Gönderen Konu: Metal Slug 3 (X-Box)  (Okunma sayısı 453 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Metal Slug 3 (X-Box)
« : 02 Ağustos 2007, 22:58:48 »
Günümüz oyuncuları, üç boyutlu grafiklere, olağanüstü efektlere o kadar çok alıştı ki; eskilerin eğlence sınırlarını zorlayan oyunlarını bir kenara attı. Arcade salonlarının (veya halk arasındaki tabiriyle “Atarici”lerin) değişmezi bazı oyunlar vardır. Genelde sağ tarafa doğru ilerlenilen ve karşınıza çıkanı ya patakladığımız yada birbirinden güçlü silahlarla kurşun manyağı yaptığımız bu oyunların en başında şüphesiz “Metal Slug” gelir. Birbirinden çılgın karakterleri, espri dolu oyun yapısı ve akıllara durgunluk verecek yapıdaki bossları ile ün yapmış oyun daha sonraları konsol versiyonları ile de boy gösterdi. Sadece Xbox için hazırlanmış olan Metal Slug 3, oyuncuya her zamanki eğlenceyi sunmayı çok iyi başarmış. Metal Slug’da aradığınız her komedi unsurunu bu son oyunda da bulacağınız gibi yepyeni haritalarda birbirinden çılgın düşmanlarla kapışacaksınız.

Askerler, zombiler ve böcekler. Daha ne olsun ?

“2D öldü. Artık hiçkimse oynamak istemiyor!” sözlerine en iyi cevap olan Metal Slug 3, teknolojinin getirdiği yeniliklere sırtını dönmüş. Kendine has yapısını koruyup, birkaç yeni düşman ve bir dolu espri ekleyerek yenilemiş oyununu. “Sağa doğru ilerle! Karşına çıkanı öldür.” temasını benimseyen oyunda, kurtarılmayı bekleyen sayısız esir umutsuzca otururken, kullanılamak üzere birbirinden çılgın silahlar ve taşıtlar sizleri bekliyor. Her zaman olduğu gibi beş bölüme ayrılmış olan oyun, başlangıç noktasından en sağa gidip finaldeki boss’u öldürerek bir sonraki bölüme geçme sistemini benimsemiş. Her bölüm birbirinden bağımsız tasarıma ve düşman çeşitliliğine sahip. Mesela ilk bölümde sahilden içeri girmeye çalışmamıza ve gördüğümüz her esiri kurtarmak için uğraşmamıza rağmen, ikinci bölümde zombilerle dolu bir şehirde sağ kalmaya ve bir sonraki aşlamaya geçmeye çalışıyoruz.

Bilmeyenler için Metal Slug’ın değişmezi olan bazı özellikleri anlatalım. Son derece basit bir kontrol sunan ve topu topu üç adet tuşa ihtiyaç duyacağımız oyunun hakimiyetinin çok rahat olduğunu belirtelim. Tuşlardan biri ile ateş edecek, biri ile zıplayacak ve diğeri ile de bombalar atabileceğiz. Oyuna elimizde sadece basit bir tabancayla başlıyor, zamanla yeni silahlarla daha da ölümcül olabiliyoruz. Özellikle ikinci güçlü silahımız olan Heavy Machinegun, hem seri ateş ederek bir çok hedefi vurabilmemizi sağlıyor, hem de yüksek hasarı sayesinde oyun boyunca vazgeçilmez silahlarımızdan oluyor. Haritaların ücra köşelerine saklanan, sarı uzun saçlı esirleri kurtarmamız oyun için hayati önem taşıyor. Bu esirler genelde bir yerlere bağlı oluyorlar ve onları kurtarmak için üzerlerine ateş etmekten çekinmememiz gerekiyor. Kurtardığınız her esirin yanına geldiğinizde mutlaka bir hediye veriyor. Genelde yeni ve güçlü silahlar veren bu esirler büyük karmaşa içerisinde gözden kaçsa da mutlaka kurtarılması gerektiğinden gözlerinizi zorlamanız gerek. Metal Slug, yol boyunca kullanabileceğiniz pek çok araç sunuyor. Bunlar ağır makineli silaha sahip robotlardan, roket atan tanklara kadar değişebiliyor. Genelde hareket kabiliyetimizi kısıtlayan bu araçlar verimli kullanıldığında oldukça ölümcül olabiliyorlar.

Gönül ne grafik ister, ne efekt. Gönül eğlence ister.

Metal Slug oyunlarının günümüz oyuncuları için biraz zor olduğunu kabul etmek gerek. Çünkü eski arcade yada platform oyunları gibi Metal Slug da karakterler için güç barı bulundurmuyor. Bunun anlamı karakterinize kurşun isabet etmnesi durumunda direk ölüyor olmanız. Üstelik öldüğünüzde kaldığınız yerden değil o bölümün en başından başlıyor olmak belki can sıkıcı olabilir. Eski platform oyunlarında benimsenen bu acımasız mantık, Metal Slugta da aynen durmasının nedeni; oyunu kısa sürede değil, en ufak ayrıntısına kadar öğrenip bitirmemizi istemesi.

Metal Slug oynayan hiçbir oyuncunun grafik beklentisi olmamalı. Komiklik unsuru tavana vuran olaylar ve askerlerin enteresan ölüm animasyonları herkesin hoşlanacağı yapıda. Tankların ve devasa boss mekanizmalarının patlama efektleri ise ekranı olabildiğince şenlendiriyor. Sesler konusunda eline su dökülmeyecek bir oyun Metal Slug. Tüm karakterlerin oldukça başlarılı seslendirmeleri olduğu gibi silah ve patlama sesleri de doyurucu.

Aynı konsola iki game pad bağlayıp, düşmanlara karşı arkadaşınızla MetalSlug 3 oynamaktan daha eğlenceli birşey olamaz heralde. Eski günlerin anısına çok büyük beklenti olmadan sadece eğlence için oynanabilecek olan Metal Slug 3, fazla yenilik içermemesi tek eksisi olarak görülebilir.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive