Gönderen Konu: NBA 2K2 (Dreamcast)  (Okunma sayısı 491 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
NBA 2K2 (Dreamcast)
« : 02 Ağustos 2007, 23:05:49 »
EA Sports, 95 yılından bu yana çıkardığı spor oyunları serisiyle piyasada rakipsiz konumdaydı. Taaki DreamCast'in çıkışıyla beraber kendini kanıtlayan 2K serilerine kadar. Her sene daha da mükemmelleşen Sega Sports'un 2K serileri, EA Sports oyunları için adeta kabus haline geldi. Serinin en iyi oyunu olarak görülen NBA 2K serisi de sonunda DC için son kez piyasada. NBA Live serisini unutun. Karşınızda NBA 2K2!

23-JORDAN IN W.WIZARDS!

Oyunumuzu DreamCast'imize taktıktan kısa bir süre sonra karşımıza NBA'den alınmış gerçek görüntülerden oluşan bir video çıkıyor. Ana menüde ise her zamanki klasik oyun modlarıyla karşılaşıyoruz. Bunlardan Season seçeneği normal bir NBA sezonu geçirebileceğiniz mod. Bu modda kendi belirleyeceğiniz şartlar çerçevesinde bir sezon da oluşturabilirsiniz. Aynı şekilde Franchise seçeneği de Season'ın benzeri sayılabilecek bir oyun modu. Exhibition modu ise bildiğiniz gibi istediğiniz bir takımla dostluk maçı yapmanıza olanak tanıyan tek maçlık seçenek. Tournament seçeneği ise adından da anlaşılabileceği gibi oyunun turnuva modu. 4, 8 ya da 16 takım arasında düzenleyebileceğiniz turnuva maçlari bu seçenekte yer alıyor. Network seçeneği'de dilediğiniz kişilerle online maçlar yapmanıza olanak tanıyor. Bunun yanında oyunun SegaNet üzerinden de oynanabildiğini belirtmek isterim. NBA 2K2 DreamCast'in online özelliklerini kesinlikle en iyi biçimde kullanan oyunlardan birisi. Quick Start seçenegi ise "hangi takımla oynayacağım farketmez, ben hemen maç yapmak istiyorum" diyenler için hazırlanmış mod. Practice'te takımınıza geniş çaplı antrenmanlar yaptırabileceğiniz seçenek. Oyunda en çok hoşuma giden seçenek ise Street modu. Bir nevi PlayStation 2'de ki NBA Street'e benzeyen bu modda 2'şer, 3'er ya da 4'er adamdan oluşan iki takımın kural olmadan sokakta kapışması olarak nitelendirebileceğim bu seçenek bence oynanması en zevkli mod. Customize ise kendi oyuncunuzu veya takımınızı geniş imkanlar dahilinde oluşturmanıza imkan tanıyan bir opsiyon.

GRAFIKLER: 60 Fps hızındaki grafikler ilk bakışta hemen kendini belli ediyor. Motion Capture sayesinde oyuncular o kadar gerçekçi hareket ediyorlar ki gözlerinizi ekrandan alamayacaksınız. Ayrıca yedek oyuncuların sayı sonrası sevinçleri, maç esnasında takım arkadaşlarının birbirlerine moral vermesi, maç sonrası koçların aralarında tartışmaları gibi bir çok ufak ayrıntıya oyunda yer verilmiş.

SES: Seyircilerin tezahüratları, oyuncuların ve topun çıkardığı sesler(;) )... gerçekten harika iş çıkarıyor. Spikerin maç boyu yorumları da oyuna ayrı bir hava kazandırmış. Müziklerin de oyuna uygun hareketli parçalardan oluşması da oyunu güzelleştiren bir diğer unsur. Kısacası oyun Ses konusunda gayet başarılı.

KONTROL: İşte oyunun en iyi olduğu nokta. Bir çok hareketi bu derece kolay yapabilmeniz, oyundan alacağınız zevkin en üst düzeye çıkmasını sağlıyor. Maç sırasında uygulayabileceğiniz bir çok savunma ve hücum taktikleri de oyunu daha gerçekçi yapmış. Ayrıca oyundaki ayarlanabilir kamera açıları çok iyi tasarlanmışlar. Kesinlikle problem çıkarmadıklarına emin olun. Bunun yanında Action Replay'lerde ki pota üstü kamera, tekrarların mükemmel görünmesini sağlıyor.

Bu Oyun Gerçekten Rakipsiz!

Doğrusunu söylemek gerekirse EA Sports serisi 2001 versiyonuna kadar çok iyiydi. Fakat Sega Sports, NBA 2K serisinde gösterdiği başarıyla NBA Live serisini resmen ezdi. NBA 2K2'deki esnekliği şu ana kadar hiç bir basketbol oyununda görmedim. Adamlar oynanışı gerçekten de zirveye çıkarmışlar. Bana kalırsa bu oyun gerçekten rakipsiz! Dahası bu bir oyun mu yoksa gerçek mi? Bütün NBA oyuncularının özellikleri aynen oyuna yansıtılmış. Aynı şekilde oyunda kullanılan gerçekçi yapay zeka da heyecanı daha da arttırmış. Açıkçası EA Sports'un hiç bir NBA oyununda kendimi bu kadar kaptırdığımı hatırlamıyorum. NBA 2K2, gerçekten basketbol severler için bulunmaz nitelikte bir cevher. Sega Sports serileri yakında PlayStation 2, GameCube ve X-Box'ta da kendini gösterecek. Sega Sports serilerinin aynı başarıyı diğer konsollarda da göstereceğinden eminim.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive