Gönderen Konu: The Italian Job (PC)  (Okunma sayısı 384 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
The Italian Job (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:34:02 »
The Italian Job aslında 1969 yılında çevrilen baş rolünü ünlü aktör Micheal Caine’in üstlendiği sıkı ve bir o kadar da kült bir ingiliz filmi. Zaten oyunun adı “Italyan usulü” ne gibi çağrışımlar yapıyor, gün gibi ortada. Şimdi onca sene geçmiş ve neden 2002 yılında Pc için oyun yapılmış demeyin, burası belli değil. The Italian Job ilk önce Ps 1 için yapılmıştı. Daha sonra çok sevildi ve bunu fırsat bilen üreticiler oyunu Pc için de uyarlamayı, geç de olsa ihmal etmedi. Filmde Charlie, hapisaneden çıkar ve büyük bir vurgun yapmaya karar verir. Planı ise biraz çılgıncadır: İtalyan polisi ve mafyasından tam 4 milyon dolar değerinde altın çalmak. Oyun ise filmin senaryosuyla birebir paralellik gösteriyor. Araba kovalamacalarından aksiyon sahnelerine kadar her detay aynen oyuna geçirilmiş.

Büyük Vurgun Var!

Konu bu denli uçuk olunca tabii ki oyun da inanılmaz zevkli olmuş. Ana menüye geldiğinizde tam 5 adet mod sizi bekliyor. Checkpoint, Destructor, Party Plan, Italian Job ve Free Ride. Bunlardan Checkpoint ve Free Ride bize yabancı modlar değil. Checkpoint'te zamana karşı yarışıp gerekli yerleri geçmeniz isteniyor. Free Ride'da ise istediğiniz arabayı seçip şehir turu atabiliyorsunuz. Bu sayede hem haritalara hem de sürüşe alışabilirsiniz. Destructor ise çok ilginç bir mod. Aynen ehliyet sınavlarındaki gibi normalde aralarından geçmeye çalıştığımız lobutları bu modda devirmemiz isteniyor. Party Plan'da ise 10 oyuncunun aynı makineden verilen saniyede checkpointleri geçmesi isteniyor. Arkadaşlarınız ile tek makineden multi-player zevkini yaşamanız için bu mod ideal. “Italian Job” modunu ise...anlatmama gerek yok sanırım.

Sağlam Araç Kalmasın!

Oyunda 4x4'lerden otobüslere kadar toplam 14 adet araç var. Elbette hepsini birden kullanmak mümkün değil. Görev geçtikçe arabanız da değişiyor. Görevler ise inanılmaz zevkli. Hızlı tempolu araba kovalamacalarından hapishaneden adam kaçırmaya kadar her türlü aksiyon var. Bu görevler sırasında bazen oyun durup kamera dönüyor. İşte o anlarda kendinizi gerçekten bir kovalamaca içinde gibi hissediyorsunuz. Tabii ki bu görevler de filmin konusuna bağlı olarak ilerliyor. Bu kadar filmden söz ettik ancak filmi izlememiş olmak sizi oyundan koparmayacaktır.

Yine Aynasızlar

Doğal olarak böyle bir kovalamada polisler de büyük rol oynuyor. İlk bakışta sadece peşinizden geliyor gibi gözüküyorlar. Ancak size yakınlarsa, benim de çok beğendiğim plakanızı yvaş yavaş okuma özelliği oyuna eklenmiş. Bu esnada sizin ekranınızda harfler belirmeye başlıyor. Plakanız tam olarak çıktığı anda ise enseleniyorsunuz. Bu özellik gerçekten çok hoş. Eğer bu tür birşey düşünülmemiş olsaydı polisler çok yalın kalırdı.

Grafikler için COSS denilen bir sistem geliştirilmiş. Bu sistem sayesinde yükleme sırasında oyun çok az ram kullanıyor. Ama buna rağman grafikler çok iyi. Yine de gözüme çarpan bazı eksiklerler yok değil. Herhangi bir araca çarptığınızda parçaların fırlaması çok iyi ama buna rağmen arabada pek hasar gözükmüyor. Bunun dışında Hızla ters yöndeki bir araca çarptığınızda araç geldiği gibi aynen geri gidiyor. Ayrıca şehirde gezen insanları ezmek istediğinizde direk arabanın içinden geçiyorlar.

Son Sözler

The Italian Job gerçekten çok zevkli bir oyun. Oynama süresi çok kısa da olsa yeterince eğlenceli. Başına oturduğunuz andan itibaren The Italian Job modunu bitirmek sadece 1-2 saatinizi alıyor. Neyseki oyuna bundan başka modlarda eklenmiş. Böylece oyunun oynanma süresi arttırılmış. Polislerin plaka okumaya çalışmaları ise çok akıllıca düşünülmüş bir olay. Grafikler ve yükleme için kullanılan COSS sistemi ise çok etkileyici. Kısa süren yüklemelere karşın şehrin ve araçların grafikleri iyi. Son zamanlarda çıkan GTA 3 ile yarışamayacak olsa bile kendi içinde çok sağlam bir oyun.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive