Gönderen Konu: Rollercoaster Tycoon 3: Soaked  (Okunma sayısı 623 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Rollercoaster Tycoon 3: Soaked
« : 10 Ağustos 2007, 21:31:52 »
Lunaparklar hayatımızda çok önemli bir yer teşkil eder. Lunaparklarda çok iyi vakit geçirilir, eğlenilir ve bol bol anı elde edilir. Ne diyorum ben ya! Lunaparkların hayatımızda hiçbir yeri yoktur! Tabii gondolun en arkasına binip kızlara hava atmak istiyorsanız o başka... Benim lunaparklarda çok fazla anım oldu fakat onları şu anda ön incelemesini yaptığımız "Rollercoaster Tycoon 3: Soaked"ın inceleme yazısında, yani haziranın sonlarında anlatacağım. Şimdi anlatırsam, inceleme yazısında yapacak geyik kalmaz!
   Atari firması, daha önce yarattığı -ve bence en iyi tycoon oyunları olan- Rollercoaster Tycoon 1,2 ve 3'ten sonra şimdi de Rollercoaster Tycoon 3 için bir eklenti paketini duyurdu: Rollercoaster Tycoon 3:Soaked. 2D olan RCT1 ve RCT2 bence harika oyunlardı. Hâtta Zoo Tycoon'dan bile iyilerdi. Fakat daha sonra Atari firması çağa ayak uydurarak(!) 2D'den 3D'ye dönen oyunlara RCT'yi de kattı ve yaptığı oyuna "Hımm... 3D! Bunun adıııı, Rollercoaster Tycoon 3 olsun. Yiğitlerden yiğit, mertlerden mert olsun..." diyerek aklı sıra şekil yaptı. Ama hiç de şekil olmadı. Aynı Worms serisi gibi 3D olunca ruhu kaçtı çünkü... Neden bilmiyorum, yenilikçi değil miyim neyim, Worms serisinin, Zoo Tycoon'un ve Rollercoaster Tycoon'un üç boyutlu versiyonlarını yadırgamıştım. Hani bir gece misafirliğe gidip orada yatıya kalırsınız ya. Sonra yerinizi ararsınız, rahat edemezsiniz, ertesi gün oranız buranız ağırır. İşte öyle birşey. Hâtta sabah kahvaltıda ev sahibi "Rahat uyudunuz mu?" diye sorar siz de boynunuzu tutarak "Deliksiz hem de..." falan dersiniz. Neyse artık olmuş, yapılmış, bitmiş, bize de ön incelemesini, incelemesini ve 7-8 sene sonra -eşşek kadar herif olduğumda- nostalji-incelemesini yapmak kalıyor. O zaman başlayalım RCT 3'e eklenti paketiyle gelen yeniliklere...
   Oyunumuzun eklenti paketiyle elimize geçecek olan şey, sulu oyuncaklar. "Sulu" derken tabii ki oyuncaklara benim gibi "sulu, yazılarına gereksiz şeyler yazan" yani ciddiyetsiz demek istemiyorum. "Su"lu oyuncaklar. Aslında "Aquapark Tycoon" ismiyle yeni bir oyun çıkarsalardı daha isabet olurdu. Herifler oyuncakları bırakmışlar, normal havuz da yapmışlar! Mayoyla rollercoaster a biniyor müşteriler!!! Aslında bu konu daha önce "Beach Life" da da işlenmişti. Oyunda saunalar falan olacakmış. E oyunun ismi "rollercoaster"!!! Yeni oyuncaklarımız ise bir havuzun içinde olan veya olmayan ama eninde sonunda suya varan oyuncaklar olacak. Diğer oyuncaklar ise eskisi gibi kuru kuru aynen kalacaklar. Bu arada, eğer coğrafya dersinde olsaydık, "eninde sonunda suya varan şey"e akarsu diyecektik. Ama oyun dünyasının merkezi Gamerbug'da, "RCT3: Soaker"ın ön inceleme yazısında olduğumuz için "sulu oyuncaklar" diyoruz. Bu yeni oyuncaklar, müşterilere oyuncağın altından geçenleri  su ile bombalama fırsatı veriyor. Aslında bu özellik, oyunun eğlendiriciliği açısından iyi olacak. Eski oyunlarda para biriktireyim diye beklerken can sıkıntısından müşterileri denize atıp boğuluşlarını izlediğim oluyordu! Ayrıca müşteriler su tabancalarıyla da demin bahsettiğim masum kişileri ıslatabilecekler. Ne diyeyim, Allah mazlum ve kıyafetli olanlara sabır versin! Unutmadan söyleyeyim, bu sulu oyuncaklara "rollersoaker" deniyor. Raylı aletlere de "rollercoaster" diyorlar zaten. İlginç...
   Gelelim oyunun 3D olmasının sağladığı yarara. Bu özellik,(Zoo Tycoon 2'de de vardı.) parkımızı kurduktan sonra normal bir müşteri gibi parkta dolaşmamızı, oyuncaklara binmemizi sağlayacak. Tabii istersek başka bir müşterinin gözünden de parkı görebileceğiz. Aslında bu, gerçek hayatta binemediğimiz oyuncakları inceleyip, korkulacak birşey olmadığını anlayabilmemiz için iyi bir yöntem. Gerçi ne kadar anlasa da oyuncakla yüzyüze gelince tırsar insan. Hâtta ben bu konuda tecrübeliyim: Ne zaman Tatilya'ya gidecek olsam, "Ulan bu sefer bineceğim Alabora'ya!" diyorum fakat bunu hâlâ başarabilmiş değilim. Yok ağabey binemem ben ona... Nedenini "Rollercoaster Tycoon 3: Soaked"ın inceleme yazısında anlatacağım. Coming SOON!
   Son söz olarak şunu söyleyeyim, Atari firması yaza ıslak bir giriş yapmak istiyor, temmuz başında da yapacak. Fakat bu eklenti paketinin fazla başarılı olacağını zannetmiyorum, hadi hayırlısı... Kim bilir, belki o kadar iyi bir oyun olur ki, inceleme yazısında bütün oyuncakları ayrı ayrı anlatabilirim! Sabreden derviş, muradına ermiş. Sakla samanı, gelir zamanı. Yok be ne alâkası var!
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.432
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Rollercoaster Tycoon 3: Soaked
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2008, 16:36:04 »
Paylaşim için Sağol