Gönderen Konu: Toca Race Driver (PC)  (Okunma sayısı 356 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Toca Race Driver (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:40:52 »
Sıra dışı bir yarış oyunu

Hiç belli bir senaryo üzerine kurulmuş araba yarışı oynadınız mı? Ya da nasıl bir şey olabileceğini düşündünüz mü? İşte TOCA Race Driver bu konudaki soru işaretlerini gerçekten silip süpürüyor.

Aslında oyununun, PS2 ve XBOX için üretimi yapılmış. Ancak PC’ye bomba gibi düştüğü kesin. Oyun yapı bakımından diğer araba yarışlarına benziyor tabi ki de. Sonuçta bu bir araba yarışı. Ancak oyunun içerisinde belli bir senaryo bulunması oyuncuyu oyunun başından kaldırmıyor… Bir sonraki olaylar zincirini merakta uyandırıyor. ”Ya Umut yapma bu araba yarışı niye merakta kalayım. Yarışı kazanır kapatırım. Amma yaptın ha?!” demeyin sakın!!! Hele oyunu bir kere oynamadan hiç demeyin. Bakın açıkça söylüyorum. Ben NFS serisinden başka hiçbir araba yarışını yarım saatten fazla oynamadım. Çünkü hiçbir araba yarışı (son çıkan Downtown Run hariç) NFS’deki hız hissini veremiyordu. Yada lisanslı araba yoktu. Ama bu öyle değil. TRD’yi 1 haftadır aralıksız oynuyorum. Hem de piyasada CM 4, Freelancer, Postal 2, Red Faction 2 ve Metal Gear Solid 2 tarzı oyunlar varken.

Nasıl yani senaryo mu???

Genel bir bakıştan sonra oyuna dönelim. Oyunumuz Codemasters firmasının bu sene “BOMBA” olarak piyasaya sürdüğü oyunların arasında yerini alıyor. Tür olarak araba yarışı. Ancak araba yarışı türü olarak da diğerlerinden biraz daha farklı. TOCA yarışlarını konu almakta. Oyunun ilk göze çarpan özelliği yukarıda da bahsettiğim gibi bir senaryo üzerinde dönmesi. Senaryonun giriş bölümü zaten oyunun da giriş demosu olarak bize gösteriliyor. Ben burada bahsetmek istemiyorum. Lütfen alınız görünüz.

Oyundaki ana karakter Ryan McKane (yani biz). Son derece agresif ama karizmatik heyecanlı bir genç. Oyunda Ryan dışında karşılaşacağınız 3 karakter daha bulunmakta. Tabi bunlarda sürpriz bahsetmiyorum.

Oyundaki ikinci en önemli özellik ise lisanslı arabalar. Cidden Codemasters sağ olsun bu araba çeşidi olayını abartmış, bir de utanmadan gitmiş lisanslarını almış (Bu oyunu PS2’de oynarken TV karşısında da aynı lafı etmiştim). Toplam araba sayısı 42. Bunun içerisinde hem TOCA arabaları var hem de oyun içinde size günlük yarış için gelen tekliflerde bulunan ralli arabaları yada normal arabalarda mevcut (Mini Cooper S). Elit şampiyonalardaki arabalar ise tam bir hız makinesi (Toyota GT1). Tabi ki de bunların hepsi oyunun başlangıcında kullanıma sunulmamış. Ancak kariyerinizde ilerledikçe bunların anahtarları bir bir dolabınızda yerini alıyor (Gerçekten öyle bir dolap var oyunda).

Araba yarışı olunca yollardan bahsetmemek mümkün değil. Merak etmeyin yollarda fena değil oyunda. Toplam 38 yarış pisti var. Oyun içerisinde bunları bazen kesip, kırpıp başka yerlerini oynayınca 50’ye varan pist seçeneği doğuyor. Bu yollarla oynanabilen şampiyona sayısı 13. Günlük yarışlar, çeşitli teklifler, günlük kapışmalar, liste böyle uzayıp gidiyor… Doyurucu değil mi?
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive