Gönderen Konu: UberSoldier (PC)  (Okunma sayısı 407 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
UberSoldier (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:57:32 »
Oyun yapımcıları aralarında mı anlaşır? Yoksa iç güdüleri böyle mi davranmalarını sağlar? açıkcası bilmiyorum. Ancak bu adamların illaki belli bir hasat zamanı var. Geçen sene Sonbahar aylarında bir bolluk yaşanmıştı. F.E.A.R, Call of Duty 2, Age of Empires 3 vs... bir çok beklenen yapım ardı ardına çıktı, arkasından bir suskunluk dönemi girdi. Bu kısım biraz uzun sürdü, bir kaç ay bekledik. Arada çıkan çerez oyunlar, susuzluğumuzu bırakın dudaklarımızı bile ıslatamadı. Beklenen yapımların çıkması ve tadlarının güzel olmasını unutamadık. İşte kuraklıktan yine verimli zamana geçtik. Şubatın sonlarına doğru başlayan verim yağmuru sürmeye devam ediyor. Empire at War’ın açılışı, senelerdir bizleri bekleten Call of Cthulhu, ünlü filmin oyunu The Godfather vs... derken arkası geldi. Yenilenen imajı ve daha çekici halen getirilen Lara’nın son oyunu, atmosferi arıza ve gerilim yüklü Condemned verimli dönemi devam ettirecek. Bunlar ismi bilinen oyun severlerin istediği yapımlar. Birde arada sürpriz olarak serpiştirilen, bir kaç oyun daha çıktı. Bunlardan biri özellikle uzun zamandır beklediğim ÜberSoldier’dı. Bu güzel oyunların arasında, hakikaten sürpriz yapabildi mi?

No Escape

Oyunumuz ilk olarak East Front olarak duyrulmuştu. Sonrasında ise yapımcılar ÜberSoldier olarak adını değiştirdiler. Karl Stolz’un için bulunduğu bir grup asker, orman içinde araçları ile ilerlemektedir. Ne olduysa o sırada olur, saldırıya uğrarlar. Karl’ın cipi bir ağaca bodozlama bindirir. Karakterimiz uyanır, yarı baygın ve yaralı bir vaziyette araçtan iner, o sırada cip patlar. Fakat ağır yaralı olan Karl olay yerinde bayılır. Bundan sonrasında ise karakterimizi, Alman bilim adamları buluyor. Yaşadığımızı anlıyorlar ve süper asker projesinde bizi denemek istiyorlar. İlk görüntüsü Star Gate’i andıran bir enerji kütlesi içine Karl’ı sokuyorlar, artık karakterimiz üstün güçlere sahip oluyor. Fakat güçlerini Almanların hain savaş planlarını çökertmek için kullanıyor, yaratıcılarına kafa tutuyor.

Über kelimesi Almanca süper anlamına geliyor. Yapımcı firma bu yüzden East Front ismini ÜberSoldier olarak değiştirmiş. Almanca ve İngilizce kırımı bir isim seçmiş. Burut, daha önce Kreed ile ortalığa reklam yapmış ve başarısız olmuştu. Aptal yapay zeka, oynanıştaki kusurlar, grafiklerdeki bazı eksiklikler vs... derken ilk oyunları gümbürtüye gitmişti. Bu sefer piyasada bizde varız dedi ve ÜberSoldier’ı duyurdular. İlk başlarda projeye ters baktım, açıkcası ön inceleme dahi yaparken yapımcılardan şüphe duymuştum. Arada geçen haberler, yapımcıların vaadleri vs... derken Burut oyunu tamamladı ve CDV ile anlaşarak piyasaya sürdü.

ÜberSoldier aslen saf bir aksiyon oyunu, yapmanız gereken önünüze geleni vurmak ve görevleri yapmak. Açıkcası oyun bana Wolfenstein’ı hatırlattı. Direktifler genelde bildiğimiz türden; git vanayı aç, şurayı hallet, burayı patlat, alan savunmasına geç vs... şeklinde yabancılık çekmeyeceğimiz olaylar. Oyun bize bunları bir güzel katıksız aksiyon olarak veriyor. Neredeyse bir çok yönden gelen düşmanları makineli ile tarıyoruz. Arkasından yapılması gerekenleri hallediyoruz. Yanlış değil, bir çok yönden gelen düşmanlar var ve sürekli olarak çatışma içindeyiz. Bu olay aslında güzelce oyuncuya verilebiliyor, fakat bazı zamanlar sıkmıyor değil. Sürekli adam öldür, herşeyi yok et mantığı oyuncuyu bayma noktasına kadar getiriyor. Fakat makine başına oturup aksiyona kapıldığınızda, bir güzel zamanınızdan harcayabiliyor.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive