimCity 4 (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 23:50:43 »
YENİ BİR HAYAT

Sim city ilk çıktığında oyunu oynamak bana zevk yerine eziyet vermişti sonra çıkan versiyonlarında da fazla birşey değişmemişti. Sonra The Sims çıktı ve Sid Meier bu işte ne kadar usta olduğunu gösterdi. Fakat zamanla insanlar Sims'den çok sıkıldı ve yeni birşeyler aramaya başladılar ve sonunda buldular. Yani Sim City 4 serinin diğer oyunlarına hiç benzemiyor çünkü bu oyunda şehri kurmaktan çok onu ekonomik ve sosyal yönden ayakta tutmak lazım birde bunlara afetler ve kazalar eklenince insanın işi baya zorlaşıyor. Ama oyunda bu dengeyi okadar iyi ayarlamışlarki o zorluk insana adeta zevk gibi geliyor. Yazının başında şunu söylemek isterim ki oyunda ilk başlarda çok ama çok zorlanacaksınız fakat oyuna alıştıktan sonra uzun bir süre sosyal hayatınıza ve uykulu gecelerinize elveda diyeceksiniz.

YENİ KALP VE CİĞERLER

Oyunda unutmamanız gereken ilk şey herşeyi büyük düşünmek yani tarım mı yapacaksınız ayıracağınız yerler ona göre büyük olacak veya şehrinize su tesisatı mı kuracaksınız ilk başta büyük su pompasını yapıp sonra bütün şehri borularla donatacaksınız ve son olarakta şehirde uzun aralıklarla güçlü pompalar kullanacaksınız ki gerek ekonomik olarak batmayın gerekse oyun size sıkıcı gelmesin. Oyun zaten çok ayrıntılı olduğu için harcadığınız her doların değerini bilmeniz lazım. Bir bölgede bir tane büyük hastane varsa bir tane daha yapmayın bu sizi boşu boşuna zarara sokacaktır. Oyunda kaynak yönetimi çok önemli.

NEFES ALMAK SİZE KALMIŞ

Bu seferki afetlerde diğer oyundakilere göre daha yıkıcı. Bunlardan birkaçına örnek vermek gerekirse şehrinize robot gelebiliyor, hortum oluyor, yanardağ patlıyor ve deprem oluyor. Bunlar diğerlerinden çok daha tehlikeli. Ayrıca oyunda şehrinize başlamadan önce kanyon veya göl yapabiliyorsunuz. Bu işlemleri oyun içerisinde iken de yapabiliyorsunuz fakat pek tavsiye etmem çünkü gerçekte çok pahalıya geliyor ve çok uzun sürüyor. Şehriniz büyüdükçe bunlar size sorun olabilir. Oyunda yapılmış olan bir diğer özellik ise sizi gerçekten çok şaşırtacak çünkü oyunda kendi sims'inizi yapıp şehre salabiliyorsunuz ve onun bütün sorunlarıyla ilgilenebiliyorsunuz hatta bunu tek bir Sims ile yapmıyorsunuz. Ama bu özellik oyuna bence çok fazla birşey katmamış çünkü zaten şehir ile uğraşmak zaten bütün zamanınızı alıyor birde üstüne bu çıkınca ikisine de tam ilgi gösteremiyorsunuz.

AMAN DİKKAT EDİN TOZ KAÇMASIN

Oyunun en güzel yanı şehriniz büyüdükçe onun sanayisinin veya tarımının da büyüdüğünü görebiliyorsunuz. Ayrıca binalarınızı seçerken en yüksek kapasitelisini seçmeye özen gösterin çünkü binaları küçük seçmeniz demek ileride fazla büyüyemeyeceğiniz anlamına geliyor. Oyundaki apartmanlarda aynı hızla yenileniyor hatta iki bina birleşip büyük bir bina bile yapıyorlar. Size tavsiyem şehrinizdeki binaları büyüttükten ve ekonomik durumunuzu düzeltip güzel bir landmark aldıktan sonra gece modunu açıp şehrinizdeki olan biteni izlemeniz. Çünkü görmeye değecek bir görüntü oluyor. Bu arada landmarklardan bahsetmişken landmarklar arasında Ayasofya'da bulunuyor Bu beni gerçekten çok sevindirdi çünkü Türkiye'de dünyanın hiç bir yerinde olmayan bir kültürün olduğunu farketmeleri iyi olmuş.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive