Gönderen Konu: Tomb Raider: The Last Revelation  (Okunma sayısı 458 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Tomb Raider: The Last Revelation
« : 02 Ağustos 2007, 21:43:25 »
Merhaba,
     Hepinize mutlu ve bol neşeli günler dileyerek yazıma geçiyorum...

TOMB RAIDER TARİHİ...

     Şimdi size bir soru, Tomb Raider ismini duymayan var mı? Herhalde yoktur... Çünkü Tomb Raider adlı oyunun yaklaşık üç sene önce piyasaya çıkan ilk versiyonu, oyuncuların oldukça dikkatini çekmişti. Bunun en önemli sebeplerinden biri, şüphesiz başroldeki kahramanın gayet çekici bir kız olmasıydı.(Lara Croft) Bir de bu kişi bir insanın yapabildiği zıplama, tutunma, sürünme, yüzme gibi hareketleri yapabilince oyunun tutulmaması için hiç bir engel kalmamıştı. İlk versiyonunun büyük bir başarı elde etmesinin ardından ilk versiyona benzeyen fakat farklı mekanlarda geçen iki tane daha versiyon piyasaya sürüldü. Bu arada Tomb Raider ve Lara Croft da sanal bir üne kavuştu. Ve nihayet oyun severler uzun zamandır bekledikleri Tomb Raider 4 (The Last Revalation) oyununa 1999' un son günlerinde kavuştular.

YETER ARTIK...

     Merak etmeye başladım, acaba bu serüven ne zaman biter diye. Sanırım Eidos, bu serinin yüzlerce versiyonunu çıkarmaktan bile çekinmez. Ne de olsa oyun piyasanın bir numaralı Arcade adventure oyunu olmuş, neden arkasını kessinler ki? Tabii ki haklılar, ama...

OYUNA GELİNCE...

     Oyunumuzu biraz daha yakından inceleyelim. Oyunda eski versiyona nazaran pek de radikal değişikliklere rastlamak mümkün değil maalesef. Pek çok şey aynı kalmış. Lara yine eski Lara. Hatta saç biçimi bile aynı. Yeni çıkan bu versiyonda, Lara'nın yapabildiği hareketler arasına yerde sürünme de eklenmiş. Bir de oyun biraz daha korku öğesini ön plana çıkarıyor. Karanlık ve sessiz ortamlar, duvarlardaki ürkütücü kabartmalar vb. sizi hep tetikte olmaya zorluyor. Aynı filmlerdeki gibi oldukça heyecanlı ve ilgi çekici bir konuyla yüz yüzesiniz. Özellikle konu Mısır olunca gerilimin dozu biraz daha yüksek oluyor. Ayrıca, kız gerçeğe biraz daha yaklaştırılmış. Yakında monitörden çıkıp odamıza girecek herhalde...

     Serinin daha önceki oyunlarında eğitim kısmı hep Lara'nın evinde geçmekteyken, The Last Revelation'da Lara'nın 16 yaşına geri dönüyoruz ve patronu Werner Von Croy ile birlikte Kamboçya'da ufak bir eğitim görevine katılıyoruz. Bu görevde, özellikle Tomb Raider ile yeni tanışanlar için, iyi bir temel eğitim alıyoruz. Bu bölümlerde yaptığınız veya yapamadığınız şeyler oyunun kalan 43 bölümünü etkilemiyor, ancak elbette buraları ölmeden geçmelisiniz. Oyunun diğer versiyonlardan en büyük farkı; çıkılan maceranın Mısır Piramitleri'nde geçiyor olması. Karşınıza yine pek çok düşman çıkacak. Bunların büyük bir çoğunluğu ölümsüzlük özelliği bulunan iskeletlerden oluşmakta. İskeletlerden kurtulmanın en kolay yolu Shotgun'la onları yere düşürüp, hemen oradan kaçıp gitmek. Ya da daha güçlü silahlar kullanmak. Fakat ne kadar güçlü silahlar kullanırsanız kullanın iskeletlerin ölümsüzlük özelliği bulunduğu için dört-beş saniye sonra diriliyorlar.

     Oyunda seviye geçebilmek için oluşturulmuş bulmacalar, oyunu fazla zorlamıyor ama özellikle bazı geniş ve karanlık mekanlarda ne yapacağınızı bilemeden sağa sola koşturup durabilirsiniz. Bu da sizi oyundan fazlasıyla soğutuyor. Geriye iki seçenek kalıyor bunlardan biri hile ile bölüm geçmek, biri de oyunu yarım saatliğine kapatıp sakinleşmeniz. Bu arada Lara'nın kullandığı silahlar arasına yeni tüfekler ve roketatarlar da eklenmiş. Bu silahlarla Lara tam bir ölüm makinasına dönüşüyor. Ama rakipleri de küçümsememek gerekir tabii ki. Onlarda da en az sizinki kadar mükemmel silahlar bulunduğunu sakın unutmayın. Bunu aklınızın bir köşesine yazsanız iyi olur. Ayrıca oyunun bazı bölümlerinde motorsiklet'ten tutun jip'e kadar değişik taşıtlar da kullanabiliyorsunuz.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive