Gönderen Konu: Harry Potter and the Order of the Phoenix  (Okunma sayısı 481 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Harry Potter and the Order of the Phoenix
« : 10 Ağustos 2007, 19:26:31 »
Önceden geniş bir kitle oluşturmuş eserlerin oyunlarını daha hazırlamaya başlamadan parayı cebinde gören Electronic Arts'ın bu kalite düşürücü fikir yapısından nasibini alan ve acınmayı hak eden önemli serîlerden biri, J.K. Rowling'in kendisini bile şaşırtacak derecede başarı yakalamış genç sihirbaz Harry Potter'ın büyü dünyasında yaşadığı maceraları konu alan yedi bölümlük serî kuşkusuz. Her yıl bir yenisi gelen serî halkalarından beşincisi, önümüzdeki Haziran'da zincirdeki yerini alacak ve serînin geçmişindeki iki oyunda bir değişen oynanış stiline bakıldığında, beşinci oyunda neyle karşılacağını birçok Harry Potter takipçisi -bir kısmı yapımın oyunlarından fena hâlde şikayetçi olsa da- bir hayli merak ediyor. İlk iki oyunda Hogwarts'ı bir serbest dolaşım alanı olarak düzenleyen, üçüncü oyunda çok daha çizgisel bir işleyişe odaklanan EA, artık adından söz ettirebilecek kapasiteye gelmesi gereken Harry Potter oyunlarını bu seviyeye çekmek için beşinci oyunda ne gibi yenilikler plânlıyor bakalım.

  Lafı hiç uzatmadan söyleyebilirim ki, Electronic Arts yine göz boyayıcı projeler peşinde koşuyormuş gibi bir izlenim uyandırıyor beşinci oyuna eklenecek özelliklere ilk göz atıldığında ve oyunun gayet basitçe hazırlanmış ilk tanıtım videosu izlendiğinde. Düşünülmüş en büyük yenilik olarak, bir geriye dönüş göstergesidir bu, Hogwarts'ın karakterlerin serbestçe dolaşabileceği ve istediğini yapabileceği bir özgürlük alanı olarak tasarlanmış olması gösteriliyor. İlk iki oyunda da okulun koridorlarında ve katlarında özgürce dolaşıp, ticaret yapıp, görev odalarına gidiyorduk, fakat bu kez dolaşılacak alanın çok daha geniş olacağı söyleniyor ve okul içerisinde gezerken kestirmelere ihtiyaç duyacağımız, bu kestirmeleriyse özel bölgelerdeki ufak görevleri yerine getirerek kullanılabilir duruma getireceğimiz belirtiliyor.

  Şâyet beşinci kitabı okuduysanız, veya hakkında biraz olsun fikriniz varsa (ben en ufak bir bilgi dahi vermeyeceğim, sonra fena azar işitiyoruz) hatırlayacaksınız, önceki tüm bölümlerden çok daha aksiyon dolu ve çok daha "yetişkinvâri" olaylarla karşılaşıyorduk. İşte bu artan aksiyon dozajını ve zorluk katsayısını hissettirmek için, büyü yapma konusunda bir zorlaştırma yöntemi bulunmuş: Büyüleri, yapılış şekillerine göre, kontrolörle çizerek yapacağız. Özellikle Wii ve PlayStation 3 sahipleri için bunun oldukça eğlenceli olacağını düşünüyor olmalılar; diğer platform sahipleriyse, bu çizme işini özel yeteneklere sahip olmayan kontrolörleriyle ve mouse'larıyla başarmaya çalışacaklar. Mouse'la bir sorun yaşanacağını zannetmiyorum, fakat PlayStation 2 ve Xbox360 sahipleri sıkıntılı anlar yaşayabilirler. Arttırılmaya çalışılan zorluk katsayısının, hâlâ yapımın hedef kitlesi olarak görülen yaşça küçük Harry Potter oyuncularını yıldırmaması için, oyuna üç ayrı zorluk seviyesi konulmuş. Zorluğun kırıcısı olarak ise, gerektiği zaman Harry'nin yakın arkadaşları Ron ve Hermione'den bilgi-yardım alabilme ve ipucu gerektiği zaman, okulun demirbaş hayaletlerinden Neredeyse-Kafasız-Nick'ten tüyo alma özellikleri eklenmiş. Zorluk konusunda söylenen bir başka şeyse, seviye ne kadar zorsa, karakterimizin de o kadar güçlü büyülerle tanışabilme fırsatı bulacak olması. Bu arada, oyunun çoğunu Harry ile oynayacak olsak da, Fred ve George Weasley'in, Sirius Black'in ve Albus Dumbledore'un da bazı zamanlarda bizim kontrolümüzde olacağını belirtelim.

 Geçtiğimiz günlerde yayımlanan tek videodan kestirebildiğimiz kadarıyla, beklendiği gibi, oyunun grafikleri yeni nesil konsollarda oldukça gelişmiş grafiklere sahip olacaktır -özellikle Hermione'yi güzel grafiklerle bütün bir oyun boyunca görebilmek keyif verecek olsa gerek, diğer platformlardaysa, şu ana dek karşılaştığımız Harry Potter oyunlarının grafiklerinden farksız bir görselliğe sahip olmamız çok yüksek bir olasılık. Önümüzdeki ayın ortalarına veya sonlarına doğru çıkması plânlanan oyun hakkında yeni bilgileri -tabii verilecekse- bekliyor olacağız.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive