Gönderen Konu: Rayman Raving Rabbids (Nintendo Wii)  (Okunma sayısı 461 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Rayman Raving Rabbids (Nintendo Wii)
« : 02 Ağustos 2007, 23:26:42 »
Ülkemizde Wii sahibi insanların yavaş yavaş çoğalıp hatta koloniler oluşturmaya başladığı, oyun konsollarıyla ucundan da olsa ilgilenen herkesin gözünden kaçmayan bir durum. Wii’ye ilginin artmasıyla beraber de konsolu alan veya almayı düşünen herkesin kafasında bazı cevaplanması gereken sorular oluşmaya başladı. Bu sorulardan en önemlisi Wii'nin sadece eğlence yönü ağırlıkta olan oyunlarla mı besleneceği. Hemen içinizi rahatlatayım, bu sorunun cevabı “evet” değil. Çıkmayı bekleyen birçok şiddet içeren oyun, yakın bir gelecekte emrinize amade olacak. Ama Nintendo’nun ve Wii'yi destekleyen oyun firmalarının öncelikle hedefi çoklu oyunu ve Wiimote - Nunchuck ikilisini şiddetle destekleyen eğlence dozu yüksek projeler. Elimizdeki Rayman Raving Rabbids isimli oyunumuzda Wiimote ve Nunchuck ikilisini tabiri caizse yüceltmek için yapılmış ve Wii'nin çıkışıyla aynı zamanlarda piyasaya düşmüş bir parti oyunu.

Raving Rabbids’e geçmeden önce önceki Rayman oyunlarına biraz değinmekte fayda görüyorum. Hatırlarsanız Rayman’e ilk 1995 yılında rastlamıştık ve sanırsam o dönemin tüm sistemlerinde Multiplatform olarak piyasaya çıkmıştı. Renkli 2D grafiklerle bezenmiş, sağa doğru akan bir platform oyunuydu. O dönem bu tarz platform oyunlarının artık neredeyse eskimeye başladığı bir dönem olsa da Rayman kendini bir şekilde bize sevdirmeyi başarmıştı. Uzun bir aradan sonra Rayman 3D olarak geri dönmüş ve en iyi Rayman oyunu olması dışında benim kriterlerimde en iyi 3D platform oyunlarında biri olmayı başarmıştı. Daha sonra çıkan üçüncü oyun önceki Rayman'leri aratsa da vasatın üzerinde kalmayı başarmıştı.

Rayman’i kaçırmanın cezası dans etmek mi olmalıydı?

Rayman aslında hepimizin platform oyunlarından tanıdığımız bir karakter, daha doğrusu bir süper kahraman. Öğrendiğim kadarıyla da Raving Rabbits yapımı fikri ilk ortaya atıldığında ilk üç oyunun devamı niteliğinde bir platform oyunu olarak düşünülmüş, ancak daha sonra yapımcıların Wii’nin nimetlerinden faydalanmaya karar vermeleriyle beraber daha önceki Rayman oyunlarına oynanış tarzı olarak hiç benzemeyen “parti oyunu” türündeki Raving Rabbids fikri ortaya çıkmış. Ortaya atılan bu fikrin doğruluğu konusunda söylenecek bir şey yok, elimizde çok eğlenceli ve başarıyla üstesinden gelinmiş bir oyun bulunmakta ancak bu durumun, bizim Rayman'in platform türüne dönüşünü sabırsızlıkla beklememize mani olacağını da sanmıyorum.

Oyuna başladığımız anda Rayman ve her oyunda hayatlarını kurtardığı yakın arkadaşları Globox'ları bir pikniğin tam ortasında yakalıyoruz. Daha doğrusu biz izliyoruz, ufak çaplı depremler oluşturarak yeryüzüne çıkan tavşancıklar onları yakalıyor. Gerçi Rayman'i yakalayan Serguei isimli tavşanın pek “tavşancık” olduğunu söyleyemeyiz, kendisi daha çok tavşan kulaklı bir gorili andırmakta, ancak onun dışındaki tavşanların hem sevimli hem de acımasız olduklarını söyleyebiliriz. Bu çoğu sevimli tavşanlar onlar kadar sevimli Globox'ları yakalayıp maalesef zindanlara kapatıyor ve Rayman'i de hıncahınç doldurdukları bir arenanın ortasına bırakıveriyorlar. Burada cevaplanması gereken bir soru ortaya çıkıyor, o da tavşanların Rayman ve arkadaşlarından ne istedikleri? Aralarında bizim bilmediğimiz eski bir hesaplaşma yoksa, bu tavşan arkadaşlarımızın Rayman'i kendilerini eğlendirmesi için bir nevi gladyatör olarak kullanmak istediklerini ve Globox'ları da Rayman için hazırladıkları küçük oyunlarında rehine olarak kullanmak için kaçırdıklarını söyleyebiliriz.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı fbli_07

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.468
  • Puan 518
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Rayman Raving Rabbids (Nintendo Wii)
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2007, 00:27:31 »
paylaşım için sağol