Gönderen Konu: X-Men Legends II: Rise of Apocalypse (PC)  (Okunma sayısı 447 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
X-Men Legends II: Rise of Apocalypse (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 01:06:48 »
Çocukluğunu Marvel çizgi romanları ile geçirmiş biri olarak en sevdiğim hikâye hep X-Men olmuştur. Neden olmasın? Diğer tüm hikâyelerde bir ya da birkaç özel güçlere sahip kahraman olur ve tüm suçları, tüm problemleri o aşar. Oysaki X-Men, içinde iyi ve kötü onlarca, hatta yüzlerce özel kahraman içerir. Temelde hep aynı kahramanlara odaklansa da düzinelerce hikâyenin bir araya gelip oluşturamayacağı kadar kahraman barındırır içinde.

Çizgi romanların film olma eğilimine girdiği yıllarda yine en çok merak ettiğim hikâye olan X-Men’in her iki filmini de çok büyük iştahla izlemiş, büyük keyif almıştım. X-Men’in oyun versiyonları konusunda ise nedense hep hayal kırıklığı yaşamıştım. Ezelden beri çok kahramanlı hikâyelere “Kahramanları Dövüştürmece” oyunları yapan yapımcılara çok ver yansın etmişimdir.

Nihayet X-Men adına yaraşır bir oyun

Orijinal hikâyesinde bile hep takım bazlı ilerleyen senaryoya gerçek anlamda ayak uydurabilen ilk X-Men oyunu geçtiğimiz senin sonbaharında geldi. Sadece konsollara çıkartılan X-Men: Legends tarifi yerinde ise X-Men efsanesi yakışan bir oyundu. Yıllarca oynadığım, adına hiç yakışmayan X-Men oyunlarından sonra böyle bir yapımla karşılaşmak beni çok memnun etmişti. Çizgi film grafikleri bol hareketli ve takım bazlı oyun yapısı ile gerçekten sağlam bir oynanabilirlik sunmuştu.

Geçtiğimiz senenin sonlarına doğru çıkan X-Men: Legends’in devamı niteliğindeki X-Men: Legends II: Rise of Apocalypse duyurulduğunda konsolunu satmış biri olarak büyük üzüntüye kapılmıştım. Neyse ki Activision, oyunu PC için de çıkaracağını duyurdu ve yüreğime su serpti. Tarihler tıpkı geçen sene gibi eylül ayının sonlarını gösterdiğinde Raven Software tarafından hazırlanan X-Men Legends: Rise of Apocalypse raflarda yerini aldı.

Gizemli macera başlıyor

3 CD’den oluşan X-Men Legends: Rise of Apocalypse kurulumun ardından güzel bir video ile karşılıyor bizleri. Magneto ve yanındaki iki koruması Mystique ile Sabertooth ortalığın tozunu kaldırarak ilerliyorlar. Karşılarında ne demir kapılar ne de kurşun yağdıran askerler dayanıyor. Son kapıya geldiklerinde ise tanıdık yüzler ile karşılaşıyoruz: Wolverine, Cyclops ve Storm… Tam yaygara kopacak diye düşünürken birbirlerinin düşmanı olan bu iki grubun bu sefer tek amaç uğruna ilerlediklerini görüyoruz. X-Men serilerinde ara sıra görmeye alıştığımız bu “düşmanımın düşmanı dostumdur” mantığı üzerine kurulu geçici dostlukları bilsek de her an tetikte durmayı yeğliyoruz. Sonunda Profesör Xavier’ın tutsak olduğu odaya ulaşılıyor ve video’nun ana fikrini öğrenmiş oluyoruz. Profesör’ü güvenli bir yere aldıktan sonra iş, bu aşırı güvenlikli binadan çıkmaya kalıyor ve artık kontrolü ele geçirme vaktimizin geldiğini anlıyoruz.

Kontrolü ele alalım

Kontrol bize geçtiğinde dört kahramanımız emirlerimizi bekliyor: Magneto, Cyclops, Wolverine ve Storm. Oyun boyunca sürekli 4 karakter ile ilerleme hakkımız var ve bu karakterlerden mutlaka birini kontrol edebiliyoruz. Diğer üç kişi bizi takip ediyorlar. Eğer savaşmamız gerekirse onlar da kendi yapay zekâ sistemlerine göre bize yardım ediyorlar.

Asıl olarak konsola adapte edilmiş bir oyunun PC’de oynanması her zaman sorun olmuştur. Oysaki X-Men Legends II: Rise of Apocalypse’de son derece rahat bir kontrol sistemi var. Ekrandaki 4 karakterimizden hangi birine geçiş yapacağımızı klavyedeki yön tuşları ile, karakter hareketlerini ise W, A, S, D tuşları ya da mouse tıklaması ile yapabiliyoruz. Hangisi rahatınıza giderse. Nümerik tuşlar ile vuruşları gerçekleştiriyor, özel güçlerimizi kullanmak için 5’e basılı tutarken diğer tuşa basıyoruz. Kolayca öğrenebilinen, çok rahat bir kontrol sistemi var oyunun. Kısa sürede adapte olmak mümkün.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive