Gönderen Konu: Transformers: The Game (PC)  (Okunma sayısı 473 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Transformers: The Game (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:50:58 »
Bundan yıllar önce çocukluğumun en güzel neşesini, hafta sonu yayınlanan sabah çizgi film kuşağı oluştururdu. O zamanlar özel televizyonlar, kanallar bu kadar çok yoktu. Tek tük bilinen bazıları vardı. Genelde sabahları güzelce çizgi film yayınlarlar, öğleden sonra da hafta sonu programlarını yayına sokarlardı. Çizgi filmler arasında Transformers, Thundercats, Voltran, He-man, G.I. Joe, Robotech gibi şaheserler vardı. Hafta içi sabah erkenden okula gitmek için kalkardım. Güya hafta sonu hep uyuyacağım diye içimden geçirirdim. Ama çizgi filmler beni uykumdan eder sabah uyanırdım. Hafta sonları erken kalkıp, doğruca salona koşup, televizyon başına çakılmamın sebebi bu çizgi filmlerdi. Şimdi hatırladıkça o günlerin ne kadar güzel ve zevkli olduğu aklıma geliyor. Özellikle Robotech, Transformers ve G.I. Joe'nun hastasıydım. Transformers'ın ve G.I. Joe'ların oyuncakları satılmaktaydı. Birçok oyuncaklarını almıştım halende saklarım. Transformers'ların çeşitli araçlardan robotlara dönüşmesi çok cezp edici bir özellikti. Sırf bu yüzden bile Transformers'ların oyuncakları bana hep en çekici gelmişti. Dinobot'ların hastasıydım. Kısa kesip asıl saadete gelelim. Gelgit zaman aradan yıllar geçti. Bir fenomen olarak Transformers çoğu kişinin çocukluk anılarında yer aldı. Efsane çizgi filmler arasındaki yerini de almış oldu.

Beyaz perdeden dijital ortama

Günümüzde artık ünlü olmuş dizi, çizgi film, oyun, kitap vs… genelde beyaz perdeye aktarılmaya başlandı. Haliyle yıllar önce gerçekten bir kült haline gelmiş çizgi film, dizi, kitap vs… haliyle sinemada görmek kaçınılmaz oldu. Bundan son olarak Transformers da nasibini aldı. Bizi asıl bağlayan nokta artık birçok filmde yan ürün olarak filmlerin oyunları ilgilendiriyor. Transformers'ın filmiyle beraber konsol ve PC platformlarında oyunu da piyasaya sürüldü. Genel olarak dizi veya film oyunları üstünde pek uğraşılmaz. Fazla özen gösterilmeden üstünden geçip gidilir. Bu yüzden "Film oyunları kötüdür" diye genel bir kural geçerlidir. İstisnalar hariç genelde bu kuralın bozulduğunu pek göremedim. Çocukluğumun efsanesi Transformers'ın oyunu bakalım bunu ne kadar etkileyebilecek?

Bu aralar PC'den daha çok Xbox 360 ve Playstation 3 başında zaman geçirmek daha çok hoşuma gitmeye başladı. Özellikle yoğun geçen bir ders trafiğinden sonra oyunlarla biraz stres atmak rahatlatıcı oluyor. Transformers'ın elime geçen versiyonu Playstation 3'e ait olanı. Resistance - Fall of Man'nin arkasından Transformers'ı denedim. Oyunumuz filmle aynı paralelde gidiyor. Gerçi çoğu kişi filmi izlemiştir. Eğer izlemeyen de varsa direk gitsin izlesin derim. Sonuçta burada kült bir çizgi filmin beyaz perde projesi var. Kesinlikle tavsiye ederim. Kısaca konudan bahsedelim. Ortada bir adet alet var bu aletin özelliği mekanik cihazlara hayat verebilmesidir. Gel zaman git zaman bu alet Cybertron'dan kaçırılmak istenirken Dünya'ya düşer. Bu aleti Dünya'da bulabilmek için Sam Withwicky'de bulunan dedesinden kalma eşya anahtar vazifesi görmektedir. Deception'lar Megatron önderliğinde canlandırıcı cihazi bulmak için Dünya'ya gelir. Autobot'larda insanlara yardım ederek Deception'ları durdurmak için büyük bir mücadeleye girişilir.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive