Gönderen Konu: NHRA Drag Racing: Top Fuel Thunder (PC)  (Okunma sayısı 480 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
NHRA Drag Racing: Top Fuel Thunder (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 23:10:26 »
Need For Speed Underground, Corvette derken resmen bir yarış oyunu furyası sardı çevremizi. Şimdi, öncelikle şunu söylemeliyim yarış oyunu yapmak, bence en zor yapılan oyun türleri arasında başlarda yer alıyor. Neden derseniz bir çok madde sayabilirim. Örneğin bir yarış oyununda eğer fiziksel gerçekçilik yok ise direk çöpe atarsınız. Yada yaptığınız hızın verdiği hissi alamazsanız gene aynı şekilde. Oysa ki diğer türdeki oyunlarda ana tema çok başarılı olmasa bile gene de oynamaya devam edebilirsiniz. Gene bir örnek vereyim; Bir çok adventure oyununda kameralar istenildiği gibi çalışmaz, Silent Hill serisi gibi. Fakat Silent Hill kategorisinde bir sıralama yapılsa eminim ki ilk 10 içerisine rahatlıkla girebilir. Yani anlatmak istediğim şey kardeşim zaten yarış oyunu yapmak zor, ne diye zırt pırt gereksiz ve başarısız yarış oyunu çıkartırsınız ki ey yayıncı amcalar?

7000 HP boru mu bilader?

Şimdi öncelikle NHRA denilen olayı açalım. NHRA bir çeşit lig. Burada üç çeşit araç tarzı var ve bunlar kendi aralarında yarışmaktalar. Yarış ise belli bir mesafede ve düz bir pistte yapılıyor. Bu ligin en çok bilinen yarışçıları olan Doug Kalitta, John Force, Tony Schumacher, Ron Capps ve Darrell Russell oyuna eklenmiş. Bu yarış türünün daha çok halk dilindeki adı ise Drag Racing. Amaç aracınızı güzel bir şekilde ayarlayıp en hızlı şekilde yarışı tamamlamak. Bu konu için elinizin altında ortalama 7000 HP'lık araçlar var. Bunların ayarlarını dilediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Fakat fazla kafa karıştırmasın diye pek ayrıntıya girilmemiş. Ufak bir bar yardımı ile ayar yapıyorsunuz o kadar. Şimdi biz böyle bir olaya alışık olmadığımızdan oyuna adapte olmak zor oluyor. Gerek kalkış kuralları, gerek durmak için kullanılan paraşüt falan yabancı olduğumuz şeyler. Bu bakımdan oyuna alışmak biraz vakit alıyor. Kendinizi eğitebileceğiniz yarışlar gibi sezon da yapabiliyorsunuz. Toplam olarak ise 48 araç mevcut.

Grafik mi canımm?

Şimdi olay kısacık bir pistte sürdüğü için oyunda pek grafik görmek söz konusu değil. Beklenebilecek tek grafiksel olay yaptığınız hızın size yansıması. Sağ olsunlar o olay bile yapılmamış. Ot gibi yarışıyorsunuz anlayacağınız. Her şeyden öte iki gıdım grafik harcanacak olan seyirciler bile kartondan imal edilmiş. Şahsen arabaların modellemeleri de dandik olur diye korkmuştum fakat neyse ki onların tasarımla bir miktar başarılı yapılmış. Kısacası oyunumuz grafiksel olarak pek iç açıcı değil. Müzik ve sesler ise bu başarısızlığa aynen ayak uydurmuş.

Son Sözler :

Şimdi kardeşim bence asla oyunu yapılmaması gereken bazı şeyler var. Mesela bir musluk tamircisinin oyunu yapılmamalı. Sabahın köründe kalıp boru tamir etmek için vızır vızır gezinen bir tip ile kimse oynamak istemez. Yada bir bilgisayarcı. Oturup bütün gün pclere servis yapan, parçalarını söküp takan, zırt pırt format atan bir kimsenin oyunu da zannımca pek tutmayacaktır. İşte bu oyun bence saydığım örnekler gibi yapılmaması gereken bir konuya sahip. Oyunu ne kadar beğenirseniz beğenin gidebileceğiniz tek uç nokta ile ilk defa oynayan arasındaki farkınız en fazla 15 dakikadır, daha fazla değil. Ayrıca, devamlı dümdüz gidip, en fazla 15 saniye süren yarışları yapmaktan ne tad alınabilir ki? Hani her yarışta para kazanılsa, sonra o araba ile gidip bir dükkana modifiye parçaları alınsa, motor hacmi yükseltilse, ses sistemi yapılsa bir derece. Neyse. En kötü ihtimal oturup Sims oynayın.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive