Gönderen Konu: Painkiller  (Okunma sayısı 427 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Painkiller
« : 02 Ağustos 2007, 21:11:04 »
İnsanlar değişti, doğa değişti, dünya değişti, galaksimiz değişti, evren değişti. Eh, bu kadar şey değişince oyunlar da değişti. Daha önce FPS oyunları önüne geleni öldür şeklindeydi ama bu büyük değişim sayesinde oyunlara yapay zeka, bulmacalar ve benzer şeyler eklendi. İş böyle olunca da eski oyunlarda bulduğumuz zevki bulamamaya başladık. Eski oyunlara dönüş çabaları olmuyor değil. Geçtiğimiz yıllarda Serious Sam çıktı ve ortalığı kasıp kavurdu. Daha sonra Serious Sam 2 çıktı ve yine büyük ilgi görerek insanların bu tür oyunlara olan açlığını gösterdi. Veee şimdi de Painkiller (Oyunun adı niye Painkiller acaba??).

Oynadığımız karakterin adı Daniel Garner. Daniel ve sevgilisi doğum günü kutlaması için yola çıkıyorlar. Yağmurlu bir gece. Daniel sevgilisinin elini tutuyor, küçücük bir yakınlaşma, derken Daniel'in dikkati dağılıyor ve üzerlerine gelen kamyonu görmeyip kaza yapıyorlar. İkisi de ölüyor. Birden Daniel kendisini devasa bir katedralde buluyor. Önünde de gizemli biri. Bu gizemli kişi Daniel'e bir görev veriyor: Dört büyük generalle beraber bütün zebanileri öldürmek. Karşılığında büyük bir ödül bizi bekliyor. Eh, adamımız da Max Payne gibi, kaybedecek hiçbir şeyi olmayan adam. Bir de bahsetmeden edemeyeceğim, oyunun kapağına ve giriş ekranına bakarsanız "Painkiller" yazısının altında 'HEAVEN'S GOT A HITMAN' yazıyor.

Oyunu aldık, yükledik ve oyunu açtık. Hemen grafik ayarlarına girin ve sisteminize uygun olarak ayarlayın. Daha sonra ana menüye geri dönerek Sign The Pact seçeneğini seçtik. Karşımıza zorluk derecesi seçme ekranı çıkacak. Daydream modunda Black Tarot kartlarını toplayamıyoruz. Trauma modunu açmak için de 23 Black Tarot kartını toplamanız gerekiyor. Bence Daydream ile başlayıp ilk bölümü oynayın, kontrollere ve oynanışa alışın. Daha sonra Insomnia moduna geçin. Zorluk derecesini seçtikten sonra karşımıza level seçim ekranı gelecek. Buradaki çarkın içindeki sayılar ana bölümler, dıştaki sayılar ise alt bölümler. Sağ alttaki Black Tarot kartına tıklarsanız kartları gösteren ve bunlardan hangilerini kullanacağınızı seçtiğiniz ekrana geleceksiniz. Bu kartlardan daha sonra bahsedeceğim. Bölüme başlamak için de çarkın ortasındaki kırmızı elmasa basmanız yeterli.

Oyuna başladığınızda kendinizi bir mezarlıkta bulacaksınız. Biraz ilerlediğinizde zebaniler çıkmaya başlayacak. Bunları öldürdüğünüzde yeni kapılar açılacak veya checkpointler çıkacaktır. Yeniden yaratıklar çıktığında ise bütün kapılar kapanıyor, ta ki hepsini öldürene kadar. Yukarıdaki pusula etrafınızda yaratıklar varsa size en yakın yaratığı gösterir. Eğer bir yerde Checkpoint varsa onun yerini gösterir. Bu durumlar dışında her zaman yukarıyı gösterir. Böyle durumlarda gidebileceğiniz tek bir yön vardır, oraya ilerleyin.

Gelelim Black Tarot kartlarına. Bu kartlar bölümleri belli koşullarda geçtiğinizde size ödül olarak verilen güçlendiricilerdir. Bu kartları kazandıktan sonra kullanmak için bölüm seçim ekranında sağ alttaki karta tıklayın. Kazandığınız kartları burada göreceksiniz ve bunları tahtaya yerleştirmek için para harcamanız gerekmektedir. Paraları ise oyun içinde çeşitli şeyleri parçalayarak bulabilirsiniz (tabutlar, fıçılar vs). İki tür kart var: Gümüş ve altın. Gümüş kartları üst taraftan 2 adet, altın kartları ise alt taraftan 3 adet yerleştirebilirsiniz. Peki bunlar arasındaki fark ne? Gümüş kartları yerleştirdiğinizde bölüm boyunca etkisini gösterir. Altın kartları ise oyun sırasında siz aktif etmelisiniz ve etkisi kısa bir süre içindir.

Oyunun en çok dikkat çeken ve övülen yönlerinden biri fizik motoru. Havok motorunu kullanan oyun bu güzel fizik motoru sayesinde daha zevkli oluyor. Zebanilere hangi yönden, hangi silahla saldırdığınıza bağlı olarak farklı yönlere, farklı hızlarda fırlıyorlar. Bazı silahlar düşmanlarınızı parçalarken bazıları da size doğru çekiyor. Ya da zebaninin koluna attığınız kazık zebaniyi kolundan duvara mıhlayabiliyor. Ayrıca attığınız kazıklar yerçekimi etkisiyle ilerledikçe aşağı doğru iniyor. Onları gördükçe daha bir keyifleniyorsunuz ve içinize bir güç doğarak zebanileri daha hızlı öldürmeye başlıyorsunuz. Fizik motorunun tek zayıf noktası çevrenize zarar verememeniz, örneğin duvarlarda delik açamıyorsunuz ya da mezar taşlarını parçalayamıyorsunuz.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive