Gönderen Konu: Mortal Kombat: Deadly Alliance (Playstation 2)  (Okunma sayısı 522 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Mortal Kombat: Deadly Alliance (Playstation 2)
« : 02 Ağustos 2007, 23:01:40 »
PS2 için hazırlanmış ilk Mortal Kombat konseptli oyun olan Deadly Alliance, önceki Mortal Kombat oyunlarına göre bir takım yenilikler içeriyor ve biraz daha farklı bir oyun olarak göze çarpıyor.

"Get Over Here"

Oyun eski Mortal Kombat oyunlarındaki havasını ve o alışılagelmiş turnuva bazlı oyun sistemini aynen koruyor ve MK oyunlarına amade olan oyuncular için tanıdık gelecek bir şeyler ifade ediyor. Oyunun senaryosunda Scorpion, Rayden, Sonya ve Sub-Zero gibi eski MK karakterlerinin bir çoğu yine bulunuyor. Bunun yanında tabii ki oyunumuza yeni dövüşçüler de eklenmiş. Bunların arasında Nitara adlı kanatlı bir vampir, Frost, Hsu Hao ve Bo' Rai Cho isimli değişik dövüş yetenekleri olan ilginç karakterler de Deadly Alliance dünyasına katılıyorlar.

Dövüş sistemi çeşitli multi dövüş sistemleri ile değiştirilmiş. Buna göre her karakterin üç tane değişik dövüş stili bulunuyor. Bunlardan ikisi yakın dövüş ve bir tanesi de silahlı dövüş olarak yeralıyor. Ayrıca dövüşler sırasında da bütün bu kombinasyonlar devreye girebiliyor. Mortal Kombat'ın değişmez ardarda vuruş komboları bu oyunda ayrıca silahlı varyasyonlarla da şekilleniyor ve böylece ortaya seri tuş kullanımı gerektiren bol kombolu ve hem seyre hem de oynamaya değer dövüşler çıkıyor. Bu konuda deneyim sahibi olunca da kendi kombolarınızı yaratma şansınız doğuyor. Bu yeteğinizi her karakter için başarmamız gereken onlarca kombo hareketi içeren Konquest mod ile yaraparak arttırmamız mümkün. Sitem son derece basit; ekrana verilen karakter üzerinde bizden istenen komboları uygulamaya çalışıyoruz ve bu kolaydan zora doğru dereceleniyor.

Deadly Alliance ayrıca çeşitli mini oyunlar da içeriyor. Arcade modundaki her dövüşten önce karşımıza mini bölümler çıkabiliyor ve bu bölümlerde güç denemesi için bambu ve kömür gibi sert cisimlere girişmeler yapıyoruz. Bunun gibi farklı mini oyunların yanında MK'nın gizli arena ve karakterleri gibi şeyler yine bir şekilde açılmayı bekliyor!

Fatality

Oyunun grafikleri ortalamanın üzerindeler, yani umulabilenden ne eksik ne de fazla. Yine kan ve bilimum şiddet unsuru oyunda fazlasıyla yer alıyor. Fatality'ler de yine sadist ve oldukça güzel gözüküyorlar. Sesler de bir dövüş oyunundan beklenebilecek kalitedeler. Karakterlerin dövüşler sırasında çıkardıkları sesler, darbe aldıkları zaman verdikleri tepkiler ve acı seslerinin yanında arka planda insanı tedirgin edebilen korku filmi vari müzikleri oyunun atmosferine güç katıyor.

Oyunda aslında büyük değişim denilebilecek yenilikler yok ama aslında Mortal Kombat serisi için aşırı bir beklentiye de gerek yok. Kısacası Mortal Kombat: Deadly Alliance Mortal Kombat'ın gücünü yine ortaya koyuyor.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive