Gönderen Konu: Rogue Trooper (PC)  (Okunma sayısı 390 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Rogue Trooper (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 23:32:32 »
Savaşın kasıp kavuran ortamında vahşi dünyanın zehirli atmosferinde yaşayan Rogue Trooper, biolojik mühendislik eseri bir klonlanmış yaratıklar ordusu, gezegendeki düşmanca havayı bertaraf etmek için yaratılıyorlar ve Nort Republic adlı düşmanla savaşmak üzere programlanıyorlar.

Quartz Zone katliamına ve yapılan ihanetlere şahit olduktan sonar Rogue AWOL’a gidiyor. AWOL, erkek kardeşlerini ve ordularını ölülerinin üzerine gönderen hükümdarla savaşmak istiyordur. En gelişmiş silahlarla donanmış olan Rogue ise onlara düşmanlarına karşı savaşmak için bir fırsat önerir. Bu, biyo-çip içerikli dijitize kişiliklerden oluşan mutant’lardır ve gelişmiş silahları vardır.

Rogue Trooper, Sniper Elite ve Delta Force: Black Hawk Down oyunlarından da tanıdığımız Rebellion tarafından hazırlanmış. İsmi geçen diğer iki oyunda çok yüksek puan almamasına rağmen, Rebellion’un gelecek vaad eden firmalar arasında yer almasına güzel bir gerekçe oluşturuyor.

Nerede ise bu tarz tüm oyunlarda insanları yönetip, dünyayı istila etmeye çalışan yaratıklar ile savaşırız. Rogue Trooper’da ise işler tam tersine dönmüş. Mutant olarak dünyaya geliyor ve insanların elinden alabilmek için savaş veriyoruz. İlk video etkileyici olmuş. Uzay gemimizde verilen alarm ile birlikte dünyaya doğru fırlatılacak bir aletin içine biniyoruz. Bizi bekleyen insanların elleri armut toplamıyor ve hemen dünyaya doğru iniş yapan istila birliklerimize karşı ateş açıyorlar. Etkili silahlar kullandıkları için birçok silah arkadaşımız daha dünyaya varamadan havada parçalarına ayrılıyor. Bizde zorla olsa da yere varıyoruz. Ama yalnızız. Hemen kısa bir eğitim başlıyor. Hangi tuşu nasıl kullanırız gibi. Ardından ilk arkadaşımız ile karşılaşıyor ve onun ölümüne şahit oluyoruz. Bundan sonraki olaylar hep bu mantık üzerine kurulmuş. Tek başımıza gibi görünüyoruz ama asla yalnız değiliz. Aslında Rambo etkisini yıkmak için güzel bir mantık olmuş. İlerlerken konuya bağlı olarak sürekli sizin tarafınızda olan askerler ile karşılaşıyor ama vakitleri geldiğinde onların ölümünü görüyorsunuz.

İçinde bulunduğumuz dünya zehirli gazlar ile sarılı. Gezegende yaşayan tüm insanlar özel aletler ve maskeler sayesinde hayatta kalabiliyor. İşte bu noktada ilk silahımız ile karşılaşıyoruz. Ellerimiz. Maskelerinin arkasındaki hava hortumlarını sökerek düşmanımızı devre dışı bırakabiliyoruz. Ayrıca ölen arkadaşlarımız ensesindeki çipi sökerek onların kullandığı silahları alabiliyoruz. Bu kimi zaman özel bir tüfek kimi zaman bir roket atar olabiliyor.

Rogue Trooper, düşmanların son derece geri zekalı. Yapay zeka hak getire. Sadece sizi görünce ateş edip koşuyorlar. Ama yanındaki arkadaşını öldürün, sizi fark etmedilerse, gram hareket etmiyorlar. Ayrıca fark ettiğim başka bir şey daha oldu. Oyun sırasında düşmanıma ateş ettim ve beni fark etmesini bekledim. Görüş alanına girdiğim gibi bana doğru eğilip ilerlemeye başladı. Ben yerimi başka bir noktaya doğru değiştirdim ve bunu yaparken tam karşımda idi. Yaklaşık 4-5 metre ilerideki bir kutunun arkasına saklandım. Ama o sanki beni hiç fark etmemiş gibi beni ilk gördüğü noktaya doğru ilerlemeye devam etti. Yapay zeka kavramı ne yazık ki bu oyun ile birlikte öldü.

Oyunda saçma gelen bir diğer nokta ise upgrade mantığı. Evet, sistemlerinizi geliştirebilmelisiniz. Bunun içinde para kazanıyorsunuz ve upgrade ekranından istediğiniz gelişimi yapabiliyor, silah ve cephane alabiliyorsunuz. Ama bunu ilginç kılan asıl özellik, gezegende tek başınıza olmanıza rağmen, anında satın aldığınız ürüne sahip olmanız. Biraz bekle, aradan zaman geçsin, siparişlerin eline ulaşsın, değil mi? Telefon ile sipariş ettiğiniz bir pizza bile yarım saatte geliyor.

Bu kadar yazdıktan sonra oyundan köşe bucak kaçmaya niyetlendiniz değil mi? Hayır hiç gerek yok. Bu kadar olumsuz özelliği bir arada barındırsa bile yinede zevkli vakit geçirtebiliyor. Amacınız sadece birilerini aşağı indirip ilerlemek ise kaçırılmayacak fırsat. Ama mantık aramadan. Grafiksel olarak ortalamanın üzerinde ama kesinlikle muhteşem bir şey beklemeyin. Sesler de ise tatmin edecek düzeyde başarı yakalanmış. Genel olarak Rogue Trooper, içinde farklı tatlar barındıran, 3. şahıs görünümlü bir Rambo’culuk oyunu gibi gözüküyor. Gezegenine ihanet eden hainlere karşı, üstün güçlerimiz sayesinde tek başımıza savaşıp koca bir oluşumu yıkıyoruz.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive