Gönderen Konu: Ultimate Spider-Man (PC)  (Okunma sayısı 468 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Ultimate Spider-Man (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:59:01 »
En sevdiğimiz süper kahramanların belki de başındadır o. Superman kadar güçlü değildir belki, Batman kadar da karizmatik değildir. Ancak aralarında en çok insana yakın duygular barındıran da o dur. Zaten bu yüzdendir ki Spider Man diğerlerinden daha gerçektir ve bu yüzden hep bir adım daha öndedir.

PC kullanıcılarının Spider-Man’den yana maalesef yüzleri gülmedi. Öyle ki 1990’da piyasaya çıkan The Amazing Spider-Man’den, 2004 yılında bilgisayarlarımızı ziyaret eden Spider-Man 2’ye kadar bir türlü kaliteli bir Spider-Man oyunu göremedik. Ancak buna karşın son yıllarda yapımın konsollardaki versiyonu oldukça başarılı oluyordu. Tabi bunda oyunun her platforma farklı yapımcı tarafından hazırlanmasının payı çok büyüktü. İşte bu hayal kırıklıkları arasında geçtiğimiz günlerde PC’lere (ayrıca PS2, X-Box, GC, NDS ve GBA için) çıkan Ultimate Spider-Man, bakalım bu kez kullanıcıları mutlu edecek mi?

Ultimate Spider-Man’in yapımcı firması Beenox. Firma Madagascar’dan Fantastic Four’a, Tony Hawk’s Pro Skater 4’ten, Kelly Slater’s Pro Surfer’a kadar bir çok oyuna imzasını attı. Bu oyunların ne kadar başarılı yapımlar olduğu elbette tartışmaya açıktır fakat Ultimate Spider-Man için firma iddialı bir yapım olduğu inancında.

Zıpla örümcek!

İlk olarak oyunumuzun genel çizgisinin, malum çizgi romanlar olduğunu belirmek gerek. Yani oyunun genel havasında doğal bir gerçekçilik değil, çizgi roman dünyasının gerçekçiliği kullanılıyor. Özellikle ara videolar, çizgi roman vari grafikleri olmasına karşın görsel açıdan gayet harika gözüküyorlar. Fakat oyun içerisine geçtiğimizde grafikler tam manasıyla sınıfta kalıyor! Yapımcı Beenox, çizgi roman dünyası yaratmaya çalışmış ancak bunu yaratmak için pek de özen göstermemiş. Ara videolardaki akıcı animasyonlar keşke oyunda da kullanılsaydı diye iç geçirmemek elde değil. Öyle ki oyunun kullanılan teknolojisi, muhtemelen 3-5 sene önceki oyunlardan kalma. Zira grafiklerde detay ve kalite namına hiç birşey yok! Tamam belki çizgi roman havasını yansıtmak için bu yola gidilmiş ancak kesinlikle çok daha iyi yapılabilirdi. Bir kere biraz uzaktaki binaların bile üzerindeki kaplamalar gözükmüyor! Yüksek bir binaya çıktığınızda, şehre şöyle bir bakın. Gördüğünüz şey sadece tek renkten oluşan dikdörtgenlerden ibaret. Denize ise uzak mesafelerden hiç bakmayın. Gökyüzü ile aynı renkte açık mavi, uzunca bir boşluk... Uzun lafın kısası oyun görsel anlamda bizi pek de tatmin etmiyor. Ancak ara videolar oldukça başarılı.

Oynanışa geldiğimizde oyun bizi yeniden hayal kırıklığına uğratıyor. Öyle ki mouse+klavye kontrolleri biraz karışık. Yön tuşlarınız “w, a, s, d”. Mouse ile ağ atarken “q” ve “e” tuşları ile yumruk ve tekme atıyorsunuz, ayrıca “space” tuşu da zıplama işini görüyor. Birde “f” tuşu var. O da binalara tırmanmamız için gerekiyor. İşte tüm bu kombinasyon, oyunun yüksek temposu gereği oldukça karışıyor. Öyle ki Ultimate Spider-Man’de görevler gereği sürekli bir yerlere yetişmek zorundasınız. Bazen yanınızdaki başka bir kahramanı geçmeye çalışıyorsunuz, bazende birilerini kurtarmak için binaların arasında ağ sallıyorsunuz. Yolda sıklıkla karşımıza bir grup sokak çetesi çıkıyor. Onları bir kaç yumruk+tekme ile ister öldürüp, ister de üzerlerine ağ atarak yakalayabiliyoruz. Bu gibi anlarda olay yerine bazen polislerinde gelmesi güzel bir ayrıntı.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive