Gönderen Konu: The Da Vinci Code (PC)  (Okunma sayısı 446 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
The Da Vinci Code (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:29:26 »
Entrika ve tehlikenin iç içe geçtiği, muhtemelen okuduğum en iyi gerilim romanıydı “Da Vinci Şifresi”. Çoğu kitaptan daha fazla merak uyandırdı. Onlarca dile çevirildi, milyonlarca sattı; Hristiyan alemini birbirine düşürdü. Sonunda o da Hollywood’un eline düştü. Oyununun da yapılacağı haberi pek fazla şaşırtmadı beni. Agatha Christie ile hepten popüler olan kitap oyunlarına bir yenisi daha eklendi: The Da Vinci Code.

Kitap bir solukta geçiyor

Adventure tarzında olan oyunumuz, açılışında güzel bir video ile karşılıyor bizi, sinematikleştirildiği gözden kaçmıyor. Ana menüde hoş bir müzik eşlik ediyor. Geçiş animasyonları güzel yapılmış. Fazla karışamadığımız ayarlarda çözünürlük 1280*960’a kadar destekliyor. Kitabın çoğu Fransa’da geçtiği düşünülürse, oyunda çoğu karakterin Fransız aksanıyla İngilizce konuşması şaşırtıcı değil. Alt yazıların aktif edilebiliyor olması, özellikle Fransız İngilizcesi konuşan kahramanları anlamakta yardımcı olacaktır. Konu tamamı ile kitap ile aynı gidiyor. Ancak arada çok büyük boşluklar var, yapım çok hızlı ilerliyor. Örnek vermek gerekirse, kitabın ilk 100-120 sayfası 10 dakikalık bir zamanda geçiyor. Kitap ile olan paralellik, oyundaki şifrelerde de kendini gösteriyor. Bu bakımdan takıldığınız yerleri, elinizde kitaptan varsa, ona bakarak geçebilirsiniz. İlk şifre için sayfa 112 bakabilirsiniz. Bu da ufak bir tüyo olsun.

Farklı karakterler

3.şahıs kamerasından yönettiğimiz karakterlerin kontrolünü, mouse-klavye ikilisi ile sağlıyoruz. Oyun içinde, zaman zaman yönettiğimiz kişiler değişiyor. Başta Profesör Langdon’u yönetirken, bir süre sonra öldürülen müze müdürünün torunu Sophie kontrolünüze geçiyor. Kitap ve filmdekinin aksine, Da Vinci Şifresi’nde sınırlı bir şekilde aksiyon yaşanıyor. Bir dövüş sırasında, ekranın altında sırayla çıkan mouse tuşuna basmalısınız. Vaktinde basamazsanız yumruğu siz yersiniz. Bir macera oyununa göre kabul edilebilir belki, ama bu kadar aksiyon ve gerilime sahip bir kitaba da yakışmıyor.

Açılıştaki sinematik performansı, maalesef oyun içi ara videolarda bulunmamakta. Ara videolar görüntü olarak tatmin etmiyor. Keza Da Vinci Şifresi’nin de grafikleri daha iyi olabilirmiş. Özellikle karakter modellemeleri daha iyi yapılabilirdi. Haliyle yapım içerisinde çok sayıda tablo bulunuyor. Tablo görüntüleri çok kaliteli, ancak grafiklerin aynı kaliteyi tutturamaması, tabloların sanki oyun içine yapıştırılmış izlenimine sebep oluyor. Seçilen müzikler genellikle yumuşak tonlarda ve ilahi tarzında. Seslendirmeler müzikler kadar iyi olmasa da, yine de güzel.

Ticaret

Bir kitap oyunu ile daha karşı karşıyayız. Hatta kitap, sinema ve oyun olarak bir üçlemeyi gerçekleştirdi. Bu bakımdan anlayacağınız gibi daha çok ticari amaçla yapılmış bir oyun. Daha çok kitabı okuyan ve macera sevenlerin denemesi gerektiği kanaatindeyim. Kitabı okumamış olanların ya da okumaya üşenenlerin filme gitmeleri yerinde olur. Zira yalnız oyunu oynamak, kitabı yirmişer sayfa atlayarak okumak gibi olacaktır. Son olarak, yapıma karşı büyük beklentiler beslemeyin.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive