Gönderen Konu: Garfield  (Okunma sayısı 512 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Garfield
« : 10 Ağustos 2007, 19:21:58 »
Kadınlar: "Deniz, kum ve güneş..."
Erkekler: "Para, futbol, seks..."
Garfield:  "Lazanya, uzaktan kumanda ve Odie'siz bir ev..."

Hip Games, Jim Davis'in çizdiği ve geçtiğimiz aylarda filmi de yapılan çizgi kahraman Garfield'ı çocuklar için bir platform oyununa konu edindi ve -şaşılacak iştir- adını da "Garfield" koydu.
Bildiğiniz gibi Garfield, John'un tembel ve tombul kedisidir ve Odie adında aptal bir köpek ile aynı evi paylaşmaktadır. Odie her haltı yer, evi mahfeder fakat o kadar şanslıdır ki John'a yakalanan hep Garfield olur. Oyunumuzun konusu da bundan farklı değil. Bir iş için dışarı  çıkan John kahramanlarımıza eve göz-kulak-burun-boğaz olmalarını söyler. O gittiğinde ise Odie çoktan evi dağıtmıştır bile... "Ev bana kaldı!" diyerek keyif yapmayı düşünen Garfield'ın ise işi vardır: Evi toplamak! Bu arada oyunun konusunu anlatan video yu izlerken lütfen John'un sesine dikkat edin. Herif aynı Ata Demirer gibi konuşuyor!

Ancak 10 yaş altı arkadaşlarımıza önerebileceğim "Garfield"ın tamamında sırtımıza bağlanmış bir süpürge makinası ile evi toplamaya çalışıyoruz. Evimizdeki ve bahçemizdeki yerleri değişmiş eşyaları tespit ediyoruz ve olmaları gereken yerlere koyuyoruz. Arada sırada bizi -oyun olsun diye- ısıran Odi'yi tekmeliyoruz ve oyun böyle sürüp gidiyor. Ne bir zaman kısıtlaması, ne bir fiziksel tehdit!

 "The Simpsons: Hit&Run" da oyun sırasında -özellikle Homer'dan- çok güzel espriler duyardık. Hâtta birkaç kere oyunu bırakıp kahkahalarla güldüğüm bile olmuştu. "Garfield"da da yapımcılar böyle birşey düşünmüşler ve sevgili kedimizin beynine bazı sözler yüklemişler. Yüklemişler diyorum çünkü Garfield her on dakikada bir aynı şeyleri söylüyor. Köpek ırkçılığı yapıyor, eşyalar ile ilgili konuşuyor vs. Ancak bu sözlerin hiçbirine gülmedim. Bazıları espri diye konulmuş ama maalesef... Belki küçük arkadaşlarımız veya espri anlayışı daha değişik olanlar gülerler ne bileyim. Ne de olsa zevkler ve renkler tartışılmazmış...
Oyunda görebildiğim -çok kritik olan- sadece bir hata mevcut. Mesela evin her katında bir tane Odie var! Aşağı insen Odie, yukarı çıksan Odie! Yok lan o söz daha değişikti. Ama yine de bunu bir artı olarak sayamayız. Oyunda hiçbir yenilik yok ki hata olsun! Her platform oyununda olduğu gibi, uğraşıyoruz, uğraşıyoruz ve uğraşıyoruz. Düz mantık yani! Ne bir atraksiyon, ne bir egzantriklik, ne bir dijitizelik(!) hiçbiri yok oyunda! Hâtta oyunun türü platform falan değil. "Ev kadınlığı simülasyonu"

Garfield'ı seviyorum hâtta her zaman favori karakterlerimden olacaktır. Beni anlattığından olsa gerek! Ama şu var ki, Jim Davis Garfield'ı sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de çiziyordu. Hâtta esprileri ancak yetişkinler anlayabilirdi. Fakat Hip Games Garfield'a yeteri kadar önem vermemiş. Eğer böyle oluyorsa, sevgili Türk oyun yapımcıları neden bir taraflarını kasarak güzel oyunlar yapmaya çalışıyorlar ki! Alın böyle bir çizgi-film motoru, oturun platform oyunu yapın! Allah Allah ya!

Oyunumuzun sesleri ve müzikleri de her platform oyununun ses ve müziklerine benziyor. Hiçbir fark yok. Hâtta kendimi kasarsam eminim bu oyunun müziklerinin daha önce başka bir oyunda kullanıldığını bulabilirim. Ama bulamaya da bilirim. Neyse kasmaya gerek yok, size John'un o Ata Demirer kılıklı sesi yeter de artar bile: )

"Garfield" ile ilgili başka söyleyecek birşey bulamıyorum. 10 yaş ve altındaki bütün arkadaşlarımızın iki gün boyunca zevkle oynayabilecekleri bir oyun, ama inanın ben yarım saatte sıkıldım. Olan Garfield'ın karizmasına oluyor valla...
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive