Gönderen Konu: Tennis 2K2 (Dreamcast)  (Okunma sayısı 485 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Tennis 2K2 (Dreamcast)
« : 03 Ağustos 2007, 00:18:27 »
Piyasada tek tük bulunan tenis oyunlarına yeni bir soluk getiren Virtua Tennis'in yeni versiyonu tennis 2K2 diğer 2K2 oyunlarıyla aynı zaman aralığında piyasaya sürüldü. Oyun bir önceki versiyonundaki gibi yine Hitmaker tarafından hazırlandı, ancak Sega'nın 2k2 spor oyunlarını tasarlayan Visual Concept'in kullandığı 2k2 adını aldığını gördük.

FOR HAND, BACK HAND

Bana kalırsa oyun birinci versiyonuna göre oldukça gelişme göstermiş. Öncelikle grafiklerde müthiş bir gelişme görülüyor. Dış modellemeler, yani kort, taraftarlar ve diğer ayrıntılarda fazla bir değişiklik göremiyoruz. Ancak tenisçiler birinci versiyona göre büyük bir ilerleme göstermiş. Hem hareketleri hem de yüz modellemeleri gerçeği çok iyiyansıtıyor. Bir önemli noktada dediğim gibi karakter hareketlerinde. Bildiğiniz gibi her profesyonel tenisçinin kenidine has teknikleri vardır. Mesela her tenisçinin farklı servis atış stili vardır. Kimisiraketini arkasına alır ve öyle yukarı getirir, kimisi de top aşağıya inene kadar önünde tutar. Tenişçilerin gerçek hayata yaptıkları bu hareketleri tek tek incelemişler ve oyuna aynı şekilde yansıtmışlar. Bir başka yenilikte artık oyunda kadın tenisçilerin oluşu. Bu kadın tenisçiler arasında ünü tüm dünyaya yayılmış olan sosyetik kardeşler Venüs ve Serena Williams'ta bulunuyor. Diğer tanınan ve zamanımızın en iyi tenisçileri diyebileceğimiz isimler ise söyle; Geçen yılWimbeldon erkeklerde final oynama başarısını gösteren Patric Rafter, Tenis dünyasının genç ve başarılı isimlerinden Tim Henman ve bu işin emektarlarından Cedric Pioline gibi toplam 16 tenisçi bulunuyor. Tabii çoğunuz gibi bende bu oyunda Hülya Avşar'ın olmadığına üzüldüm :)).

TIE BREAK

Oyun 3 ana moddan oluşuyor. Bu modlardan Tournament'ta, SPT adlı turnuvada oynuyorsunuz. Exhibition'da ise bildiğiniz gibi bilgisayara karşı veya arkadaşlarınızla multiplayer olarak dört kişiye kadar kapışabiliyorsunuz. World Tour'da da dünya haritası üzerindeki ülkelerde yapılan çeşitli turnuvalara katılıyorsunuz ve gerçek bir tenisçi gibi dünya sıralamasında kendinize bir yer edinmeye çalışıyorsunuz. Ayrıca harita üzerindeki trainingleri açıp mini oyunlarla eğleniyorsunuz. Ayrıca shoplardan kıyafet, eş(çiftler için yanlış anlamayın :)) hatta kort bile alabiliyorsunuz. Eğer bu modu başarıyla bitirip dünya sıralamasında birinciliği kaparsanız; tüm tenisçileri, kortları, kıyafetleri ve diğer tüm envanterileri açmış oluyorsunuz. Özellikle değinmek isteğim bir başka olay ise kendi tenisçinizi yaratma olanağı. Bu bölüm World Tour'un içinde barınıyor ve bu yarattığınız karakter ile dünya sıralamasında yer edinmeye çalışıyorsunuz. Tenisçinizi oluştururken saçında boyuna, Back Hand'ini tek mi çift mi tuttuğuna kadar herşeyine kendininiz karar verebiliyorsunuz.

SKY HIGH!!

Önceki satırlarda oyunun grafiklerine biraz değinmiştik ama anlatılması gereken bir kaç şey daha var. Önceki versiyonda göze çok batan seyirciler biraz düzeltilmiş. Ancak hala güzel gözüktükleri pek söylenemez. Dediğim gibi tenisçilerin yüz ve mimikleri, vücut şekilleri, hareketleri hepsi harika olmuş. Özellikle hareketler diyorum çünkü şimdiye kadar çıkan türlü oyunlardaki en büyük sorun olmuştur. Bazılarında kollar ve bacaklar emanetmiş gibi durur, bazılarında el kol hareketleri çok kötü gözükür. Ancak Tennis 2K2 de sanki gerçek insanları yönetirmiş gibi harika el ve kol hareketleri görülüyor. Müzikler ise bir Sega klasiği. Hayır çok güzel demiyorum sadece Sega'dan biraz değişiklik istiyorum. Rock türündeki bu güzel müziklere artık söz istiyorum. Marvel vs Capcom 2 oyununu oynayanlar sözlü müziklerin oyuna nasıl güzellik getirdiğini çok iyi bilirler. Ondan bu tür müziklerin artık klişeleştiğini düşünmekteyim. Sesler ise oyunun birinci versiyonu ile neredeyse aynı. Bir yenilik olarak kadın sesleri eklenmiiş o kadar(e haliyle!). Yani sizinde gördüğünüz gibi teknik özelliklerde fazla bir yenilik yok. Ancak tenisçilerin tekniklerinde çok büyük bir yenilenme var. Yani mesela bir for hand vuruşta raketini arkadan düz getirip daha sonra diğer boş eliyle boğumundan tutup raketi omuzun üzerine çekmesine kadar her şey çok iyi tasarlanmış. (Nasıl cümle kurdum ama¿) Ayrıca bir çok tenisçide alışkanlık haline gelmiş olan vuruş anında boş elini ileriye uzatma hareketi bile bu oyunda açıkça görülüyor.

KARAR!!

Belkide yılın spor oyunu seçilecek olan Tennis 2K2 eşi zor bulunan ve oldukça eğlenceli olan bir oyun. DreamCast'in son kozlarını oynamaya başladığı şu dönemde kaçırmadan alınması gerektiği görüşündeyim...
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı fbli_07

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.468
  • Puan 518
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Tennis 2K2 (Dreamcast)
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2007, 00:19:39 »
paylaşım için sağol