Gönderen Konu: Test Drive 7 (PC)  (Okunma sayısı 375 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Test Drive 7 (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:20:50 »
Çok eskiden, daha ortalıklarda Need for Speed bile yokken. Bizler Test Drive oynayarak içimizdeki yarış tutkusunu Test Drive ile atardık. İlk versiyonundan beri oynayanlar bilirler; eskisi kadar popüler olmasa da geçmişi kuvvetlidir.

Önceki versiyonlarına göre Test Drive 7 de 6 pist yeni spor arabalar ve güçlü motorlu Amerikan arabaları bulunuyor. Oyun’u açtıktan sonra karşımıza çıkan başarılı bir demodan sonra kullanışlı bir menü çıkıyor. Sizlere kısaca menü de bulunan modlardan bahsetmek istiyorum. Oyunun Single Player modunda Drag Racing, Linear, Circuit, Navigation Challenge, Cop Chase gibi seçenekler var. Drag Racing de düz vites kullanarak başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar bir kalkış yarışı yapıyoruz. Linear da 5 yarışçı ile birlikte seçmiş olduğunuz pist içerisinde yarışıyorsunuz. Circuit da belli bir pist üzerinde yarışıyorsunuz. Cop Chase polis olarak diğer yarışçılara çarparak yarış sonuna kadar tuttuklayabileceğiniz bir mod. Navigation Challenge da iki kişi okları takip ederek oynayabileceğiniz bir mod.

Ana menü de Single Player modu içerisindekiler haricinde Extras menüsünden oyundaki arabalar hakkında bilgi alabileceğiniz Statistic ve hangi şehirde kimin en kısa zamanda yarışı bitirebildiğini görebileceğiniz Track Records bulunuyor. Tüm bunların haricinde bu zaman’a kadar Test Drive’ın hiçbir versiyonda bulunmayan ve oyun’a farklı bir heyacan katan Underground adlı mod da. Belli başlı görevler alarak yarışlara katılıyorsunuz. Bu mod oyunda hem şehirleri açmak için hem de yeni arabaları kullanmak için oynanması gereken bir mod. Şehirler demişken oyunda San Francisco, Tokyo, Monaco ve Londra da oynama imkanına sahipsiniz. Underground modunda Dennis Black adında bir karakter ile patronumuz olan Mr. Clark ‘ın adına yarışlara katılıyoruz.

Ruhsuz yarışçılar

Oyunda yarış yapılan yerler trafiğe açık alanda olmasından dolayı sürekli olarak karşı taraftan gelen arabalar olacak. Ancak hızlı bir şekilde giderken karşıdan gelen bir arabaya çarptığınız zaman siz sadece ufak bir sarsılma ile yolunuza devam ederken karşıdan gelen arabanın abartı bir şekilde havada takla attığını hatta ters döndüğünü görmeniz mümkün. Tabi bütün bunların hepsi fizik motorunun ne kadar dengesiz olduğunu gösteriyor. Pistler çok geniş olduğu için iki arabanın arasından ustaca sıyrılmak çok zevkli. Rakiplerinizin yapay zekası Need for Speed de olduğu kadar başarılı. Siz önde iken arkadan çarpacak, size yol vermeyecek hatta bunları yarış esnasında kendi aralarında da yaptıklarını göreceksiniz. Sizi geçtikleri zaman sizi kızdırmaya çalışacaklar. Siz onlara aldırmayın yolunuza devam edin :)

Oyunda ki müzikler çok başarılı. Tek sinirimi bozan olay oyun esnasında arka fonda çalan şarkının bitince tekrar çalması. Bunun haricinde müzikler için söyleyecek bir şey yok. Zaten normalde müzik dünyasından yakından tanıdığımız kişiler olan Alice Deejay, Aurora Borealis, DMX, Crud, Ja Rule, Junkie XL, Saliva ve Moby gibi ünlü isimlerin şarkıları bulunuyor. Moby demişken Moby’nin son albümü olan 18’i kesinlikle dinlemenizi tavsiye ediyorum.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive