Gönderen Konu: Torino 2006 (PC)  (Okunma sayısı 479 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Torino 2006 (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:52:52 »
Film, maç, parça, proje, olay vs... belli atraksiyonlar olduktan sonra, bunların yarattığı etki ile bilgisayar oyunu yapılıp piyasaya sürülmesi sıkça rastlanılan bir durumdur. Genel olarak bu tipteki oyunlar başarısız olur ve elde patlar. Yapımcılar zaten isimden voleyi vururuz hesabı ile oyunu piyasaya atarlar. Bunu, çoğu film ve olay oyununda görme imkanımız epeyce yüksektir. Arada kaliteli bir kaç parça çıksa da, onlar genel kurala göre kalır.

Şizofren kontroller

Torino 2006 Kış Olimpiyatları’nın da oyunu çıktı, aman ne güzel dedik. Yapmanız gereken tek aksiyon, kaymak. Kayıp puan kazanıyor ve birinci olmaya çalışıyorsunuz, becerebilirseniz tabi ki. Karda yürümek zor iştir, düşebilirsiniz, ancak Kış Olimpiyatları’nda sporcular koşmayı bırakın son sürat gidiyorlar. Aslında zevkli iştir, dışarıdan kolay gibi gözüksede yine de zordur. Tamam öyle olmasına göre öyle de, yaklaşık 2 saat sonra düğmeye bastığımı anlayan kontrolleri ne napıyım!? Sağa doğru yatay pozisyonda adam düşüp, bir güzel yuvarlandıktan sonra sağa dönmeye çalışıyor. Kontroller gerçekten de zor. Yine de bana itaat etmek istemeyen ve inat yapan kotrolleri de anlamak mümkün değil. Eğer bunun için çıldırmazsanız işte sizi tebrik ederim. Kullandığımız tuşlar aslında az, fakat feci derecede geç tepki veriyorlar.

Kötü olan kontrollerden sonra diğer bir eksi taraf sesler. Her şekilde yarıştığınız zaman sadece “Vıjjjj” diye bir efekt var, buna ek olarak birde spiker sesi. O da arada “Harika atlayış, oh ne güzel kaydı, virajdan döndü, ne ala” gibi bir kaç laf ediyor. Bunların dışında başka bir özelliği de yok. Seyircilerin ise cıvık bir ses ile sizleri desteklemesi ayrı bir mevzu. Tepe taklak düşseniz, hatta karakteriniz orada ikiye ayrılsa bile; “heyoo heyoo” diye cıvıtmaya devam ediyorlar. Seslerin belki de tek artı noktası menüde çalan müzik olabilir.

Grafikler menfur değil

Şu ana kadar ofsayt pozisyonunda ilerleyen Torino 2006, grafiklerde biraz berhudar gözüküyordu. Yönettiğimiz bayan ya da erkek sporcuların genel olarak modellemesi hoş. Karakterimiz dışında kalan bir kaç modelleme daha iyiydi, ondan sonrası ise sarpa sarmaya başladı. Seste sınıfta kalan seyircilerimiz, klonlama tekniği yüzünden yine sınıfta kalıyor. Modellemelerinin aynı olduğu hatta yan yana 3 – 4 adamı görebilirsiniz. Belli bir seyirci grubunu geçtikten sonra diğer tarafta yine benzer kişileri görüyorsunuz. Yapımcılar 5 tane modellemeden ortaya büyük bir seyirci topluluğu çıkarmışlar ki, helal diyorum. Karakter animasyonları, bir robotun yapabildiği her şeyi yapıyor. En başlarda göze gerçekçi gelseler de, biraz sonra iyice baktığınızda kötü oldukları belli oluyor. Çevre dizaynı da orta vaziyette ilerliyor. Bazı zamanlar basit, bazı zamanlar hoş kaplamalar sırası ile karşınızda. Aslına bakılırsa grafikler bu oyun için ses ve kontrollerden çok daha iyi, ancak normalde öyle iş yapacak şekilde de değiller.

Oyun içinde yapmamız gereken hep birinci olmaya çalışmak, puan toplamak, rekor kırmak kısaca Olimpiyatlardaki klasik olan şeyler. Kayak sporundaki klasik mod’lar Torino 2006’da yer alıyor. Slalom, Patinaj, Luge, Skating, atlama vb... gibi türlerimiz var. Bunlar aslında temel anlamda sekiz adet. İsterseniz bunları Competition’u seçerek sırası ile veya diğer mod’lardan istediğinizi seçerek oynayabilirsiniz. Diğerleri dediğim zaten Single Event ve Customize Competition. Karar tamamen size kalmış, hangi türü becerebiliyorsanız oynayın.

Çok güzel kaydık

Kaymanın her anını size keyifle sunmaya çalışan Torino 2006’da Multiplayer’mız da bulunuyor. Bunu aynı bilgisayardan 4 kişi oynayarak yapabiliyoruz. Sırası ile dört oyuncu yarışıyor. Bari insan bunu network ortamına taşır, kısaca konsoldan bozma bir oyun olduğu ortaya çıkıyor.

Oyun içinden bir demet görüntü ile başlayan Torino’da, rekorlarımız da kaydediliyor. Slalom’da Peter, Skating'de ise Christine birinci gibi istatistiklere ve ayrıntılara ulaşabiliyorsunuz. Konsoldan günahları ve sevapları ile PC’lere uyarlanan Torino 2006 işte böyle bir oyun. Bazı spor oyunları gerçekten de kaliteli olur bize zevkli bir oynanış sunarlar, ancak bu yapımda işte bunlara rastlayamadım. Ayrıca sürekli aynı şeyleri yapmak ve bonus vb... gibi ekstraların da bulunmaması yapımın diğer eksileri. Piyasada bir çok kaliteli yapım varken, Torino 2006 aralarında boğulup gidiyor.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive