Gönderen Konu: Silkroad Online (PC)  (Okunma sayısı 471 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Silkroad Online (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 23:48:17 »
Birkaç gün önce yeni bir devasa online oyun ararken Silkroad oyunu hakkındaki yorumlar gözüme çarptı. Daha önce görüntülerini görmüştüm, ama oyun Beta testinde olduğu için hiç bulaşmamıştım. Tamamen ücretsiz olması bende biraz kötü bir izlenim bırakmıştı, sonuçta ücretsiz bu oyunu da Knight Online benzeri olarak düşünüyordum. Ama ilk 5 dakika sonunda gördüm ki, ciddi olarak yapılmış ve her türlü dev isimlerle yarışabilecek bir yapım olmuş.

Silkroad Online yani İpek Yolu Online; İpek Yolu ticaretini konu alıyor. Bu yüzden diğer devasa online oyunlardan konu olarak farkı var. Ama mantık olarak yine aynı kalıplara dayandırılmış. Yine yaratık kesiyoruz, görev yapıyoruz. Kısacası oradan oraya koşuşturarak karakterimize bol bol tecrübe puanı topluyor ve bir sonraki seviyeye geçebilmesi için zamanla yarışıyoruz. 20. level’a kadar bu şekilde devam ederken, 20’den sonra hayatımız birazcık değişiyor. Bu seviyede 3 meslekten birini seçiyor ve bu yolda ilerliyoruz. Bu meslekler ise Avcı, tüccar ve hırsız.

Tüccarlar 20.level’dan sonra mesleklerini seçerek develerini yanlarına alıyor ve Merchant’lara giderek develerini yüklüyorlar. Amaçları ise aldıkları malı bir şehirden diğerine götürmek. Eğer götürebilirlerse aldıkları fiyatın 4-5 katına bu malları satabilirler ve ciddi bir kar elde edebilirler. Ama bunu zorlaştıracak etmenler var tabiî ki. Örneğin hırsızlar ve tek amacı kervanlar yapan tüccarları öldürüp mallarını yağmalamak. Eğer bunu başarabilirlerse tüccarlar epey mal kaybediyor ve hırsızlar da yağmaladıkları malları kendi şehirlerine götürüp epey pahalı bir şekilde satıp, kazanç elde edebiliyorlar. Bu karmaşanın içinde avcıların görevi ise savunmasız tüccarları korumak ve kervanın başarıyla diğer şehre ulaşması halinde, kardan belli bir pay almak. Tabi her meslekten insanlar level 20 den sonra savaşçılık yeteneklerini geliştirmek için yaratık öldürmeye ve görev yapmaya devam edebilirler. Hatta ben de yapmalarını öneririm.

Ne varsa ticarette var

Eğer oyunda para kazanmak istiyorsanız kesinlikle ticaret yapacaksınız ya da hırsız olacaksınız. Çünkü avcıların çok büyük kazançları yok. Onların kârları kervan korumak ve yaratık kesme ile gelecek paraları toplamaktır. Hatta yaratıklardan güzel eşyalar düşerse, onları güzel fiyata satabilirsiniz. Ama devamlı geliri olan bir meslek değildir. Ayrıca tüccarlarda kervan başına kazanılan paranın artması için de yıldız sistemi yapılmıştır. Bu yıldız sistemine göre Merchant’tan alınan mal yıldızlandırılır ve en değerli mal 5 yıldızdır. Ama 5 yıldızlı mal alırsanız hırsızlara açık hedef olursunuz ve diğer şehre gidene kadar kervanınız devamlı saldırıya uğrar. Bu 5 yıldızlı kervanları sadece Guild’ler ve büyük oyuncu grupları yapmaya cesaret edebiliyor sadece. Diğer türlü 2-3 kişiyle yapılabilecek kervanlarda kesinlikle 5 yıldızlı mallara başvurmayın derim.

Ayrıca ticaretin ufak çaplısı da bu oyunda mevcut. Eğer Knight Online oynayan varsa orada tezgah açmak olduğunu hatırlar. Minik el tezgahları açıp istediğimiz yerde yaratıklardan elde ettiğimiz eşyaları satabiliyorduk. Burada da bu sistem var, fakat biraz daha geliştirmişler. Tezgâhı açtığınız zaman oyuncular bir eşyayı beğendiyse sizle pazarlıkta bulunabiliyorlar. Bu sistem üzerinden açık arttırma bile yapmanız mümkün. Ayrıca o anda kimlerin tezgâhınızı incelediğini görebiliyorsunuz.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı fbli_07

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.468
  • Puan 518
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Silkroad Online (PC)
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2007, 00:17:52 »
paylaşım için sağol