Gönderen Konu: Resistance: Fall of Man  (Okunma sayısı 871 defa)

Çevrimdışı яєαρєя

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.268
  • Puan 253
  • Cinsiyet: Bay
  • reaper
    • MSN Messenger - emicin6@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Resistance: Fall of Man
« : 16 Aralık 2006, 23:02:54 »


Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz günlerde PlayStation 3'ün çıkışıyla hepimizin gözleri 'Resistance: Fall of Man'a çevirilmişti. Oyun hakkında çok konuşuldu. Oyun bu yılın en iyi FPS'leri arasında gösteriliyordu birçok oyun sayfasında. Gördüğümüz grafikler gerçekten harika idi ve bizi de meraklandırmıştı. Bazı okuyucularımızın hatırlayacağı gibi ben de geçtiğimiz günlerde oynadığım demo versiyonu ile bir ön izlenim yazısı yazmıştım. Fakat tabii bütün tecrübeli oyuncuların bildiği gibi demolar ve screen shot'lar bazen aldatıcı olabilir. Bazen oyunların tam sürümünde aradığımızı bulamayız. Bakalım Resistance: Fall of Man, demolarında bizi etkilediği kadar güzel bir oyun mu?

Tarih Dersi

Oyun 1951 yılında 2. Dünya Savaşı döneminde geçiyor. Fakat tarihten bildiğimiz 2. Dünya savaşı dönemi tamamen değiştirilmiş ve hatta 2. Dünya savaşı hiç olmamış oyunun senaryosuna göre. 1930'larda Rusya'da Chimera denen virüs sonucu ortaya çıkmış uzaylı tipli korkunç yaratıklar görünmeye başlıyor ve buradan tüm dünyaya yayılıyorlar. İnanılmaz teknolojileri ve güçleriyle Rusya ve oradan da tüm Avrupa'yı geçip İngiltere'ye geldikleri dönemde biz de oyuna dahil oluyoruz. Karakterimiz Nathan Hale bir Amerikan askeri ve çok gizli bir görevle, bir İngiliz askeri olan Rachel Parker'ı bulmaya çalışırken bir Chimera grubu tarafından arkadaşlarıyla pusuya düşürülüyor ve tüm birliği öldürülüyor, fakat bilemediğimiz bir sebepten dolayı Hale hiç bir yara almadan bu talihsiz pusudan kurtuluyor. Hale'in bünyesi Chimera virüsüne bir bakıma bağışıklık sahibi. Kendisi hemen bölgeye göreve geri dönmek istiyor. Parker'ı arayışı da bu olaylardan sonra, Hale'in son kez hayatta görüldüğü 11 Temmuz ile 14 Temmuz arasındaki dönemde gerçekleşiyor.

Başlarken

Oyunun senaryosunu tek kişi veya ekranı ikiye bölerek iki kişi oynayabilirsiniz. Oyunun başında zorluk seviyesini kolay,normal veya zor olarak seçebilirsiniz. Eğer oyunu en zorda bitirirseniz 'insanüstü' adında neredeyse imkansız derecede zor olan yeni bir seviye açılıyor. Ayrıca oyunu ilk defa bitirdikten sonra ikinci oynayışınızda bazı yeni silahlar da oyuna dahil oluyorlar. Oyunun senaryosu 10-15 saat arası uzunlukta. Oyun değişik şehirlerde ve mekanlarda geçiyor. Oyunda yeni yerlere geldikçe, bu bölümleri ayrı ayrı oynayabilmeniz için 'Bölge Seçimi' adında yeni bir seçenek açılıyor ana menüde. Bunun dışında online ve offline multiplayer seçenekleri de mevcut. Multiplayer kısmını yazının ilerleyen kısımlarında daha ayrıntılı açıklayacağım.

Kontroller

Kontroller klasik PS2 FPS'lerine çok benziyor. Sol analogla karakterinizi yönetirken, sağ analogla hedefi yönlendiriyorsunuz. Oynanabilirlik fevkalade kolay ve rahat. Daha önce controller kullanmış arkadaşlar oyuna çok kolay adapte olacaklar. Tuşları şöyle bir sıralamak gerekirse;

R1: Ateş etme
L1: Silahın alternatif özelliği
R2: Silah değiştirme menüsü (hızlıca bir kere dokunursanız otomatik bir sonraki silah)
L2: Eğilme (Eğer Chimera yönetiyorsanız 'Öfke Modu'na geçiş)
X: Zıplama
Üçgen: Yakın Dövüş
Kare: Şarjör yenileme
Çember: Bomba atma
R3: Neredeyse her silah ile hedefi daha yakından görmek için.
Yukarı: Değişik bomba seçme
Aşağı: El fenerini yakma
Yukarı/Aşağı (Dürbünlü tüfekteyken): Yaklaşıp uzaklaşma

Oyun ortamı

Oyun hem eski İngiliz mimarisini hem de uzaylı motiflerini aynı zamanda kullanıyor. Bu biraz ilginç olmuş. Bunu şöyle düşünün, Doom'daki atmosferi ve Call of Duty'deki atmosferi birleştirin. Ortaya ilginç bir manzara çıkıyor değil mi. İşte aynen böyle bir atmosfere sahip RFoM. Ben bu karışımın çok iyi olmayacağını düşümüştüm ama oyunu oynadığımda gördüm ki Insomniac bu işi çok ustaca başarmış. Oyun hem bilim kurgu oyunlarını sevenlerin hem dünya savaşı oyunlarını sevenlerin gönlünü fethedebilecek güzellikte. Ayrıca oyunun bir diğer özelliği ise büyük haritaları. RFoM'i oynarken farkediyorsunuz ki oyun alanı çok geniş. Size çok uzak görünen bir binaya dürbünlü tüfekle yaklaştığınızda tüm detayları görebilirsiniz. Aynı şekilde düşmanlarda böyle geniş bir alana dağılmış durumdalar. Bu da oyunun zorluk derecesini biraz yükseltmiş ve işimizi zorlaştırmış. Oyundaki aynı anda takip etmeniz gereken, kimisi yakın kimisi çok uzakta bir çok düşman olabiliyor. Tabii oyunu kolay seviyesinde oynarken bu büyük bir problem değil. Çünkü zorluk seviyesi azaldıkça düşmanların sizi vurması da bir o kadar zorlaşıyor. Chimera askerleri hayli zekiler. Öyle ortalıkta şapşal şapşal dolaşmıyorlar. Bir barikatın arkasına gizlenmelerinden tutun, bir binanın arkasından dolaşıp sizi pusuya düşürmelerine kadar bir çok zekice planlanmış hareket görebiliyorsunuz. Hatta birbirleri ile iletişim sağladıkları iğrenç sesler çıkarıp (Bu arada dikkatle dinlerseniz aslında çok bozuk bir İngilizce konuşuyorlar. Bu çok normal çünkü... çünküsünü söylemeyeyim senaryoyu berbat etmeyeyim.) arkadaşlarını çağırabiliyorlar. Oyunda bir çok değişik Chimera çeşidi var. Bunları zayıf noktaları ile birlikte açıklayacağım. Fakat daha önce başka bir konuya parmak basmak istiyorum, o da silahlar. Insomniac firmasını Ratchet & Clank serisinden ve Spyro'dan hatırlayanlarınız firmanın yaptığı oyunlardaki yaratıcı silah çeşitlerini anımsar. Bu oyunda da geleneklerini bozmamışlar ve biz birbirinden ilginç silahlar tasarlamışlar. İnanın oynadığım shooterlar arasında silah çeşitleri açısından en güzellerinden biri RFoM. Silahlar ve alternatif özellikleri gerçekten birer sanat eseri. Şöyle bir inceleyelim bakalım şu harika silahlarımızı.

İnsan silahları

M5A2 Carbine
Bu oyundaki standart taramalı tüfek. Oyunun başlarında can dostunuz. Alternatif özellik olarak, namlunun hemen altındaki M200 bomba fırlatıcısı ile düşmanlarınıza zor anlar yaşatabilirsiniz. Tabii ki bu bombalar limitli ve her zaman bulamıyorsunuz.

Rossmore 236
Bu da oyununun klasik pompalı tüfeği. Mermi doldururken çok zaman harcamanızdan dolayı biraz kullanımı az olan bir silah. Fakat alternatif özelliği olarak çift fişeği aynı anda ateşlediğinizde verdiği hasar da yüksek.

L23 Fareye
Bu da standart Dürbünlü tüfeğimiz. Fakat oyunda çok iş yapan harika bir silah. Dürbünü çok kuvvetli ve çok uzaktaki düşmanları bile kafalarından bir vuruşta yere indirmeye bire bir. R3 tuşu ile dürbünü kullanıyorsunuz ve yukarı/aşağı tuşları ile hedefe yaklaşıp uzaklaşabilirsiniz. Alternatif özellik olarak dürbünü kullanırken L1 tuşuna basılı tuttuğumuzda zaman yavaşlıyor, herşey çok ağır hareket ediyor ve sizde bu sırada düşmanlarımızı keklik gibi avlıyoruz. Fakat bu özellik için silah barına dikkat etmeniz gerekir, çünkü zamanı yavaşlatınca bar dolmaya başlıyor ve dolduğu zaman normal hıza geri dönüyorsunuz. Belli bir süre sonra tekrar kullanılır hale geri geliyor tabii ki.

XR-005 HailStorm
İşte size dehşet bir silah. Çok güçlü bir silah olmasıyla birlikte oyunda mermisi en az bulunan silahlardan. Ses hızından biraz yavaş ışınlar fırlatan HailStorm'un mermileri yumuşak bir yüzeye çarpana kadar ilerlemeye devam ediyor. Bir binanın içerisindeki düşmanlarınızı içeri girmeden, duvarın arkasından yere indirmek çok zevkli. Alternatif özellik olarak belli bir uzaklığa kadar bir ışın topu yolluyorsunuz ve bu top açılıp yakın çevredeki düşmanlara ışınlar fırlatmaya başlıyor. Dört beş tane düşmanın arasına yolladığınızda ölümcül sonuçlar ortaya çıkıyor.

XR-003 Sapper
Organic toplar fırlatan bu silah pusu kurmada bire bir. Fırlattığınız organic toplar neredeyse her yüzeye ve birbirlerine yapışıyorlar. Düşman dokunduğu anda patlayan bu organic mayınları Alternatif özelliğini kullanarak da istediğiniz zaman patlatabilirsiniz. Düşmanlarınız bir koridordan size doğru geliyorlarsa hemen yollarına döşeyin tam önlerine geldiklerinde hepsini patlatın.

L209 LAARK
Bu da klasik roket atar. Fakat çok başarılı bir modifikasyonla tabii ki. Roketinizi fırlattıktan sonra L1 tuşu ile yavaşlatıp yönünü değiştirebilirsiniz veya havada durdurup rokete takılı lazerinizle istediğiniz hedefe yönlendirebilirsiniz. Bunu da bir düşmanın belirli bir yerine hasar vermek istediğinizde durdurup lazerle yünlendirerek en kullanışlı silahlarınızdan biri haline sokabilirsiniz.

L11-2 Dragon
Bu da kimyasal zehirli silahımız. Yakınınızdaki düşmanlara kimyasal gaz parçaları fırlatabilir veya alternatif özelliğini kullanıp L1'e basılı tutarak zehirli gaz bulutu oluşturabilir ve L1'i salarak bu gaz bulutunu istediğiniz yere salabilirsiniz. Oyunun en az kullanılan silahı diyebilirim rahatlıkla

Chimera Silahları

Bullseye
Chimera'ların klasik silahı. Fakat BullsEye klasikten çok ötede bir silah. Normalde fırlattığı mermilerinin güçlü olmasının yanı sıra alternatif özelliğini kullanarak düşmanınızı kilitleyebilirsiniz ve ondan sonra nereye ateş ederseniz edin mermiler düşmanınızı takip ediyorlar. Benim kesinlikle favori silahım. Online oyunda bile yüzlerce zavallı düşmanımı kilitleyip kevgire çevirdim. (5. Element filminde aynen böyle bir silah vardı. Bu fikre orada da bayılmıştım. Kullanmak daha da zevkli.)

Auger
Radyason tabanlı dalgalar fırlatan bu silahın mermileri aynı HailStorm gibi duvarların arkasındaki düşmanlarınız için bire bir. Alternatif özelliği ise önünüze yarı şeffaf bir kalkan oluşturması. Mermileriniz bu kalkanında arkasına geçebildiği için çok kullanışlı bir silah. Karşınızda size roket fırlatacak bir düşmanınız var. Oluşturun kalkanınızı başlayın ateş etmeye roket size gelmeden kalkanda kalsın. Fakat tabii bu kalkan çok güçlü değil hemen dağılıveriyor.

BullsEye Mark II
Normal BullsEye'ın geliştirilmiş versiyonu. Kullanımı tamamen aynı ve tek farkı mermiler rakibinizin vücuduna girdikten sonra hasar vermeye devam ediyor. Oyunun ilerleryen kısımlarında kavuşabileceğiniz bir silah.

Reapers
Bu silah oyunu bir kere bitirdikten sonra ikinci oynayışınızda kavuşabileceğiniz silahlardan. İki elinizde birer Reaper ile düşmanları kilitleyip kurşun yağmuruna tutabilirsiniz. L1 ve R1 ile Reaper'ları ateşleyebilirsiniz. Hayli güçlü bir silah.

Arc Charger
Bu da ikinci oynayışınızda bulabileceğiniz bir silah. Elektrik şoku fırlatan bu silahın alternatif özelliği ile yeniden şarj ediyorsunuz. Eğer R1 ve L1 tuşlarına doğru hızda ve zamanda basarsanız bir çok rakibinizi neredeyse aynı anda haklayabilirsiniz.

Splitter
Çok güçlü bir Chimeran silahı olan Splitter da oyunu ikinci kez oynarsanız bulabileceğiniz silahlardan. R1 ile yüksek voltaj yüklü mermileri fırlatabilir ve L1 ile birden çok mermiyi salabilirsiniz. L1 tuşuna basılı tutarak fırlattığınız mermiler arasındaki zaman farkını ayarlayabilirsiniz.

Bomba Çeşitleri

Grag Grenade
Klasik el bombası. Oyunun başlarında iş yapıyor.

Air-Fuel Grenade
Bunu fırlattığınız yere yapışıyor -düşmanlarınız dahil- ve gaz salmaya başlıyor. Bir kaç saniye içerisinde gaz alev alıyor ve hayli geniş bir alanı alev topuna çeviriyor. Online oynarken birisi üstünüze Air-Fuel fırlatırsa yanmaya başlamadan önce controller'ı sallayıp üzerinizden atarsanız sağlınız açısından iyi olur.

HedgeHog
Bu topu fırlattığınızda açılıp 360 dereceye öldürücü iğneler fırlatıyor. Çok harika bir bomba çeşidi. Çok kullanışlı.

Backlash Grenade
Bu bombayı fırlattığınızda küresel bir alan yaratıyor patlama alanındaki Chimeralar büyük zarar görüyorlar ve aynı zamanda bu küre neredeyse tüm Chimera mermilerinin geri sekmesini sağlıyor.

Chimera Ecübeleri
Oyunda karşınıza çıkacak Chimera yaratıklarını şöyle bir sıralayalım isterseniz.

Hybrid
Bunlar her yerde karşınıza çıkacak klasik Chimera askerleri. Hayli zekiler ve genellikle BullsEye silahı ile donanmış şekilde gezerler. Çoğu kez karşınıza birden çok ve hatta onlarcası bir arada çıkacaklar. Özellikle açık alanlarda sayıca fazlayken dikkat edilmesi gereken bir düşman. Bunlar için neredeyse tüm silahlar işe yarar.

Leaper
Bunlar her zaman onlarcası birarada saldırıyorlar. Yerlerden veya duvarlardan üzerinize atlayıp pençe veya ağızlarıyla saldırıyorlar. Eğer üzerinize yapışırlarsa hemen SixaxiS'i sallayıp kurtulun. Leaperlar saldırdığında BullsEye, Shotgun veya Sapper iyi iş görüyor.

Menial
Bu Chimera tipi tam olarak salak düşman grubuna giriyor. Normalde asker bile değiller. Verilmiş olan görevlerini yerine getiriyorlar. Fakat sizi gördüklerinde zombi gibi yavaş yavaş üzerinize geliyorlar. Uzaktan fazla mermi harcamadan kolaylıkla öldürebilirsiniz. Fakat eğer bir anda köşeden çıkıp üzerinize atlayıp ısırmaya başlarlarsa yine SixaxiS'i sallayarak kurtulabilirsiniz.

Howler
İri bir köpek-uzaylı karışımı olan bu yaratıklar genelde hızla üzerinize gelip size ağır darbeler verebiliyorlar. Shotgun bunları indirmekte bire bir.

SteelHead
Zırhlı gelişmiş Hybrid tadındaki bu düşmanın elinde Auger var. Uzakta gördüğünüz zaman hemen dürbünlü tüfekle zamanı yavaşlatıp indirmeniz hararetle tavsiye edilir.

Titan
Bunlar dev Chimeran askerleri. Çok büyükler hantallar ama çok güçlüler. Yakınına asla gitmeyin. Mümkün olduğunca uzaktan seri ateş eden silahlarınızla yoketmeye bakın. fırlattıkları rokete benzer şeyler çok ağır darbeler vuruyor. Auger ile önünüze kalkan oluşturup ateş ederseniz neredeyse kolaylıkla halledebilirsiniz.

SlipSkull
Bunlar duvardan duvara seken çok hızlı Chimera'lar. Hızla zıplarlarken pek bir tehlikeleri yok ama durdukları zaman sizi kitleyip ateş etmeye başlıyorlar. Karşınıza birden fazla çıkıyorlar. Yapılacak en akıllıca şey BullsEye'ı seçip R3 ile zıpladıkları duvara yakından bakıp tam zıpladıkları noktaya L1 ile takip edici atın ve kitlenmiş olan düşmanınız istediği kadar hızlı olsun mermiler onu bulacaktır.

GrayJack
Bunlar çok uzun boylu Chimera'lar ve çok hızlı koşabiliyorlar. Uzun kolları ile çok ağır hasarlar verebiliyorlar. Bunları da BullsEye ile kilitleyip başlayın kaçmaya. Kaçarken ateş etmeyi de unutmayın da mermiler GrayJack'i indirsin.

HandFang
Bunlar başka bir gelişmiş Hybrid şekli. Zırhları var ve ellerinde Arc Charger'la geziyorlar. Mümkün olduğunca uzaktan öldürün.

Roller
Bunlar aynı Leaper gibiler. Tek farkları yerde yuvarlanarak yanınıza gelmeleri.

WidowMaker
Devasa örümcekimsi Chimera'lar. Uzakta bile olsanız fırlattıkları organik toplar kafanızda patlıyor. En çabuk şekilde öldürmeye bakın. Elinizdeki tüm el bombaları ve roketatar iş yapar.

Advanced Hybrid
Oyunun sonlarında karşınıza çıkacak olan bu Hybrid çeşidi. Çok daha dişli rakipler normal Hybrid'lere göre.

Angel
Normalde diğer Chimera'ları zihin yoluyla yöneten bu uçan devasa yaratık çok tehlikeli. Roketatar ve BullsEye kilitleme tekniği çok iş yapar. En çabuk şekilde yokedin.

Stalker
Bunlar ağır, askeri, üç bacaklı mekanik devler. Çok tehlikeli bir düşman. Hem çok güçlü taramalı silahıyla hem de attığı roketlerle hayatı size zehir edebilir. Yanınızda savaşan askerlerler uğraşırken arkasındaki yuvarlak topa ateş etmelisiniz. Zayıf noktasına ağır darbeler aldığında patlıyor. Mutlaka siperlerin yakınında kalın.

Sürecek bir araç yok mu?

Oyunda ilerledikçe karşınıza çıkacak üç değişik araç var kullanabileceğiniz. Birincisi M-12 Tabertooth tank. İstediğiniz zaman top atışı istediğiniz zaman taramalısı ile Chimera'lara ölüm makinası olarak kullanabilirsiniz. Çok güçlü bir tank ve çok zor yokedilebiliyor. İkincisi LU-P Lynx İngiliz savaş cipi. Birisi sürerken başka birisi üstündeki taramalı tüfeği kullanarak çok düşmanı Chimera cennetine gönderebilirsiniz. Chimera'ların üzerine sürüp ezebilirsiniz aynı tankla yapabileceğiniz gibi. Son olarak da Stalker. Evet oyunun ilerleryen kısımlarında Stalker'ı yönetebileceksiniz. Hem yönetimi çok zevkli hem de fırlattığı roketler çok güçlü. Harika bir eser. Zaten oyunun ilerleyen kısımlarında bazı bölümler devler savaşına dönüyor. Stalker'lar, tanklar, WidowMaker'lar ve Titanlar devasa savaş alanında harika görünüyorlar. Araçlar çok çeşitli değil malesef ve oyunun en büyük eksiği olarak bu araçları online kullanamıyorsunuz. Bence bu büyük bir eksi fakat online mod o kadar güzel ve zengin ki bu büyük eksiği ile affettiriyor.





Resistance'ı Online Oynamak

Gelelim şu harika multiplayer bölümüne. İlk olarak offline olarak, online oyananabilen tüm oyunları ekranı ikiye veya dörte bölerek arkadaşlarınızla aynı televizyonda oynayabilirsiniz. Online olarak oynamak için online multiplayer'ı seçtiğinizde karşınıza ilk olarak online sözleşmesi çıkıyor. 'Accept' seçeneğini seçip geçtiğinizde ana menüye geliyorsunuz. (Online oynamak için DSL veya Kablo bağlantıdan aşağı kabul etmiyor doğal olarak.) Ana menüdeki seçenekler şunlar;

Ranked Games

İki değişik ranked oyundan birine girebilirsiniz. Free-for-All ile Deathmatch veya Conversion oyunlarına bağlanabilirsiniz. Team-Based ile Capture the Flag, Meltdown gibi takım oyunlarına bağlanabilirsiniz. Ranked Games'in özelliği sizin online olarak ne kadar süredir oynadığınızı, oyundaki başarınızı ve en çok oynadığınız silahtan oyun türüne kadar inceleyip sistemde sizin eş değerinizde rakiplerle karşılaştırması. Ranked Games sonuçları resmi sonuçlar olark geçiyor. İlk online deneyimlerinizi bu bölümde yapmanızı tavsiye ederim. Online oyuna alışana kadar eşdeğer rakiplerle savaşmak daha iyi.



Çevrimdışı яєαρєя

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.268
  • Puan 253
  • Cinsiyet: Bay
  • reaper
    • MSN Messenger - emicin6@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: Resistance: Fall of Man
« Yanıtla #1 : 16 Aralık 2006, 23:05:07 »
arkdaslar bu oyun ıcın kendı yourumm ıse sudur vallahı 2. dunya savasını anlatan her oyunu oynarım camurdan bıle olsa :D bu oyundada muthıs goruntuler gordum cod ve moh a basabaş gide bilecek bi oyun

Çevrimdışı sinyordemir

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 6.316
  • Puan 257
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - gurkandemir511@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Ynt: Resistance: Fall of Man
« Yanıtla #2 : 19 Aralık 2006, 23:03:04 »
play station 3 geldi bizim buraya ama 1150 dolar daha kimse almamıştır heralde

Çevrimdışı meert

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 4.796
  • Puan 50
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Resistance: Fall of Man
« Yanıtla #3 : 24 Haziran 2007, 17:04:35 »
SAOL
Bir Gün Herkes FENERBAHÇE'li Olacak !!!

Çevrimdışı ***ALfoNSo***

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 23.777
  • Puan 6935
  • Cinsiyet: Bay
  • Dü$medeN BuLuTLaRDa Ko$mAm GeREk...
    • Profili Görüntüle
Resistance: Fall of Man
« Yanıtla #4 : 25 Haziran 2007, 01:30:43 »
paylaşım için teşekkürler  ;)



Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Resistance: Fall of Man
« Yanıtla #5 : 10 Ağustos 2007, 18:43:34 »
Bilgi için saol kardeşim
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive