Gönderen Konu: The Movies (PC)  (Okunma sayısı 363 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
The Movies (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:36:09 »
Hiç yönetmenlik gibi bir deneyiminiz oldu mu? Ya da daha başka bir soru; hiç yazdığınız herhangi bir senaryoyu hayata geçirme gibi bir imkana sahip oldunuz mu? Daha sonra hayata geçirme şansına sahip olduğunuz filminizin, tüm ses efektleri, müzikleri ve sahnelerinin incecik ayrıntıları ile ilgilenmek son derece uğraşılması gereken, ancak başarı sağlandıktan sonra sizi gururlandıracak bir iş olsa gerek. Arkadaşlarımla ufak tefek senaryolar yazıp filmvari bir şekilde yayınlamışlığım var, bu yapılırken hem eğleniyor, hem de profesyonelce olmasa da ortaya birşeyler çıkartmanın mutluluğunu yaşıyorsunuz. Hatta, çekimleri yaptığınız mekanlarden daha sonra geçtiğinizde, gülmekten kırılabiliyor ve o zevkli anları tekrardan anmış oluyorsunuz. Senarist, yönetmen ya da oyuncu olarak başarılı olup takdir kazanmak, gerçekten önemli. Çünkü sanat dalları içerisinde sinema, en ön sırada koşmakta.

Motor!

Öyle bir misyon düşünün ki, bir film stüdyosundan sorumlusunuz. Burada tanımadığınız insanların çeşitli özelliklerine bakarak yeni yönetmenler, oyuncular ve senaristler geliştirmeniz gerekli. Daha sonra onları, çeşitli konularda eğitmeli, bir yandan da teknolojik araştırmalarda bulunup film kalitenizi daha üst seviyelere çıkartmalısınız. Kısacası, üzerinizde oldukça büyük bir yük var bunun sonunda daha fazla para kazanıp birçok yetenek keşfetmek sizin elinizde. The Movies, bu gibi olaylar ve daha derini ile ilgilenen, ilerledikçe kendimiz ile gurur duymamızı bile sağlayabilecek potansiyelde bir yapım. Bomboş bir arazide, elimizde bir miktar para ile başlıyor, daha sonra çeşitli binalarımızı kurup, iş isteyen insanların özelliklerini kontrol ederek onları geliştirmeye başlıyoruz. Bunun sonucunda da, çeşitli özelliklere sahip senaristler, oyuncular ve yönetmenler kazanıyor, bunları başka stüdyolara da satarak daha fazla para kazanıyoruz. Ancak, tüm bunları yapmak, fazlaca zamanınızı alıyor, yine de devamlı birşeylerle uğraşıyor olduğunuzdan dolayı sıkılmanız söz konusu bile değil.

Ana menümüzde kafamızı kurcalayacak çok da seçenek yok. Direkt oyunumuza başlayabiliyor, online seçeneği ile oyun içerisinde yarattığımız filmleri, diğer oyuncular ile paylaşabiliyor, movie player ile senaryo içerisinde ortaya çıkan filmler üzerinde oynamalar yapıp kendi fikrimizden de birşeyler katabiliyoruz. Movie player üzerinde daha sonra da uzun uzun konuşabiliriz. Daha önemli olan ise, senaryo içerisinde yapabileceklerimizin fazlalığı ve bunları uygularken karşımıza çıkan sonuçlar.

Ana görevimize giriş yapıyoruz. Göründüğü gibi önümüzde büyük bir arazi var, biz de burayı gereken binalar ile dolduracak ve sonra bu binaları kullanarak oyuncu ve film üretimlerimize başlayacağız. Öncelikle grafiklerden bahsedelim; The Movies’de 3 boyutlu grafikler olmasına rağmen çok şey vaadetmiyorlar, ancak en azından bizim rahatça oynayabilmemiz için yeterli ve düşük sistemlerde de rahat çalışabilecek şekilde geliştirilmiş. Kamerayı istediğimiz gibi hareket ettirebiliyor, scroll kullanarak haritanın içine kadar zoom yapıp etrafı birinci şahıs gözüyle dolaşabiliyoruz. Binaların içine de girilebiliyor ancak sizin de gözlemleyebileceğiniz gibi kaliteli çizimler yok, ancak bizim için bu tip bir strateji oyununda bunun aşırı bir önemi yok. Kamerayı istediğimiz gibi döndürebilme şansına da sahibiz. Bunların yanısıra, karakter animasyonları da kaliteli değiller ve sürekli aynı hareketleri yapıp duruyorlar. Biz baştan bunları eksiler olarak sayalım da, çünkü The Movies’in bahsetmemiz gereken birçok artısı bulunuyor.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive