Gönderen Konu: The Sims: House Party  (Okunma sayısı 593 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
The Sims: House Party
« : 02 Ağustos 2007, 21:41:50 »
The Sims'in oyun tarihinin en çok satılan ve konuşulan oyunlarından biri olduğunu kuşkusuz herkes tartışmasız kabul edecektir. Çoğu kişi SimCity'nin yaratıcılarının elinden çıkma bu oyunun "İnsan Yaşamı Simülasyonu" adı altında bir kategori oluşturacağını ve yıllarca bu kategoride rakipsiz 1. sırada kalacağını tahmin bile edemezdi. The Sims son zamanlarda piyasa sürülen genişletme paketleriyle de adından çok söz ettirecek gibi görünüyor. Bakalım The Sims için 2.ana genişletme paketi olma özelliğini taşıyan House Party'de bizi neler bekliyor.

Sabahlara kadar müzik, dans, alkol ve sınırsız eğlence işte size en basit House Party tanımı. Buradan da anlayacağınız gibi oyun genel anlamda parti oluşturma ve düzenleme esasına dayanıyor. Yani bir Ev Partisi simülasyonu. Bu pakette gerçekten eğlenceden çalınmamış. Önceki oyunlara bakın: Ortalıkta dolaşıp yemek yemek ve tuvalete gitmekten başka hiçbir iş yapmayan insanlar ve doğal olarak da mutsuz kullanıcılar. Galiba Maxis oyunlarındaki bu yapaylığı ve sıkıcılığı farketmiş olacak ki böyle bir paket hazırlamış. Artık Maxis'i vezir mi yoksa rezil mi edeyim ona siz karar verin. Oyunu oynayabilmeniz için The Sims'in üzerine House Party'i yüklemeniz gerekmekte. Artık oyuna başlamaya hazırsınız.

HAYDİ BAŞLAYALIM

House Party'de temel olarak yapabileceğiniz şey parti vermek. Bu olay sırasında da 10-20 arası kişi evinizi işgal ediyor. Hem kendinizi hem de dostlarınızı memnun etmek yapmanız gereken en önemli şey geniş bir ev satın almak ya da mevcut evinizi genişletmek, bir diğer alternatif ise boş bir arazi satın alıp kendi evinizi kendiniz yapmanız. Bu alternatiflerden hiçbiri size uymuyorsa evinizin bahçesini biraz yaratıcıkla harika bir parti merkezine dönüştürebilirsiniz. Parti yapılacak alanın ve evin büyük olması gerçekten çok önemli; çünkü umumi tuvalet kuyruğu gibi uzayıp giden kuyruklar ve bu yüzden birbirlerine düşen insanlar, yemek almak için kapışanlar partinizi rezil edebilir. İstersiniz partinize renk katacak yeni eşyalar ve komutlardan bahsedelim biraz.

Gerçekten mükemmel bir parti vermek için bazı şeyleri gözden çıkarmanız gerekecektir. Yüklü miktarda faturalar ve yüksek miktarda gıda ve eğlence masrafları. Eğer sizde hile kullanmadan oyun oynayan o "dürüst kullanıcı grubundan" iseniz böyle partiler vermeniz epey zaman alacaktır.

Parti vermek için eşyaları karıştırdığınızda ilk gözünüze çarpan şey herhalde çılgın ses ve müzik sistemi cihazları ile aydınlatma cihazları olmuştur. Bu kategoride pek çok tür müziği çalabilen aynı zamanda DJ'lik yapabileceğiniz rüya gibi bir müzik seti sizleri bekliyor. Ayrıca istediğiniz yerlere hoparlörler yerleştirerek müziği her yere yaymanız mümkün. Yanıp sönen aydınlatmalı zemin sayesinde de yaşamasınız bile dansın kendine has duygusunu hissedebilirsiniz. Bunun dışında duvarlara yerleştirilebilen florasan lambalar sayesinde zaten kısıtlı olan alandan tasarruf etmeniz mümkün.

Bu cihazlar dışında "keşke olsaydı" dediğiniz pek çok araç ve obje de emrinizde. Örneğin bir set satın alarak evinizin bahçesinde kamp ateşi yakıp dostlarınızla hoş anlar geçirebilirsiniz. Ya da yapay bir rodeo makinesi satın alıp gerçek bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bunlardan daha da önemli çoğu kişinin hoşuna gidecek bir özellik ise büyük bir pastadan seksi bir erkek ya da kadının çıkması. Bunu yapın ve ortalığın nasıl karıştığını görün. Komşularınız buna hayran kalacak.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive