Gönderen Konu: Sonic Heroes (PC)  (Okunma sayısı 653 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Sonic Heroes (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 23:59:56 »
Rahatlıkla gözlemleyebileceğiniz gibi, piyasalara sürülen aksiyon oyunlarının genelde, biz ne kadar oynarken zevk alsak ta, vurdulu kırdılı, patlamalı çatlamalı olduğu ortada. Devamlı birilerini öldürür, döver, hatta vücutlarını birkaç parçaya ayırmaya kadar abartırız. Tabii ki bunların hepsi oyun içerisinde olan şeyler ve orada kalırlar. Arada sırada, piyasaya sürülen ve biz oyunculara sadece ve sadece eğlence, hareketlilik vaadeden yapımlar da olmuyor değil. Önemli bir amaç peşinde koşmak ya da gereken kişiyi, vücuduna yüzlerce kurşun sıkıp öldürmekten çok, birbirinden farklı haritalarda gezip, bizi rahatsız eden ve düşmandan bile sayılmayacak varlıkları engellemek gibi işler yaptığımız yapımlara rastlamak da hoş birşey. Sonic Heroes da, az evvelki tanıma uyan nadir oyunlardan birisi, vaadettiği şey eğlence, hareketlilik ve cıvıl cıvıl bir ortam. Biz daha ne isteriz ki?

Rengarenk bir dünya
Sonic Heroes aksiyon türünde olmasına rağmen, bu aksiyonu daha çok hareket ve bol puan toplamak üzerine yoğunlaştırıyor. En önemli özelliklerinden birisi de, oynanabilecek birçok karakter ve bölüm olması. Bize eğlence sunmanın yanında, yapmamız gereken ufak tefek şeyler eklemeyi de ihmal etmemişler ki, oyunun bir anlamı olması için bunun da önemi var. Genelde bir yerden bir yere ulaşma ya da boss’ları saf dışı bırakmak gibi yapmamız gerekenler var. Bunların dışında, devamlı hareket ediyor, bir yerlerden atlayıp zıplıyor, bol bol puan topluyor, hatta havalarda süzülüp rampalar ile ekranın orasına burasına fırlıyoruz. Bunları o sırada yaşamak ve genel anlamdaki aksiyonların gerilimli havasından kurtulup, bu atmosfere girmek ilaç gibi gelebiliyor. Ufak tefek mini bulmacalar eklemeyi de ihmal etmemişler, bu işin tuzu biberi olmuş.

Oynayabileceğimiz birkaç mod mevcut. Tek kişilik modu seçtiğimizde, bize birkaç seçenek daha sunuluyor. Story modu ile birlikte belirli bir hikayeyi izleyerek, bölümleri geçip başarılı olmaya çalışıyoruz. Tutorial’da kontroller öğretiliyor ancak birkaç tuş dışında öğrenmek için uğraş vereceğimiz hiçbirşey yok, tuşlar gayet basit. Yine de bölümler içinde önümüze çıkabilecek engellere ve platformlara alışmak amacıyla bir göz atmanızda fayda var. Story’yi seçip hikaye moduna girdiğimiz zaman, bizden takım seçmemiz isteniyor. Üç kişilik takımların bulunduğu bu ekranda, ana senaryo için Sonic’in takımını seçmek mümkün, yalnız işin güzelliği şurada; diğer takımların da kendilerine göre hikayeleri var ve seçtiğiniz her farklı takım, farklı bir senaryoyu da beraberinde getiriyor, bu da oyunun zengin bir içeriğe sahip olduğunu gösteriyor. Başlangıç noktaları, haritalar ve demo’ların değişkenlik göstermesi, bunun başka bir kanıtı. Sonic’in takımını seçtiğinizi varsayarak ilk bölüme adımımızı atıyoruz.

Daha nefes almadan aksiyon hemen başlıyor. Bölümler içerisinde hızlı bir şekilde durmadan ileriyor ve oraya buraya zıplıyoruz. Çevrede toplayabileceğimiz yüzükler ve değişik materyaller bulunuyor. Bu yüzükleri toplamak, hatta kaybetmemek çok önemli, çünkü bölümler sonunda aldığımız puanlar bu yüzüklere bağlı. Puanımızın yüksekliğine bakarak da bir sürü bonusa ulaşabiliyoruz; gizli bölümler açılabiliyor ya da oynayabileceğimiz yeni mod’lar ekleniyor. Bu yüzden bölüm içlerinde toplayabildiğiniz kadar yüzük toplamanız gerekiyor. Karakterlerden bahsetmek gerekirse, oyunun en önemli özelliklerinden birisi, her karakterin kendine has özelliklerinin olması ve gereken yerlerde bunları devreye sokmamızın gerekmesi. Mavi kahramanımız Sonic, hızı ve belirli yerlerde yapabileceği manevralarla ön plana çıkıyor. Saldırı özelliği ise vasat sayılır. Kırmızı kahramanımız, hızlı değil ancak tabiri caizse vurdu mu deviriyor. Karşınıza çıkan düşmanları, kırmızı adamımız ile tek hamlede yok edebilir, güçlü saldırılarından yararlanabilirsiniz, ayrıca bazen önümüzü kapatan kapı ve kaya gibi engelleri yıkmakta da üstüne yok. Sarı renkteki kahramanımız ise marifetlerini havada sergiliyor. Yüksek platformlara gelindiği zaman, sarı kahramanımız ile uçuş moduna geçebilir ve yüksek yerlere ya da ara boşluk olan mesafelerde uçuş yapabiliriz. Ayrıca kendisinin havada saldırıp, havada bulunan düşmanları yere düşürebilme özelliği de var.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı fbli_07

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.468
  • Puan 518
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Sonic Heroes (PC)
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2007, 00:16:37 »
paylaşım için sağol