Gönderen Konu: Worms 3D (PC)  (Okunma sayısı 420 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Worms 3D (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 01:05:27 »
Bilgisayar oyunu tarihinin efsanevi parçaları vardır. Zaman ne kadar da geçse bazı oyunların o döneme ve tarih kattıklarına gölge düşmez. Örneğin platform oyunları için Gianna Sisters veya shoot’em right tipi için Turrican veya action için The Last Ninja bunlara gözkapalı örnek gösterilebilir. Bu tarz tarihe mal olmuş oyunların yaşadığı en büyük sorun onlardan güncellenmek suretiyle aynı başarıyı tekrar etmelerinin beklenmesidir. Güncel bir örnek vermek gerekirse Metal Gear Solid’in başarısı aslında devam niteliğindeki oyunun büyük ihtimalle gölgede bırakabilirdi. Zaten fanların bu konudaki devamlı tepki ve kaygılarını dile getirmesi işleri hepten zorlaştırmıştı. Zaten bu yüzdendir ki sinema tarihinden örnek vermek gerekirse En İyi Film Oscar’ını alabilen tek “devam” filmi Godfather Part II’dir.

Elimizde ise yukarıda belirttiğimiz özelliklerin ve aşamaların hemen hepsini taşıyan WORMS var. İlk versiyonu 1995 yılında Amiga’ya çıkan Worms büyük keyifle oynanan ve kendinden uzun süre söz ettiren bir yapım olmuştu. Oyun Yıllar içinde yenilenmekte kısırlaşınca yapımcılar, cesur bir adımla kökten bir değişikliğe gitmiş ve oyunu tamamen 3D ortama aktarmayı başarmışlar. Hiç bilmeyenler için Worms’ü kısaca tanımalayalım. Worms sevimli solucanlardan oluşmuş 4 kişilik takımlar halinde oynanan ve bir adada takımların türlü silahlarla kapıştığı sıra-tabanlı ve son derece eğlenceli strateji oyunudur.

Worms Kronolojisi
 
Oyunun Adı  Sistem
 Yayıncı
 Tarih
 
Worms
 Amiga
 Ocean
 1995
 
Worms
 PC
 MicroProse
 1996
 
Worms: The Director's Cut
 Amiga
 Team 17
 1996
 
Worms 2
 PC
 MicroProse
 1997
 
Worms Armageddon
 PC
 MicroProse
 1999
 
Worms Blast
 PC
 Team 17
 2002
 

Takımını Kur, Silahını Kuşan...

Worms’den keyif almak için öncelikle ve mutlaka kendinize takım kurmanızı öneriyoruz. Bunun için Option bölümünden Team Creation’a gidebilirsiniz. Takımınızın ve solucanlarınızın isimlerini verebilir, mafya ve siber gibi pek çok sesten birini, Türkiye’nin de bulunduğu temsili bayrağınızı, takımınızın rengini, özel silahınızı seçebilirsiniz. Artık oyun boyunca da bu takımla zorlu ve keyifli görevlere çıkabilirsiniz.

Bunları Biliyor musunuz ?
* Worms’ün orjinalinde Andy Davidson isimli bir kişinin bireysel çalışması olduğunu.
* Oyunun ilk versiyonun Amiga için 1995’te çıktığını.
* 1996 Yılında oyunun geliştirme haklarını alan ve son Worms’ün yapımcısı olan Team17’nin Amiga yıllarında Alien Breed, Project X gibi dönemin klasik oyunlarına imza attığını.
* Wormnet’te Gaddar nickinin ben, Earthquake’in Erdinç Yılmaz olduğunu ve genellikle AnythingGoes kanalında oynadığımızı ve sizi de beklediğimizi ??
 
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive