Gönderen Konu: Bad Boys 2[RIP] 2 Link 160 Mb  (Okunma sayısı 670 defa)

Çevrimdışı trex

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 212
  • Puan 0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
    • kralfifa
    • E-Posta
Bad Boys 2[RIP] 2 Link 160 Mb
« : 01 Temmuz 2008, 08:47:16 »
nceleme:

Lord Of The Rings, Terminator 3, Harry Potter derken beyaz perdeden birçok transfer gerçekleşti. Oyunu yapılabilir diye düşündüğüm Bad Boys serisi de bu modaya uydu. Fakat eski film ile değil yeni çıkan Bad Boys 2 ile. Gerçi filmle oyunun konusu birbirinden farklı. Yapımcılar daha güncel gözükmesi için böyle yapmışlar herhalde.

bad boys bad boys

Aynı filmlerinde olduğu gibi oyununda da ciddi bir konu işlenmiyor. Filmlerinde asıl istenen seyirciye olabildiğince aksiyon yaşatıp, eğleneceği bir film sunmak. Açılışta izlediğimiz kısa bir videoda, zengin birinin çalışanı ile arasındaki konuşmaları izliyoruz. Daha sonra kendimizi Miami sokaklarına atıyoruz. Mike Lowrey ve Marcus Burnett ikilisinden Marcus ile oynuyoruz, yani filmdeki Martin Lawrence. Ortağımız Mike, gerçek hayattaki Will Smith, her görevde mantık olarak bize yardımcı görünsede, pratikte hiçte böyle değil. Yapay zeka o kadar kötü ki bütün görevi siz yapıyorsunuz. Yek başınıza oynamak ve bütün görevi bitirmek zor gibi gelebilir ama öyle değil. Düşmanların yapay zekası da çok kötü. Oyun boyunca en az 35-40 sefer önlerinden geçip arkadan vurduğum bir çok düşman oldu. Yapay zekanın başarısız olması ile bir de sadece 14 bölüm varsa bitirmek fazla vakit almıyor.

Videolar projeye yakışır şekilde güzel yapılmış. Film efekt denilen özel teknikler kullanılmış. Ekranda ufak karıncalanmalar oluşuyor. Bu tarz grafikler ve videoları Silent Hill serisinde sık sık görmüştük.


Oynanış olarak ise Max Payne, Dead To Rights tarzı bir oynanışa sahip. Konusu ve yapay zekanın pek sağlam olmamasından ötürü oyuncuyu bağlayamıyor. Örneğin çoğumuz Mafia'yı konusu için oynayıp bitirmiştir. Burada ise böyle bir durum söz konusu değil. Hiç bir bölümü acaba sonraki bölüm ne olacak diye merak etmedim, edemedim. Oysa ki türüne pek rastlanmamış aksiyon sahneleri var. Çoğu mekanda arkasına saklanabileceğin nesneler, en kötü ihtimal duvarlar var. Aynı şekilde kapıları açarken, sağında ya da solunda durarak, kapıyı tekmeledikten sonra kaçıp aniden dönüp ateş edebiliyorsunuz. Oynanışı iyi yönde etkiliyor. Düşmanlarınızı sadece öldürerek değil, silahlarına ateş edip ellerinden düşürerek de etkisiz hale getirebiliyorsunuz. Aslında oynanış gayet zevkli ama oynayanı bir türlü havaya sokamıyor. İzlemek oynamaktan çok daha eğlenceli.

when they come for you

Yapay zeka, atmosfer derken görsel açıdan da Bad Boys 2 vasat kalıyor. Görsel açıdan aynı kulvarda koştuğu Max Payne gibi oyunların çok gerisinde kalmış. Bazı ekran kartları ile uyumsuzluk sorunları var. Kaplamalar beyaz çıkabiliyor, gereksiz yavaşlıklar ve atlamalar oluyor.



Ana karakterlerin filmdeki görüntülerine benzemediği gibi, genel olarak karakterler de iyi modellenmemiş. Düşmanların 3-4 hareketi var, oyun boyunca devamlı o şekillerde üzerinize doğru koşuyorlar. Bazı bölümlerde ise iş iyice çığırından çıkmış, ufacık bir odada kitaplığın arkasında saklanarak, devamlı atılan bombalardan hiç yaralanmadan kurtuluyorsunuz. Bazı oyunlarda bu tarz bombaların atıldığı çevre darmadağın olurken, burada yarım metre önüne düşen karakter bile yara almıyor, çevredeki masalar ve objeler yerli yerinde duruyor. Müzikler filmlerinde olduğu gibi hareketli şarkılar seçilmiş. Oyun içinde bol bol konuşmalar ve espriler geçiyor. Bazen birbirleri ile atışırken bazen de düştükleri durumlar hakkında yorumlar yapıyorlar.

Son Sözler :

Bad Boys serisi izlemekten çok keyif aldığım bir seriydi. Arkadaşlar arasında kesinlikle bir gün oyunu yapılır diye konuşmalar geçiyordu. Ben çok daha başarılı bir oyun beklerdim. Bence bir oyun görsel açıdan fazla önemli değildir. Oynanabilirlik ve atmosfer eğer sizi kendine bağlıyor, başından kalkamaz hale getiriyorsa, iyi oyun denebilir. Bunlarla birlikte görsel açıdan zengin olursa çok yüksek puanlar alır ve satış rekorları kırar. Bad Boys 2 ise beni hiç kendine bağlayamadı. Artı puan verebileceğim sadece çatışma sahnelerinde yapılan yenilikler ve müzikler var. Oyunu bitirdim fakat harcadığım zamana yazık oldu gibi geliyor. Bunca eksinin yanı sıra görsel açıdan da hiçbir şey sunmaması oyunu iyice kötü bir durum. Eğer gerçekten filmin hayranı değilseniz, pek düşünülecek bir alternatif değil.





http://rapidshare.com/files/82264213/Bad_Boys_2_RIP__By_Ali_OyunCehennemi.part1.rar
http://rapidshare.com/files/82291045/Bad_Boys_2_RIP__By_Ali_OyunCehennemi.part2.rar

Rar Şifresi: www.oyuncehennemi.com