Gönderen Konu: Singles: Flirt Up Your Life (PC)  (Okunma sayısı 467 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Singles: Flirt Up Your Life (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 23:52:25 »
“Sims’den sıkıldım artık” diyenlerdenseniz, biraz heyecanlanmanın vakti geldi. Singles: Flirt Up Your Life, makinalarımızda yerini aldı. İsmini daha önce hiçbir oyunda duymadığımız Rotobee tarafından hazırlanan Singles, Sims için alternatif sayılabilecek nitelikte.

İnsan ilişkileri birçok filme, kitaba konu olmuş ve çok ilgi toplamıştır. Günlük hayat içinde istediğini rahat olarak yapamayan, bundan üzüntü duyan bir kitlenin varlığını fark eden Maxis, konuyu Sims ile bilgisayar ortamına aktarmıştı. Bunun sonucunda sinema ve kitaplarda takip ettiğimiz “ilişkiler” yeni bir boyut kazanarak izleyicilikten çıktı. Artık hayatlarımızı istediğimiz yönde biraz daha rahat yönetebilen kişiler olmuştuk. Her ne kadar sanal olsa da rahatlama sağladığı kesindi. Ama insanın oluşumundan beri en büyük ihtiyaçlardan biri olan cinselliği, belki cesaret edemediği, belki de başka projelere saklama isteği yüzünden Sims’te işlememişti. Bu açığı fark eden bazı uyanık programcılar, alternatif yamalar bile üretmişti.

Singles’ta konu biraz farklılaşarak, kız-erkek ilişkileri üzerine temellendirilmiş. Seçilen kişi aracılığı ile geriye kalan 11 karakter arasında bir düzen kurmaya çalışıyoruz. Bu karakterlerin herbirinin kendine özel kişilikleri var. Kimisi dost canlısı, kimisi eğlenceli, kimisi ise kahramanınız olacak kadar bilgili. Hepsi tipik özellikleri taşıyor. İlgilendiğiniz kişiye kur yapmak için epey çaba sarf etmeli, hatta kimi zaman özel yetenekler bile kazanmalısınız. Karşınızda bir bayan varsa, gitar çalmak oldukça işinize yarayacaktır.

Günlük yaşamın detaylarını bulacağınız bir oyun olan Singles, Mike ve Linda’nın ortak dairelerindeki rutin hayatları üzerine kurulmuş. Konusu sadece konuşma ve sarılmak değil. hayatınızı idare ettirebilmek için çalışmak zorunda olduğunuz gibi, evin temizlik ve yemek işlerinden de sorumlusunuz. Sims ile örtüşen bu özellikleri yüzünden büyük kitleleri etkisi altına alacaktır.

Seni kim modelledi bakiim?

“Max Payne 2’de rastladığım karakter modellemenin üzerine ne olabilir?” diye düşünmüştüm. Bunun cevabını uzun bir süre geçmeden Singles verdi. 30.000’den fazla poligon kullanılarak hazırlanan karakterlerin özellikle yüz detayları kaliteli olmuş. Yakın görüntüler aldığınızda dahi bozulmayan hatlarda, karakterlerin kirli sakalılarını ya da çillerini çok rahat görebiliyorsunuz. Ortamların yerleşimleri, boğucu ekranları olan oyunlara oranla, oldukça ferah olmuş. Gereksiz eşyalar ile evi doldurmak yerine, daha modern tasarımlı stüdyo daireler tercih edilmiş. İsterseniz evi sıfırdan kendi zevkinize göre düzenleyebilirsiniz tabi ki. Bunlar kulağa hoş gelse de beni en çok etkileyen, dış mekan tasarımları oldu. Pencereden baktığınızda görünen Bavyera stili yapıların modellemesinden, bahçe tasarımına kadar başarılı olmuş.

Oyunun grafikleri üst seviyede olmasına rağmen, karakterlerin standart hareketleri bir süre sonra sinir bozucu düzeye geliyor. Özellikle sürekli olarak eli belinde olan Natasha oldukça itici gelmeye başlıyor. Ayrıca yakından bakıldığında gözlerin donuk olması ekstra puan kaybına sebep oldu.

Genel hatları ile oynanabilirliği orta seviyenin üzerinde olan oyun, Sims severler için güzel bir alternatif oluşturuyor. Görünün o ki, sadece PC versiyonu çıkan Singles, içeriği sebebi ile de uzunca bir süre konuşulacak gibi.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı fbli_07

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.468
  • Puan 518
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Singles: Flirt Up Your Life (PC)
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2007, 00:17:42 »
paylaşım için sağol