Gönderen Konu: Terrorist Takedown (PC)  (Okunma sayısı 440 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Terrorist Takedown (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:20:26 »
Terrorist Takedown, savaşın en sıcak anlarını görmenizi sağlayacak ve hiç yaşamadığınız deneyimleri sunacak. Amerikan Ordusun kullandığı en teknolojik silahlar; Orta Doğu’nun terörist gruplarına karşı vereceğiniz amansız mücadelede en yakın dostlarınız olacak. Savaşın en kanlı bölümlerinde pek rol üstlenecek, farklı silahları kullanmaz zorunda kalacaksınız. Terörizme karşı kimi zaman makineli tüfek, kimi zaman roketatar kullanırken; helikopterlerin ve araçların üstlerindeki ağır makineli tüfekler ile düşmanı alt edeceksiniz.” Bu okuduklarınız; Terrorist Takedown’un kutusunun arkasında yazanlar. İnsana; “bu oyunu al” dedirten renkli sözcükler. Zihinlerde tipik bir aksiyon oyunu izlenimi uyandırsa da, ekran görüntülerine bakınca gerçekten iyi bir oyun olacağı düşüncesini veriyor. (mu?)

Savaş meydanına geldik de ne oldu ?

Malumunuz, Amerika ve Orta Doğu terörist grupları arasında uzun yıllardır bitmek bilmeyen bir mücadele var. Bir tarafta “süper güç” diye tabir edilen ülkenin, son derece güçlü ve teknolojik silahlarla donanmış askerleri, diğer tarafta “hele hele, vıl vıl” nidaları ve iman kuvvetiyle savaşan, Kalaşnikof ve Roketatar haricinde silah tanımayan insanlar. Tek kale oynanan maçlar gibi kuru gürültüden ibaret bir durum. Yine hepimiz biliyoruz ki; bu konu üzerine sayısız oyun yapıldı. City Interactive firmasının da amacı “ya tutarsa?” olsa gerek; bir iki hoş grafik eklenti ile konusuz, atmosfersiz, amaçsız ve lunaparklardaki atış poligonlarının değerini daha iyi anlamamızı sağlayacak bir oyun sürmüşler piyasaya.

Terrorist Takedown, 16 bölümden oluşan ve sadece “önüne çıkanı vur” konusundan ibaret olan basit bir shooter oyunu. Hatırlarsanız eskiden atari salonlarında “Operation Wolf” isimli, sürekli sola ilerleyen ve sağdan soldan çıkan düşmanları vurmaya çalıştığımız bir oyun vardı. İşte Terrorist Takedown’a da onun üç boyutlu hali diyebiliriz. Ya helikoper tepesinde, ya jipin arkasında ya da başka bir zırhlı aracın üzerinde elimizdeki ağır makineli tüfek ile Allah ne verdiyse, kusuyoruz kurşunlarımızı. Düşman birlikleri ise kim kime dum duma ölüp duruyorlar. Her bölümde düşmanların yeterli kısmını öldürmemiz halinde görevi tamamlıyoruz ve eğer sabrımız yeterli ise bir sonraki aşamaya başlıyoruz.

Görevler fazlasıyla basit. İlerleyen bir aracın üzerinde olduğumuzdan mouse ile nişan almaya çalışıyoruz o kadar. Gerisi kendiliğinden geliyor zaten. Karşımıza çıkan yaya askerler sabit noktalarda durduklarından en kolay ölenler oluyorlar, siper arkasında ağır makineli kullananlar biraz daha fazla kurşunla ölseler de, araç üzerinde gelen düşmanlar ise; mouse’a hükmetme becerimizi ölçüyorlar. Açık konuşmam gerekirse; yıllardır oyun oynamama rağmen ilk defa bu kadar zor nişan alabildiğim bir kontrollerle karşılaştım. Kötü kontrollere rağmen, yapay zekâ ile uzaktan yakından alâkası olmayan düşmanlar, kolayca ölüyorlar ve bölüm geçmekte zorlanmamız söz konusu olmuyor.

Savaş atmosferini yaşatmak önemlidir!

Bir oyunu, daha doğrusu savaş oyununu güzel yapan nedir? Gerçekçi olması, savaş alanını doğal yansıtması, çatışmaların akıcı ve etkileyici olması. Bu oyunda ise; ruhtan ve heyecandan yoksun bir Amerikan askerini canlandırıyoruz. Yanımızdaki askerlerin de bizden geri kalır yanları yok hani. “Şuradan bir kola uzatsana” der gibi; “Öncelikle RPG’li cılızları öldür!” diyen komutanımız, sağ olsun savaş atmosferini bize mükemmel yaşatıyor(!).

Takedown için; “Savaş alanının sıcak havasını yaşayacaksınız” diyen yapımcıların haklı olduklarını kesinlikle söylemek zorundayım. Savaş alanının sıcaklığını, eklenen bir iki teknik detay ile hissediyor, açık kahverengi ve benzer tonlardaki zemine bakarak; “Sanırım burası çöl. Ve sanırım çok sıcak bir yer” diye düşünmemizi sağlıyolar. Kısacası yapımcılar fazlasıyla amaçlarına ulaşmışlar!

Hikâyesi olmayan, seslendirmeleri silah zoruyla yaptırılan, gelişen teknolojiye sığınıp, ekran kartlarının ne denli görsel zenginlik sunduğunu, en basit kodlarla ispatlamaya çalışan bir oyun ne kadar iyi olabilirse; Terrorist Takdown da o kadar iyi. Eğer karşınıza çıkan her şeyi öldürmeyi çok istiyor, “Bana konu değil, savaş ve aksiyon lazım!” diyorsanız; Operation Wolf’u emulator yardımı ile oynayın. Terrorist Takedown’u ise; varsa arabanızın aynasına, arabanız yoksa; ilk bindiğiniz minibüs aynasına asın. Belki şoför insaflı çıkar da; gideceğiniz yere bedavaya gidersiniz.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive