Gönderen Konu: The Sims: Livin' Large  (Okunma sayısı 459 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
The Sims: Livin' Large
« : 02 Ağustos 2007, 21:42:25 »
The Sims’in çıkacağı haberini aldığımda gerek türünün ilki oyunlardan hoşlandığımdan gerekse bu tarz bir oyunu hep istediğimden çıkana kadar sabırsızlıkla bekledim ve kısa aralıklarla yenilikleri izledim. Bu oyunu bu kadar özel yapan hem türünün (insan yaşamı simülasyonu) ilki olmasıydı hem de kendi yaşamımda yaşamak istediklerimi rahatlıkla yapabilmemdi. Sonuçta oyun elime geçmişti fakat yapılmak istenen insan simülasyonu olunca "Keşke böyle olsaydı" kelimelerini çok sık tekrarladım. Yine de oyun çok hoşuma gitmişti ve daha iyisi zaten yoktu. Sırf benim açımdan değil diğer tüm oyuncular tarafından da bu kadar tutulan bir oyunun genişleme paketi çıkmaması imkansız gibi bir şeydi. Evet bu seferki oyunumuz The Sims’in sadece The Sims’le beraber çalışan genişleme paketi: Livin’ Large.

Oyuna girdiğimizde çıkan haritanın üst kısmından çeşitli karakterler yaratabiliyoruz. 1 kişiden 8 kişiye kadar çocuk ya da büyük erkek yada kadın istediğiniz kadar karakter yapabilirsiniz. Bu karakterleri neat, outgoing, nice, playful, active olarak 5 karakter puanına göre yapabiliyorsunuz. Bu kriterler şu anlama geliyor:

Neat: Derli toplu olmayı seven birinin neat’i yüksek olur. Neat’i yüksek bir sim yemek yedikten sonra siz emir vermeseniz de tabağını yıkar ya da uyandıktan sonra yatağını toplar.
Outgoing: Canayakın manasına geliyor ve outgoing’i yüksek karakter insanlarla olan ilişkilerinde başarılıdır fakat sürekli bir toplum içinde bulunmak ister.
Nice: Bu da kibarlık anlamına geliyor. Diğer simler arasında saygın biri olarak bilinirsiniz ve hiçbir eksisi de yok.
Playful: Şen şakrak, neşeli anlamına geliyor. Bunda da diğer simlere karşı hep güler yüzlü ve mutlu gözükürsünüz. Yaptığınız espriler de genelde beğenilir.
Active: Adından da anlayacağını aktifliği fazla olan bir sim devamlı bir toplulukta bulunmak ister ve başarılı olur.

Burada dağıttığınız puanlara göre sim’inizin burcu belirleniyor ve her burcun iyi ve kötü anlaştığı 2 burç var. Mesela Capricorn (oğlak) burcu en çok Aquarius (Kova) ve Taurus (Boğa) ile, en azsa Leo (aslan) ve Gemini (ikizler) burcu ile anlaşıyor.

Karakteristik özellikleri geçtikten sonra sağ tarafta ise siminizin ne tür görüneceğini, kız mı erkek mi, çocuk mu genç mi olacağını ve teninin rengini ayarlıyorsunuz. Buraya kadar yapılan tek yenilik görünüşlere eklenen 30 kadar yeni kıyafet ve yüz tipi. Benim için fazla önemli olmadığından yenilik olarak bile saymıyorum.

Oyuna girdiğinizde karşınıza çıkan sol taraftaki menüden paranızı görebiliyorsunuz, bulunduğunuz bölgeye yakından ya da uzaktan ve 4 farklı bölgeden bakabiliyorsunuz, oyunu durdurma dahil 4 farklı hız konumuna getirebiliyorsunuz, evinizi 4 farklı şekilde, aile dostlarınızın sayısını, saati görebiliyorsunuz. Hız değişimini klavyeden de 1,2,3 tuşları ile yapabilirsiniz. Durdurma ise p tuşu. Aile dostu olayına ise iş kısmını anlatırken değineceğim. Bu kısmın üst kısmında ise 5 tane yuvarlak ikon var. Bunlar resim çekmenizi, Options’a erişmenizi, eşya satın veya dekor eşyası satın almanızı ya da ilk kısma dönmenizi sağlıyor. Eşya alma kısmında ise 8 farklı kategoride eşyalar emrinizde. Expansion pack’te birkaç tane yeni eşya da var. Screenshot’lardan birinde bu eşyaların hepsi olması lazım.

Dekor kısmında ise daha çok bahçe ve duvar işleri ilgili işlerle uğraşıyorsunuz. Fotoğraf çekiminde 3 farklı kalite ve büyüklükte fotoğraf çekip albüm yapabiliyorsunuz. Geri döndükten sonra sol tarafta da 5 kategori göreceksiniz. Bunlardan ilki olan mood’da o evde kaç kişi yaşadığı ve ihtiyaçlarının seviyeleri gösteriliyor. 8 farklı yaşama kategorisi var: Hunger, Comfort, Hygiene, Bladder, Energy, Fun, Social ve Room. Örnekle anlatacak olursak hunger’ınız acıktığınız zaman azalıyor ve türlü yiyeceklerle artabiliyor ya da tuvaletiniz zamanla ve bir şeyler yiyip içtikçe azalıyor. Tuvaletinizi yapınca doluyor. Bunların seviyelerine göre bir mutluluk seviyesi ortaya çıkıyor ve buna göre işinizde ve sosyal hayatınızda performans veriyorsunuz.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive