Gönderen Konu: Midtown Madness  (Okunma sayısı 446 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Midtown Madness
« : 02 Ağustos 2007, 20:32:22 »
Sanırım Microsoft oyun sektörüne iyice ağırlığını koymaya başladı. Midtown Madness gerçekten Need for Speed ve Test Drive'dan sıkılan ve benim gibi (yarış kısımlarıyla ilgilenmiyorum) sadece şehir turu atmaya, trafik işaret ve işaretçilerine (bu söz çok hoşuma gidiyor nedense) uyarak seyahat etme niyetiyle başladığı her oyunda daha 5 dakika geçmeden trafiği arap saçına döndürme gibi yetenekleri olan arkadaşlar için birebir.

     Oyunda değişik özellikler var. Bence en güzeli VolksWagen New Beetle; sırf bu araba yeter. Taksilere yaklaşınca farkedeceğiniz gibi arkasında "How do i drive?" gibilerinden bir yazı ve telefon numarası var. Bu da oyuna gerçekçilik katmış. Bazı binaların içine girilebiliyor. Polis sizi kovalasa da yakalayınca hiç birşey yapmıyor, bu bence Microsoft'un değiştirmesi gereken bir yan.

     Açılan köprülerden atlamak tam bir zevk, fakat oyunun en güzel yanı şehirlerarası yola çıkıp 140'lara vurmak ufak bir yön değişikliğinde arabanın attığı spinleri görmek bence harika. Bu oyunu en az 8MB ekran kartıyla deneyin vazgeçemezsiniz. Neyse bu kadar geyikten sonra biraz oyundan ve menülerden bahsedelim; oyun açılınca ilk görülen menü:

Quick Race
Single Player
Multiplayer
Race Records

Quick Race: Setup ile falan uğraştırmadan default denen, yani varsayılanları oynamak için tasarlanmış.

Single Player:

Cruise option: Şehir turu, süresiz serbest dolaşım.
Blitz Races: Checkpoint'lere ve Finish'e zaman dolmadan ulaşmayı amaç edinen bu bölüm başta size zor gibi gelebilir, biraz pratik sorun bırakmaz.
Checkpoint Races: Bir yörünge üzerinde belirlenen yerlerden rakibinizden önce geçmek ve yarışı bitirmek.
Circuit Races: Lap'lerden oluşan alanları geçerken Chicago'nun en güzel yerlerini görebilirsiniz.

     Multiplayer'de üstteki seçenekler aynen var. Yalnız burada ekstra bir özellik var. Multiplayer Cops & Robbers Match. Hırsız veya polis olarak internetten, ağdan veya herhangi bir seçenek kullanarak multiplayerı seçtiyseniz, bu oyun bir harika herhangi biri polis veya hırsız olabilir veya diğerleri ile aynı safta amaç önce size verilen (arabanın tepesinde yeşil oku takip edince ulaşılan) çember içindeki altını almak (haritada $ olarak gözükür ve onu alan arabada $ amblemi olur) yalnız rakibinizden önce davranmalısınız.

    Eğer rakibiniz aldıysa ona çarparak düşürmesini sağlayın ve hemen haritada bina şeklinde gösterilen ve bank yazılı bir pankartı bulun ve altından geçin, puanları toplayın. Bu arada tüm oyunlarda arabanın hasarı artınca 5 saniye bekleme cezası var bunu unutmayın.


Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive