Gönderen Konu: Stronghold 2  (Okunma sayısı 799 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Stronghold 2
« : 10 Ağustos 2007, 22:02:48 »
"Lordum oraya çeşme yapamazsınız. Lordum onu savaşa gönderemezsiniz. Lordum bence öyle yapmayın. Lordum! Lordum! Bravo lordum! Lordum insanlar kaleden ayrılıyorlar." Eee yeter be gel sen lord ol! Başlarım böyle yardımcıya!
 Firefly Studious, daha önce birincisini çıkardığı Stronghold'un şimdi de ikincisini çıkardı. Allah Allah başımıza taş yağacak! İlk oyunda görsellikten uzak olan Stronghold, ikinci oyunuyla evlerimize ve internet cafelerimize 3D olarak geldi. Kısaca, sürüden ayrılmadı. Böyle giderse piyasada 2D oyun kalmayacak. "Mario"nun da 3D olarak yeni oyunu çıkarsa şaşırmayın arkadaşlar!

  Bugünlerde piyasaya en çok strateji oyunları çıkıyor. Birbirleriyle kapışması beklenen Stronghold 2 ve Empire Earth 2 'ye ise "Act of WAR" isimli yeni bir strateji oyunu yumruklarını(iki sol kroşe, bir de sağ) attı. Neyse şimdi anlatmayayım, bu üç oyunu tek tek inceleyip en sonunda bir "karşılaştırma" yazısı patlatacağım. Ama önce Stronghold 2...

 
     Sevgili yapımcı kardeşlerimiz karizmatik bir video ile bizi oyuna adapte ettikten sonra, anamenüdeki dallamanın hareketi ile kahkahayı patlatmamızı sağlıyor. Herif arka plândaki rüzgârın etkisinden midir nedir sağ sola sallanıyor. Fakat sadece vücudu dönüyor! Neyse biz  iki-üç dakika kahkaha attıktan sonra şöyle bir menümüzü inceliyoruz ve oyunun ikiye ayrıldığını görüyoruz: "Barış yolu" ve "Savaş yolu". Her ne kadar "Barış yolu" oyunun türünü biraz tycoon a çekse de, güzel olmuş. Hatta ben savaş yolundan çok barış yolunu oynadım. İster savaş yolunda, isterseniz de barış yolunda görevleri oynayabilir, tecrübenize tecrübe ekleyebilirsiniz. Fakat barış yolunda öyle bir bölüm var kiiii, böyle mi oyalayıcı olur, böyle mi zevkli olur: Free Building! Yani serbestsiniz, oyun alanında istediğiniz gibi bir şehir kurabilirsiniz! Tycoon severler için söylüyorum, bu bölüme dalarsanız başından ayrılamazsınız. Taa ki batana dek...(Bir sonraki paragrafa geçiş karizması yapan yazar tiplemesi)
  Firefly Studious, oyuna öyle bir gerçekçilik eklemiş ki, milleti mutlu edeceğim derken göbeğiniz çatlıyor. Etraftaki hayvanların dışkıları için çöp çukurları, fareler için fare avcısı kuşlar, salgın hastalıkları engellemek için bilmem neler... Eğer insanları mutlu edemezseniz kalede çalışmak isteyenler azalıyor, bitiyor ve bu sefer de yapmak istediklerinizi yapamıyorsunuz. Bir de -yazının girişinde sözlerini okuduğunuz- çenesi düşmüş bir yardımcımız var ki, onu ne siz sorun, ne de ben söyleyeyim. Ya da söyleyeyim, herif tam bir maydanoz. Ulan bir dur lord kim! Sen mi, ben mi?!! Aynı zamanda savaş yolunda da bu gerçekçilik ve dolayısıyla da zorluk mevcut. Yaw tam çıkacağız kaleye, herifler merdivenlerimizi aşağı atmaya başlıyorlar. Ya bir dur belki tuz bitti komşudan tuz isteyeceğiz... A-aa! Olmaz ki böyle yok insanlık kalmadı millette valla... Kısaca şunu söyleyeyim, gerçekçilik oyunu acayip zor hâle getirmiş. Not: Oyunun trainer'ını sitemizin "dosyalar" bölümünden bulabilirsiniz:)
  Stronghold 2'de çok zevkli bölümler var. Ama sınırlı... Peki bütün bölümler bitince -biraz zor bitirirsiniz trainer olmadan- ne yapacağız? Tabii ki kendimiz senaryo yaratacağız... Evet oyundaki bir başka güzellik de kendi kendimize bölümler yaratıp, daha sonra o bölümleri arkadaşlarımıza "Al bakalım bitirebilecek misin! Bitirebilirsen yarın okulda benden sana döner+ayran." edasıyla verebilmemiz. Ben yapmadım, çünkü senaryo yaratmak için bayağı bir uğraşmak, zaman ayırmak gerekiyor. Ama tabii yapan yapar, yapmayan ...(burayı siz doldurun)lar bizimdir.
  Oyunun müzikleri ise bir harika. Ben size müzik tarif edemem, oyunu alın ve dinleyin! Şunu söyleyeyim, normalde çalan sakin müzik savaş anında yerini gerilimli bir müziğe bırakıyor, güzel olmuş. Her strateji oyununda olduğu gibi Stronghold 2'de de sesler gayet iyi. Fakat insan savaşlarda biraz daha gürültü istiyor. Sadece kılıç sesleri yerine gaza gelen bir ordunun çıkardığı "alalalala" seslerini tercih ederdim...

     Stronghold 2 ile oyuna gelen en önemli yeniliğin oyunun 3D olması olduğunu daha önce de söylemiştik. Ama grafiklerin nasıl olduğunu söylememiştik. Sevgili arkadaşlarım, değerli öğretmenler ve sevgili hademeler... Stronghold 2'nin grafikleri kameranızın zoom yeteneğini kullanmadığınız sürece harika. Ne zaman ki zoom yapıyorsunuz, işte o zaman kelle ortaya çıkıyor: bütün karakterler köşeli! Hâtta bir an "LEGO" oynadığımı sandım. Ama yine de bir strateji oyunu için bu kadar grafik yeter... Fakat her zaman daha fazlasını istemek lâzım. Neyse bırakayım kola reklamı yapmayı da son paragrafa geçeyim.

  Strateji severler, eğer maydanoz yardımcınızı susturabilirseniz, halkınızın yaptığı her naza karşı bir çözüm yolu bulabilirseniz ve rakiplerinizi iyi irdeleyebilirseniz, bu zor oyunu bitirmeniz işten bile değil. Evden... Ayy tamam ezik bir espriydi! Ha unutmadan, birkaç strateji oyununu daha inceledikten sonra bir "karşılaştırma" yazısı yazacağım.  Böylece Gamerbug ekibi olarak bir yeniliğe daha imza atacağız ve artık Fifa-PES gibi rakipleri aynı yazı içinde inceleyerek size daha iyi işler çıkaracağız. Böylece hangi oyunu alacağınızı tek bir yazı okuyarak karar verebileceksiniz. Şimdiden hepimize hayırlı uğurlu olsun...
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.412
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Stronghold 2
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2008, 16:32:07 »
Paylaşim için Sağol