Gönderen Konu: Big Mutha Truckers 2: Truck Me Harder (PC)  (Okunma sayısı 556 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Big Mutha Truckers 2: Truck Me Harder (PC)
« : 01 Ağustos 2007, 00:29:37 »
Hani şu uzun yola çıktığınızda, geçtiğiniz karayolu çift şeritli ise ve yokuş yukarı gidiyorsanız önünüde bir türlü geçit vermeyen ve 15 ila 20 km/s hızlarla seyir eden yolların çilekeş kamyoncuları varya... Hiç onların hayatını konu alan (biraz abartılı da olsa) bir oyunun yapılacağını, hatta oldukça fazla tutulup tüm oyun platformlarında birer örneklerinin çıkmasının ardından, ikincisi için yoğun ilgi alacağını düşünür müydünüz? Peki ya bu oyunun simülasyon gibi ticari öğelere, rol yapma oyunları gibi karakterlerle iletişim gerekliliğe sahip olup, birde arcade tarzı yarış oyunlarının örneklerini içinde barındırmasına ne dersiniz? İşte karşınızda “arcade kamyonculuk” oyunu Big Mutha Truckers 2...

Kamyoncuyum, çekerim cefa...

Big Mutha Truckers, 2003 yılında ilk olarak konsol versiyonları ile piyasaya çıkmış bir arcade oyunuydu. Genel amaç, TIR şoförlüğü yaparak çeşitli şehirler arasında ticareti sağlamaktı. Ancak oyunu güzel kılan bu ticaret ortamı içerisinde kanuna ayrıkı işler çevirip, yüksek hız sınırlarını aşarak yollarda adrenalin yüklemesi yapmak idi. Oyunun genel yapısı hep kanuna, ahlâka aykırı işler yaparak biraz da stres atmak üzerine kuruluydu. Belki de bu yüzden oyunun kalitesi çok yüksek olmamasına karşın fazlasıyla sevildi ve kısa süre içinde PC versiyonu ile tekrar gündeme geldi.

Yaklaşık iki sene sonra yine ilk olarak konsol versiyonları ile karşımıza çıkan Big Mutha Truckers 2, daha güzel grafikleri, daha kapsamlı oyun yapısı ile dikkat çekse de ilk oyunun hemen hemen aynısı olması nedeniyle biraz hayal kırıklığı oldu. Yine de piyasada kolay kolay benzerine rastlanmayan oyunun, ciddi satış rakamlarına ulaştığı da bir gerçekti. Konsol versiyonları ile kısa bir süre hüküm sürdükten sonra nihayet bu çılgın “kamyonculuk” oyunu PC’lerimizde yerini aldı.

Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza

Big Mutha Truckers 2: Truck Me Harder, tıpkı daha evvelki oyunda olduğu gibi ticaret ve aksiyon üzerine kurulu. Oyuna başlar başlamaz yapmamız gerekenler son derece basit; elimizde bulunan para ile ticaret yapacak malları almalı daha sonra harita üzerinde çeşitli şehir merkezlerine ulaşarak onları teslim etmeli ve kâr elde etmeye çalışmalıyız. Zamanla TIR’ımızı geliştirerek daha yüksek kapasiteli ya da daha sağlam kasaya ve daha hızlı motora sahip hale getirerek modifiye etmeli zaman sınırlaması konulan yollarda adeta terör estirmeliyiz.

Bize sunulan dört adet karakterden herhangi birini seçip, ilk zorunlu görevimizi de yaptıktan sonra özgür bir biçimde ticari hayatımıza başlıyoruz. Şehirlerdeki barlara girdiğimizde oradaki insanlarla uzun sohbetler yapabiliyor, varsa ek görevler alabiliyor hatta kumar oynayabiliyoruz. Her şehirde farklı kağıt oyunlarını sunan karakterler arasında kimi zaman poker, kimi zaman blackjack gibi oyunlar oynayabiliyoruz. Hatta bazen hayatınızda hiç görmediğiniz kadar garip kağıt oyunlarıyla da karşılaştığınız oluyor. Modifiye bölümünde ise TIR’larımızın kapasitesini, arka vagonun şeklini ve modelini, motorun gücünü değiştirebiliyoruz. Hatta taşıdığımız malların genelini bozulacak yiyecekler oluşturuyorsa, bunlar için TIR’ımıza bir soğutuculu romörk gelişimi bile yapabiliyoruz.

Şehirlerin barlarında alabildiğimiz ek görevler oyunun güzel bir parçası. Yeni ulaştığımız şehirde menü içerisinde dolaşırken, eğer bar kelimesinin yanında soru işareti varsa orada ek görev var demektir. Bu ek görevler genelde zamana karşı yapılan mini yarışlar oluyor ve hem kolay olduklarından hem de kısa yoldan iyi gelir sağladıklarından es geçilmemesi gerekiyor. Sözgelimi ek görevlerin birinde belli süre içinde arabayı alıp hızlıca kullanmamız, haritada gösterilen yerlerdeki objeleri toplamamız isteniyor. Başka bir görevde ise yine aracı hızlı kullanıp bu sefer gösterilen noktalarda hızımızı düşürüp geçmemiz isteniyor. Zamana, beceriye ve aksiyona dayalı olan bu ek görevlerin oyuna kattığı heyecan tartışılmaz.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive