Gönderen Konu: Bionic Commando Rearmed  (Okunma sayısı 904 defa)

Çevrimdışı BoJanqles

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.092
  • Puan 96
  • Galatasaray'lı
    • Profili Görüntüle
    • www.AslanForum.net
    • E-Posta
Bionic Commando Rearmed
« : 05 Eylül 2008, 00:26:14 »
lk olarak Arcade makinalar için 1987'de daha sonra 1988 yılında 8-bit Nintendo Entertainment System için çıkan 2D aksiyon oyunu Bionic Commando, Bionic Commando Rearmed olarak eski eğlencesi ile geri dönüyor. Klasik 2D aksiyon oyunumuz yenilenmiş grafik ve kontrolleriyle tüm platformlarda sizlere farklı bir deneyim yaşattırmak için bekliyor.




Oyunumuzun klasik versiyonun hikayesine şöyle bir değinecek olursak, Emperyalist güçleri oluşturan ve dünyayı ele geçirme planları doğrultusunda 'The Albatross' adlı projenin bilgilerini kendi emelleri doğrultusunda kullanacak acımasız General Weizmann'ı durdurmak için özel ajan Super Joe görevlendirilir. Bir türlü kendisinden haber alınamaması üzerine özel bir asker olan Radd Spencer görevi tamamlamak ve Super Joe'yu kurtarmak için yola koyulur.




Oyuna başlar başlamaz orijinal oyunun tema müziğinin remixi hemen kulaklarınızın pasını siliyor ve size ufak da olsa nostaljik bir tad yaşatıyor. Bu noktada Simon Viklund imzalı oyunun orijinal müziklerinin remix versiyonlarını buradan dinleyebileceğinizi araya sıkıştırabilirm. Klasik oyunun özünü ve ruhunu bozmadan geçen piksel yazılar ve oyunun hikayesi başlangıç ekranından akıp gidiyor. Oyuna başlamadan önce bölüm haritasında ilerleyerek maceraya başlıyorsunuz. Dilerseniz oyunun eğitim kısmını oynayarak oyunda hiç zorlanmadan ilerleyebilirsiniz. Oyun, orjinali gibi tipik yandan görünümlü bir platform tarzında ilerleyişe sahip. Amaç bölümlerde karşınıza çıkan düşmanları alt ederek bölüm sonundaki Boss ile mücadele edip bir sonraki haritaya geçmeye çalışmak. Bölüm aralarında düşman üstlerinin ana marinalarını hacklemek için üstlerine sızarak, küçük bir bulmaca vasıtası ile sistemlerini çökertmeniz gerekiyor. Bölüm içinde bu hem size enerji takviyesi olarak hemde silah güncellemeleri olarak da geri dönüyor.


Oynanıştaki bir kaç noktaya deyinecek olursam Spencer'ın bionik kolu ile platformlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Zıplama tuşu olmadığı için engelleri bionik kolunuz ile aşmalı ve ilerlemelisiniz. Başta zor gibi görünse de alışıktan sonra hayli eğlenceli olacağına emin olabilirsiniz. Etrafta düşmanı alt etmeniz için varil ve benzeri nesneleri de yine bionik kolunuz vasıtası ile düşmanı alt etmek için kullanabilirsiniz.

Bölüm tasarımları Orijinal oyuna sadık kalarak yeniden tasarlanmış, yeniden düzenlenmiş bölüm ve
oyunun grafiksel görünümü kesinlikle çok güzel görünüyor. Aslında oyuna 2D demek bile haksızlık olur çünkü birçok 3D oyundan çok daha güzel görünüyor. Boss savaşlarındaki patlamalar, etraftaki nesnelerin blur kullanılarak yoğunlaştırılmış görüntüsü, ışıklandırma oyuna ayrı bir hava katmış. Bu boyuttaki bir oyun için fazlasıyla güzel. Her bölüm aynı oynanış tarzıyla birlikte olmasının yanı sıra harita üstünde ilerlediğiniz esnada düşman araçlarına yakalanabiliyor ve klasik oynanıştan farklı olarak üstten görünümlü 3D bir aksiyon oyununa dönüşüveriyor oyunumuz. Klasik arcade oyunlarındaki gibi karşımızdan gelen düşmanları alt ederek düşman üstünden sıyrılıyor ve bölümler arası ilerleyişimize devam ediyoruz.




Oyunun kontrolleri son derece başarılı hazırlanmış. Eğer bir Xbox 360 gamepad'i ya da benzeri var ise hiç zorlanmayacaksınız. Zaten 360 padine sahipseniz hiçbir ayar yapmadan oyun tanıyacak ve konsol versiyonlarında olduğu gibi titreşim desteği ile oyunu daha eğlenceli oynayabileceksiniz. Tabi oyunu oynamak için illaki gamepad şart değil kontrol seçeneklerinden rahat ettiğiniz tuşları atayarak bu güzide oyunu oynamaya devam edebiliyorsunuz.

Bionic Commando Rearmed küçük boyutuna rağmen çoklu oyuncu nimetlerinden de faydalanarak oyuna 4 kişiye kadar destek veren bir de koperatif mod eklemiş ki arkadaşınız ya da ev ahalisinden birisiyle oynamak son derece keyifli oluyor. Capcom'a 20 yıl aradan sonra bizlere böyle bir hoş sürpriz yaşattığı ve eski tadları yeniden yaşattığı için ne kadar teşekkür etsek az. Hele benim gibi arcade oyunlarına bir düşkünlüğünüz var ise aynı tatları fazlasıyla alacağınıza eminim. Çok cüzi bir rakama satılan bu oyunu PS3 ve Xbox 360 sahipleri 10$'dan, fazladan bir bölümle gelen PC versiyonuna ise 15$'dan sahip olabilirler. Oyunun PC versiyonu sadece D2D ya da Capcom Store'dan satın alabileceğinizi de hatırlatalım. Son olarak diyeceğim o ki Kasım ayında çıkacak 3D versiyonunu beklerken Bionic Commando Rearmed eski arcade eğlencesini bizlere yeniden yaşatan ve türündeki şu an en kusursuz oyunlardan bir tanesi. Oyunsuz kalmayın, iyi eğlenceler.
Galatasaraylıların Buluştuğu Yer..