Gönderen Konu: TrackMania United (PC)  (Okunma sayısı 457 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
TrackMania United (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:49:10 »
Hani işten ya da okuldan eve yorgun gelirsiniz de, kafanızı hiçbir şeyle meşgul etmek istemezsiniz ya, o anlarda basit bir eğlence arar gözleriniz; tabii vurup kafayı yatmazsanız… İşte böylesi dakikalarda aradığınız o basit eğlence var ya, artık onu buldunuz; tanıştıralım, onun adı Trackmania United!

İlk Trackmania, 2004 yılının yaz aylarında piyasaya sürüldü ve büyük ilgi gördü. Eğlenceli oynanışıyla, hıza tutkun oyun severlerin kalbini çalan yapımın ardından, devam oyunları birbiri ardına piyasaya sürüldü. Bu zincire son eklenen halka ise Trackmania United!

Bunlar güzel şeyler

Eğer daha önce bu isimle karşılaşmadıysanız, kısaca yapımı şöyle anlatabiliriz: Trackmania gerçekçilik ile uzaktan yakından alakası olmayan, tümüyle eğlenceye güdülenmiş bir oyun. Yani sakın Toca Race Driver veya GTR 2 gibi bir yapım beklemeyin, hatta Need for Speed’den bile daha arcade bir oyun Trackmania. İrili ufaklı hız canavarlarıyla, birbirinden absürt parkurlarda, yarış dışı kalmamaya çabalarken, ipi önde göğüsleme mücadelesi veriyorsunuz.

Yapımcı firma Nadeo, çoklu oyuncu modlarına büyük önem veriyor. Zira solo kısımdan aldığınız keyfi katlamak için çeşitli bölümler mevcut. Fakat sakın solo bölüme başlayıp da, sıkıcı ilk bölümleri geçmeden bırakmayın. Aksi halde oyunla ilgili ilk intibaınız olumsuz olabilir. Maalesef ilk görevler fazlasıyla kısa ve zevksiz. Ancak ilerledikçe birbirinden çılgın parkurlarda, hız ve kontrol mücadelesi vermeniz gerekiyor. Otomobiller çok hızlı ve çok dinamik hareket ediyor. Dolayısıyla basit bir virajı alırken bile dikkatli olmak zorundasınız. Aksi halde bariyerlere çarpıp, denize yuvarlanmanız olası…

90’lı yılların başında Stunts isimli bir yarış oyunu vardı. Dönemine göre harika grafikleri değil de, oynanışıyla beni kendine bağlamıştı. Ancak yarışmak kadar sevdiğim bir diğer özelliği de, kendi parkurumuzu kendimiz yaratabiliyor olmamızdı. Hatta sağlam bir pist yapacağım diye saatler harcadığımı bile hatırlarım. Sonra birçok oyunda bu tür eklentiler çıktı fakat aralarından sadece Crashday (Zaten Stunts’tan esinlenildiği açık), bu konuda beni tatmin etti. Şimdi bir başka oyun olan Trackmania’da benzeri bir hissi yaşadım. Kullanıcılara kendi çılgın pistlerini yaratabilme olanağını sunan yapımcılar, böylelikle oyunun ömrüne ömür katmış.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive