Gönderen Konu: Yetisports Arctic Adventures  (Okunma sayısı 625 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Yetisports Arctic Adventures
« : 10 Ağustos 2007, 22:17:17 »
Çocukluğumun -ki hâlâ çocuğum- en zevkli oyunları PC kullanmamamdan dolayı Hugo, Mario gibi basit oyunlardı. Tabii şimdi basit gelse de o zamanlar gayet zor oyunlardı. Özellikle "Tolga Ağabey"in sunduğu interaktif oyun Hugo'nun TV programını seyretmek de çok zevkliydi. Hele hele Hugo'yu kontrol ettiği hâlde başarısız olunca Tolga Ağabey'e "Tuşlar çalışmıyor!" diyen geleceğin akıllılarına çok gülerdim. Hulen bir kere hat düşmemişti ki üstün Hugo kabiliyetimizi gösterelim 70 milyona! Neyse 70 milyon tribimizi de yaptıktan sonra giriş ile neredeyse hiç alâkası olmayan oyunumuz "Yetisports Arctic Adventures"a...

Yetisports AA, (Anadolu Ajansı ile karıştırmayın.) eskiden Java oyun olan Yeti'nin Jowood tarafından 3D oyun hâline getirilmiş bir sürümü. Oyunun içinde macera kelimesi geçse de oyun bir macera oyunu değil, tamamen küçük arkadaşlarımız için yapılmış basit bir spor oyunu. Daha da ötesi serbest stilde ana okulu oyunu. Gelişen teknolojiye kayıtsız kalmayarak sahip oldukları veya mensup oldukları okula bilgisayar koyan eğitimcilere oyunumuzu şimdiden öneriyorum. Bilgisayar derslerinde oyun saati olduğu zaman minnacık çocuklara Counter-Strike oynatan öğretmenleri kınıyorum, ortaokula geçmeden hiçbir öğrenciyi şiddet içeren oyunlarla (Street Fighter hariç) tanıştırmayalım lütfen.

"YAA" (Bakın oyunun ismini gittikçe kısaltıyorum birazdan sonuncu A harfini atacağım.) yı ilk açtığımızda karşımıza müthiş gaz almış bir müzik geliyor ve bir anda kendimizi adam gibi bir oyunda gibi hissediyoruz. Fakat ana menüde biraz dolaştığımızda bu adam gibi oyunun adamlara göre olmadığını anlıyoruz. Arkadaşlar oyunu iki türde oynayabiliyoruz: Single ve Multi. Çok ilginç değil mi başımıza taş yağacak. Geyik yapmayı bırakırsak, eşek yaparız. Eee susturun beni. Çok saçmalıyor gördüm kendimi. Hıhahahaha. Puf en iyisi yeni paragraf açalım oyun türleri için.

Arkadaşlar oyunu ilerlemeli bir şekilde macera oyunu olarak oynamıyoruz, 5 oyun türünden birini ve zorluk seviyesini seçip tek olarak onu oynuyoruz. Oyun hakkında fazla anlatacak bir şey olmadığı için oyun türlerini de kısa kısa inceleyeyim de yazının uzunluğu ön incelemelerden daha kısa kalmasın.
 
1-)Baseball: Bildiğiniz bezbol sporunun Yetileşmiş hâli. Karakterimizin poposunu sallaya sallaya duruşumuzu alıyoruz ve sonra da sopamızı belirli bir şiddette ve zamanda sallayarak yerin altından fırlayan penguene vuruyoruz. Uçmaya daha dünden hevesli olan penguenimiz ne kadar uzağa giderse o kadar çok puan kazanıyoruz. Eğer  çok fazla yukarı doğru vurmazsanız pengueniniz karın üstü düşerek daha uzağa gidebilir. Ama suya düşüp size 0 puan kazandırma ihtimali de yok değil. 5 türden en zevkli 2. oyun türü diyebilirim.

2-)Snowboarding: Yine adından anlaşılabileceği gibi karda kayarak puan ve penguen topladığımız, parkur sonunda da aldığımız penguenlerle karşıdaki heykelleri vurarak puan kazanmaya çalıştığımız zevkli bir bölüm. En zevkli tür diyebileceğim bölümde dikkat etmemiz gereken şey kayış sırasında etraftaki engellere çarpmamak.

3-)Half Pipe Racing: En zevkli 3. tür olarak gördüğüm HPR de Snowboarding'e benziyor. Penguenimizi parkura doğru fırlatıyoruz ve daha sonra pengueni kontrole alarak parkur üzerinde puan toplamaya ve bize verilen süre içerisinde iki turu doldurmaya çalışıyoruz. Bölümün en kritik noktası parkurdaki saatleri toplamak. Aksi takdirde verilen zaman iki turu bitirmeye asla yetmeyecektir.

4-)Free Flight: En zor ve sıkıcı (zor olduğu için sıkıcı olabilir) bölümlerden biri. Zaten diğer türle çok benzerlik taşıyor. Bu bölümde martıya benzer bir kuş oluyoruz ve önümüze gelen halkaların içinden geçmeye çalışarak ve engellere çarpmadan puanlar toplayarak parkur sonuna kadar uçmaya çalışıyoruz.

5-)Pingu Flight: Bu bölümde ise yukarıdaki işi halkasız olarak ayağımıza aldığımız penguenle yapıyoruz. Bu kez halkalarla uğraşmıyoruz fakat yorulan kuşumuza tüy toplamamız gerekiyor. Eğer kuşumuz zarar görürse bu kez kontrol penguene geçiyor ve hızı tükenene kadar onunla puan toplamaya çalışıyoruz.

Oyunda tamı tamına 3 zorluk derecesi var arkadaşlar. Evet evet yanlış duymadınız tam 3 zorluk derecesi. Kolay, orta ve zor! Belki siz bunu ciddiye almıyor ve "Eee ne var bunda!" diyorsunuzdur ama inanın Jowood hiç de oyuna bu gözle bakmıyor! Öyle ki, adamlar son seviye "zor"u kilitlemişler. Yahu kardeşim oyun türlerini kilitlesenize neden zorluk derecesini kilitliyorsunuz. Hayret bir şey adam neden zor seviyeyi açmak için hırs yapıp oyunu daha çok oynasın ki! "Oyundaki tüm kilitleri açacağım!" diye tutturan ve bunun için gece gündüz uğraşan tipler bile hard seviyeyi açmak için uğraşmaz!

YA (Bakın attım son A yı da!) ile ilgili anlatacak başka bir şey olmadığından müzik-ses-grafik değerlendirmesine geçiyorum. Özellikle ana menüde çalan parça çok gaza gelmiş bir müzik. Dikkat edin gaza gelmiş diyorum, gaza getirici değil. Kuzenimi ancak oynatabilen müzik, magazin programlarında plajdaki popolar gösterilirken çalan şarkılara benziyor. Ama oyun kar-buz havasında geçiyor. Ne iş? Ama yine de oyunun hedef kitlesine gayet zevkli geliyor. (Hedef kitleyle iletişim hâlindeydim.) Fazla dikkat çeken ses efekti de yok. Bildiğimiz çizgi film efektleri. "Ploop clup!" gibi... Grafikler ise asla değerlendirmeye gerek duymadığımız bir kriter. İlla ki değerlendirmek gerekirse yetersiz olduğunu söylerim. Ama dediğim gibi oyunun türü ve kitlesi itibariyle grafikleri incelemeye gözünüz hiç kaymıyor. Çizgi film grafikleri işte...

 Oyunun künyesinde göreceğiniz puanlamayı benim yapmam fazla doğru olmayacağı için oyunun başında saatlerce kalan 6 yaşındaki kuzenime yaptırdım. Artılar ve eksilerde de onun söylediği birkaç özelliği yazdım, 10 yaş altı arkadaşlarımız lütfen o değerlendirmeye bakarak oyunu alıp almayacaklarına karar versinler fakat 10 yaş üstüne oyunu almayın diyorum. 11 de kurtarır, gerisi almasın. YETIşin gayri...
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Yetisports Arctic Adventures
« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2007, 21:13:44 »
paylaşım için saol