Gönderen Konu: King Kong (PC)  (Okunma sayısı 533 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
King Kong (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 22:28:38 »
Fantastik romanların en önemlilerinden biri olarak gösterilen Yüzüklerin Efendisi serisini sinema perdesine taşıyarak çok büyük bir başarı yakalayan Oscar ödüllü yönetmen Peter Jackson, King Kong’u önümüzdeki ay içinde beyazperde’ye bir kez daha uyarlıyor. Jackson, çocukluk dönemlerinde izlediği ve yönetmenliğe başlamasının nedeni olarak gösterdiği dev goril King Kong’u hazırlarken bir de oyunun yapılmasına karar vermiş.

Tıpkı Yüzüklerin Efendisi serisinde olduğu gibi filmin gösterime girmesine kısa süre kala hem filme olan ilgiyi biraz daha arttırmak, hem de meraktan tırnaklarını kemirme noktasına gelmiş King Kong hayranlarına film hakkında önemli ipuçları vermek için PC ve tüm oyun konsollarına filmin resmi oyunu hazırlanmış. Daha evvel film oyunları için Electronic Arts ile çalışan ve bilgisayar oyunları ile yakından ilgili olduğunu söyleyen Peter Jackson, Beyond Good & Evil oyunu ile büyük ilgi duyduğu Ubisoft ile çalışmayı özellikle istemiş. Ubisoft da bu isteği elbette reddetmeyerek biz oyun severlere sadece basit bir film oyunundan çok daha fazlasını sunmak için elinden geleni yapmış.

Lanetli adada film çekmek

King Kong hakkında bilgisi olmayanlar için hikayeyi kısaca anlatmak gerekirse; iflasın eşiğine gelmiş film yapımcısı ve yönetmen Carl Denham, hayatının filmini çekerek kendini düştüğü çıkmazdan kurtarmak istemektedir. Can dostu senaryo yazarı Jack Driscoll (oyunda yöneteceğimiz karakter) ile birlikte hayatlarının filmini çekmek için kaybedecek hiçbir şeyi olmayan oyunculardan oluşan bir film kadrosu oluşturarak, içinde ne olduğunu bilmedikleri bir adaya film çekmeye giderler.

Ulaştıkları ada devasa boyutlarda duvarlarla çevrilidir ve bu korkunç olduğu kadar garip olan durum, çılgın yönetmen Carl Denham için müthiş bir çekim alanıdır ve gördüğü her ilginç cismi filme çekmeye başlar. Aslında adanın lanetli pek çok yaratık ile dolu olduğunu anladıklarında artık çok geçtir. Hayatlarını kurtarmak için mücadeleye girişen grubun aksine yönetmen Carl Denham gördüğü her şeyi filme çekmektedir ve olanları bir türlü ciddiye almamaktadır. Karşılaştıkları tüm yaratıkların bir şekilde alt etmeyi başaran grup, sonunda hikayenin baş kahramanı olan devasa goril King Kong ile karşılaşırlar. Kong, filmin başrolündeki bayan Ann Darrow’u kaçırır. Grup artık hem Ann’i kurtarmaya, hem de hayatta kalmaya çalışmaktadırlar. Carl Denham ise hayatının filmini çekmeye…

İki farklı tür bir arada

Peter Jackson’ın yeniden sinema perdesine taşıdığı filmin hikayesine birebir paralel ilerleyen oyunumuz temelde iki farklı türü içinde barındırıyor. Korkusuz senarist Jack Driscoll’u kontrol ettiğimiz bölümler First Person Shooter, King Kong’u yöneteceğimiz bölümler ise Third Person Action olarak tasarlanmış. Oyunun genel yapısı oldukça atmosferik ve tıpkı sinema filmi tadında ilerleyen sahnelerden oluşmakta. FPS olarak oynadığımız bölümler, türün diğer örnekleri gibi elinde silahı olan bir ölüm makinesi olmaktan ziyade, hayatta kalmaya çalışan ve kullandığı her kurşunun hesabını yapmak zorunda olan aciz bir insan olmaktan öteye gitmiyor. Oyunu daha atmosferik kılan da bu. Öte yandan King Kong’u yönettiğimiz bölümler ise kimi zaman Prince of Persia gibi platformdan platforma atlamak ve duvarlara tırmanmak aynı zamanda dev yaratıklara karşı da kas gücümüzü kullanmak üzerine kurulu. Kullandığımız iki karakterin en büyük farkı; biri hayatta kalmaya çalışırken, diğeri aşırı gücü sayesinde her şeye hükmetme noktasında.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive