Gönderen Konu: MX vs. ATV Unleashed (Playstation 2)  (Okunma sayısı 470 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
MX vs. ATV Unleashed (Playstation 2)
« : 02 Ağustos 2007, 23:03:20 »
Zor arazi koşullarına dayanıklı ATV,Dört çeker motor vb. araçların kullanıldığı Dirt-Racing yada Off-Road tipi yarışların, oyun piyasasında hak ettiği yeri bulamadığını ve genelde sadece severleri tarafından ilgi gördüğünü söylemek herhalde yanlış olmaz.Geçen yıl üçüncü oyununu oynadığımız ATV off-road Fury serisi gerçekçiliği ve rahat oynanışı ile istisna olabilecek türde bir oyun olmasına rağmen , basit kalan yapısıyla ve şu an popüler olan yarış oyunlarındaki detaylılığı yakalayamamasından dolayı çok fazla başarılı olamamıştı. MX vs.ATV(kısaca böyle diyelim) THQ imzasıyla geçen senelerde piyasaya çıkmış MX Unleashed serisinin bir devamı sayabiliriz.Daha önce çeşitli konsollarda piyasaya çıkmış, isminde MX geçen THQ oyunlarını aynı keseye koyduğumuzda ise MX vs. ATV bu keseye dördüncü sıradan giriyor.

İki dost karşı karşıya...

Hemen oyuna giriş yapalım.Menüde genelde bilindik oyun modları karşımıza çıkıyor.Championship modunda,National ve THQ SX challange adı altında iki turnuva bulunuyor.Bu iki turnuvada da konsept, motor veya ATV aracımızı ile çeşitli yarışlara katılarak başarı elde etmek.Bu başarıların karşılığında da yeni araçlar ,yeni parkurlar,elbiseler,yarışçılar vs. kazanmak.Bu iki turnuvayı birbirinden ayıran en önemli nokta ise National Champ. in off-road yada outdoor(artık hangisini kullanırsanız) yani arazide;dağda,bayırda, THQ SX in ise stadyumlarda geçmesi.Diğer bir mod, single player ise birçok yarış türünü içinde barındırıyor.Birkaç açıklamalı örnek verecek olursak;Hill climbs da dik dağlara araçlarla tırmanıyor,waypoint race de ise alana konulmuş kalelerden, ekranda beliren yön çubuğunun yardımıyla belirtilen sayıda bir nevi gol atıyoruz.Bir tane de Freestyle türünde örnek verelim;yapay parkurda engebeleri kullanarak havada çeşitli artistik hareketler yaparak puan kazanma,bu puanla, diğer yarışçıları ekarte etme.Oyunda ilerlemeniz şartıyla açılacak araçlar için de özel parkurlar bulunuyor.

Single player ın sonuna kadar eğlence dolu bir mod olduğunu söyleyebilirim ancak araya eleştirimi de sıkıştırır Championship modunun yetersiz ve sıkıcı olduğunu söylerim.Nedenine gelecek olursak; öncelikle parkurları birçok kez kendini tekrarlaması ve oyunun bünyesinde oldukça seçenek olmasına rağmen turnuvalarda kısıtlı sayıda Events(Türkçe’ye çeviremedim) kullanılması.Ayrıca daha fazla turnuva eklenebilir,en azından mevcut turnuvalar daha aktif ve renkli olabilirdi.Mesela oyun boyunca hiç göremediğim ara demolar turnuvalarda güzel dururdu.

MX vs. ATV yi önceki MX oyunlarından ayıran en önemli yanı “adı üstünde” hem ATV leri hem de MX, yani arazi motosikletlerini bir arada yarıştırması.Araç çeşitliliği sadece bunlarla da kalmamış oyun başında kapalı bulunsa da monster truck,sand rail,dune buggy,baja truck,golf aracı,uçak ve helikopter de kullanabileceğimiz araçlar arasına eklenmiş.Monster truck araçları, devasa boyutları ve araba ezme meziyeti ile hafızada kalır.Sand rail ise adı üstünde, kumda başarılı olan bir araç.Dune buggy nin ilgi alanı ise tümsekler.Baja truck ise pick-up benzeri bir şey olsa gerek.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive