Gönderen Konu: Madden NFL 2005 (PC)  (Okunma sayısı 492 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Madden NFL 2005 (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 22:39:19 »
Madden NFL serisi, “bizim ülkemizde” yıllardır sessiz sedasız devam eden bir dizi oyun. Bir zamanlar TV’deki kanalların birisi bir diğerinin NBA reytinglerini kendine çekebilmek için NFL yayınlardı, ilgiyle olmasa da izlerdim. Sonrasında devre arası bitince ben Kobe’nin smaçlarına geri dönerken yeşil çimlerdekiler birbirlerini tepelemeye devam ederlerdi. Meğer ben ne büyük bir cevheri görmezden gelirmişim. Bu oyunu oynayınca anladım.

Futbol ellen mi oynanırmış!! (Madden 2005 öncesi)

Bildiğimiz Amerikan Futbolu. Zaten bilmediğimiz amerikan futbolunu daha bilmiyoruz. Bildiğimiz diyorum; çünkü oyun, gerçeğinin TV başında izlenirken verdiği tadı aynen oyuncuya yaşatıyor. Oyuncuların her biri ve takımların stadyumları gerçeğinden farksızca modellenmiş. Tümüyle ayrıntı kokluyorsunuz ve fark edebileceğiniz bütün noktalarda o yerin kendine has özelliği gözlerinizi okşuyor. Evet, ben de farkındayım ki bu oyunu alıp MYST gibi etrafı gözlemeyeceksiniz. Benimkisi oyundaki grafikleri size övmek için kullandığım sözlerden. Ama bütün oyun alanında çeşitli etkileşimler var, ve son zamanlarda, bence, dünyaca beklenen oyunlarının öncesinde çöküş içerisindeki EA Sports’un tekrardan patlayışının ilk sinyali.

NFL, oyununda da kendinde olduğu gibi dalgalı bir hareketliliğe sahip. Yani maçlar sürekli duraklayıp hızlanıyor ve bunun geneli de oyuna çok iyi bir biçimde aktarılmış. Oyun içerisinde atakta ya da savunmada oluşunuza göre takımınızın yapacağı taktikler değişiklik gösteriyor. Öncelikle duruş pozisyonunuzu ayarlıyorsunuz, ardından da her bir farklı dizilişe göre farklılık gösteren onlarca pas varyasyonundan birini seçip istediğiniz oyuncuya topu göndermenizle atağa kalkıyorsunuz veya diziliminize göre yapacağınız savunmayla rakibinizi yere indirmeye çalışıyorsunuz. Tabi başarabilirseniz onların uzun paslarının arasına girip topu kaparak kendi atağınızı da başlatabilirsiniz. Ataklar maksimum 10 saniye içerisinde gelişip bitiyor, bu süre içerisinde ya devrilmiş yada gol atmış oluyorsunuz.

Hmmmm.... (Madden 2005 sırasında)

Bu 10 saniye içerisinde yaklaşık 20 tuş birden kontrolünüz altında. Adamakıllı ve sağlam bir atak geliştirmek, bunların yanında da savunma güvenliğini elden bırakmamak için toplamda işte bu sayıya ulaşan farklı kombinasyonlardaki tuş takımı size oyunun ilk yarım saatinde epey zorluk çıkartabilir. İlk dakikalarda santrada arkamdaki adama pas atmak için ne kadar uğraştığımı tahmin bile edemezsiniz. Bu zorluk, dediğim gibi sadece oyuna alışma safhasındayken sizi zorluyor. Daha sonrasında ise gayet bilinçli ataklar geliştirebilir, rakiplerinizin gözü dönmüş oyuncuları için etten duvarlar örebilirsiniz.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive