Gönderen Konu: Worms 4: Mayhem (PC)  (Okunma sayısı 487 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Worms 4: Mayhem (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 01:05:54 »
Worms 1 ile PC ekranında buluştuğumuzda takvimler 1996’yı gösteriyordu. Sevimli 2B kurtçuklar, oyun dünyasının uzun zamandır hasret kaldığı şirin karakterler olarak karşımıza çıkıyorlardı. Çok da beğenilmişlerdir. Aradan 1 sene geçti. 1997 yılı Worms’lerin altın senesi oldu! Zira Worms 2, o yıl piyasaya çıkmış ve oynayan herkesi kendine hayran bırakmıştı. Gerek komik animasyonları, gerek eğlenceli ve kolay oynanışı ile unutulmayacak bir yapım olarak hafızalara kazındı. Bu güzide yapımın ardından piyasalarda boy gösteren Worms Armageddon, World Party ve Blast, maalesef Worms 2’nin yerini tutmaktan çok uzak kaldılar. Yapımcı Team 17, birbiri ardına 3 başarısız oyundan sonra seriye yeni bir soluk getirmek için Worms 3D’yi hazırladı! İsminden de anlaşılacağı üzere 3 boyutlu olan yapım, klasik Worms havasını maalesef veremiyordu. Öyle ki serinin hayranları, Worms 3D yüzünden Team 17’yi oldukça eleştirmişti. Ancak yapımcılar, Worms’un yeni görünüşünden vazgeçmediler ve Worms Forts: Under Siege isimli yeni bir 3 boyutlu yapıma imza attılar. Yeni eklenen özellikler ile büyük sükse yapacağını düşünen yapımcılar, ödün verdikleri klasik Worms özellikleri yüzünden yine büyük eleştirilere maruz kaldılar. Yeni Worms’un öncekilerin kaybettirdiği kitleyi geri kazandırması gerekiyordu. İşte bu niyetle Worms 4 Mayhem’in yapımına başlandı!

Onlar sanal alemin eli kanlı korsanları!

 
Takım Yaratma 
 
 
Worms 4: Mayhem, her zamanki gibi hareketli, cıvıl cıvıl bir menü ile karşıladı bizi! Options’da kısa bir yolculuk yaptıktan sonra oyunun en önemli özelliği olan “Customise”a tıklayarak, yaratım ekranını ziyaret ediyoruz. Bilindiği üzere “Takım Yaratma” önceki versiyonlarda da bulunan bir özellikti. Ancak bu sefer öncekilere nazaran daha ayrıntılı olmuş. Özellikle ‘Flag’lara bakarsanız, orada Türk bayrağını da görebilirsiniz. “Takım Yaratma” ekranı 3 sayfaya ayrılmış. Açıkçası çok eğlenceli materyaller mevcut. Bu öğeleri birleştirdiğinizde ise ortaya birbirinden komik tipler çıkıyor! Gerçekten sırf bu tasarımlarla bile uğraşıp, gülebilirsiniz.

İşte oyunun en önemli yeniliklerinin başında olan “Silah Yaratma” ekranına geçiyoruz! Burada silahımızın şeklini ve özelliklerinin, sayısız materyal arasından belirliyoruz. Gerçekten çok keyifli bir ekran. Silahın özelliklerini en ince ayrıntısına kadar hazırlıyoruz. Açıkçası üzerinde epey zaman geçirebileceğimiz bir yenilik olmuş “Silah Yaratma”. Öyle ki burada korkunç derecede kuvvetli bir silahtan, son derece zayıf bir tabancaya kadar çok geniş bir yelpaze de silahlarımızı hazırlayabiliriz.

 
Hocam galiba yanlış resim 
 
 
Kendi oyun stilimizi kendimiz hazırlayabileceğiz! Worms 4: Mayhem bu konuda da gayet ayrıntılı! Kendi tasarladığımız oyun mantığını, tamamen hazırlayabiliyoruz. Süresini, kaç round olacağını, hangi silahların ne kadar sıklıkla kullanılabileceğini, vs... ayarlayabiliyoruz. Böylelikle oyunun mod’larını beğenmiyorsanız, kendi kişisel bölümünüzü yaratabiliyorsunuz.

Onlar sanal alemin en hızlı kovboyları!

Yaratıcılığımızı konuşturduktan sonra “Item Shop”a tıklıyoruz. Burası, oyunda kazandığınız puanları kullanmanız için hazırlanmış bir tür dükkan. Burada onlarca sayısız materyalden (puanınız yettiği sürece tabi) dilediklerinizi satın alıyorsunuz. Eğer buradaki her öğeyi açmaya kararlıysanız, sizi uzun bir oynanış süresi bekliyor, zira oldukça fazla materyal var.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive