Gönderen Konu: Beklentiler çok yüksek  (Okunma sayısı 502 defa)

Çevrimdışı DeViL

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 11.454
  • Puan 2621
  • Cinsiyet: Bay
  • ultrAslan
    • AOL Instant Messenger - uA
    • Yahoo Instant Messenger  - Pc-co
    • Profili Görüntüle
Beklentiler çok yüksek
« : 21 Haziran 2007, 10:44:20 »
ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Utah Jazz'da forma giyen Mehmet Okur, NBA oyuncuları olarak milli takımda kendilerinden beklentilerin yüksek olduğunu belirterek, ''NBA'den geldiğimiz için insanlar bizden her maçta 20 sayı, 20 ribaunt bekliyor'' dedi.

Mehmet, yaptığı açıklamada, NBA oyuncuları olarak kamuoyunun kendilerinden beklentisinin yüksek olduğunu ifade ederek, ''Sonuçta bizim performansımız değil, takımın başarısı önemli. Tabii ki biz elimizden geleni yapıyoruz ama takımın başarısı her zaman daha önemli'' diye konuştu.

Sporcunun hayatının eleştirilerle geçtiğini, ancak bu eleştirilere açık olduğunu ifade eden yıldız oyuncu, şunları söyledi:

''Eleştiriler de yapıcı olmalı, yıkıcı değil. Ben her zaman ileriye bakan bir oyuncuyum. Hayatımın her döneminde bu böyle oldu. Hem saha içinde, hem saha dışında bu şekilde davrandım. Eksileri artıya çevirmeyi bildim. Eleştirilere çok kulak asmıyorum. Tabii ki oradan alacaklarımı alıyorum. Bunları artıya çeviriyorum.''

''2001'DEKİ HAVAYI YAKALAYAMADIK''

Başarılı oyuncu, milli takım olarak 2001 Avrupa Şampiyonası'nda havalarının çok iyi olduğunu, bunu sonraki organizasyonlarda yakalayamadıklarını söyledi.

Mehmet, 2001 yılındaki şampiyonanın ardından katıldıkları Dünya ve Avrupa şampiyonalarında aynı havayı yakalamadıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Çok iyi hazırlık dönemleri geçirmemize rağmen Dünya ve Avrupa şampiyonalarında aynı havayı yakalayamadık. 2001 Avrupa Şampiyonası'nda havamız ve takımın kimyası çok iyiydi. Takımdaki herkes birbirine yardımcı oluyordu. Herkes milli takım kimliğiyle oradaydı ama daha sonraki şampiyonalarda aynı havayı yakalayamadık, aynı kimyayı tutturamadık. Ayrıca sonraki şampiyonalar tecrübesizliğimize denk geldi. Şampiyonalarda milli takım ruhu vardı ama bunu mücadelelerde sahaya yansıtamadık.''

Milli takımın geçen sene Japonya'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda elde ettiği 6'ncılığın büyük başarı olduğunu kaydeden Mehmet, milli takımın şansıyla bu başarıyı yakaladığı yönünde bir açıklaması olmadığını da vurgularken, ''Ben ağzımı dahi açmadım. Bu konuda hiç yorum yapmadım. Böyle bir şey söylemedim'' dedi.

''AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA FİNAL OYNAMAK BAŞARI OLUR''

Başarılı oyuncu, milli takım olarak Avrupa Şampiyonası'ndaki başarı kriterinin final oynamaktan geçtiğini söyledi.

Şampiyonada her maçı tek tek ele almak gerektiğini vurgulayan Mehmet, ''Her maça farklı şekilde yoğunlaşmak gerekiyor. Şampiyonada final oynamak ve madalya almak, bizim için başarı olarak değerlendirilmeli'' dedi.

''SEYİRCİ YILDIZ OYUNCU GÖRMEK İSTİYOR''

Türk basketbolunun durumunu da değerlendiren Mehmet Okur, yeni jenerasyonu fazla izleme şansı bulamadığını, ancak ümit ve genç milli takımdan iyi oyuncuların geldiğini söyledi.

Türkiye'deki ligin eskiye nazaran kalitesinin biraz daha aşağıda olduğunu kaydeden tecrübeli oyuncu, ''Türkiye'deki yıldız oyuncular Avrupa'yı deniyor. Bu bakımdan seyirci de maça gelmek istemiyor. Seyirci yıldız oyuncu görmek istiyor. Saha içinde ve dışında aktiviteler yapılmıyor. Her maçtan önce basketbol potaları konulup, maça gelen çocukların basketbol oynaması ve eğlenmesinin yanı sıra farklı projeler üretilebilir. Sponsorlar ve takımların yatırım yapmasıyla Türkiye ligi daha yukarılara çıkar'' diye konuştu.

''UZUN, YORUCU AMA KEYİFLİ BİR SEZON GEÇİRDİM''

NBA'deki son sezonunu da değerlendiren Mehmet, uzun, yorucu ama keyifli bir yıl geçirdiğini dile getirdi.

Mehmet, kendisi ve takımı adına iyi bir sezon yaşandığını ifade ederek, ''Hem kişisel olarak, hem takım olarak ligi iyi yerlerde bitirdik. All-star'a seçilmemin yanı sıra Utah Jazz'da 3 sayılık basket rekorunu kırdım. Takım olarak ise batıda final oynadık'' dedi.

NBA takımlarına dünyanın farklı ülkelerinden oyuncuların gelmesinde, pazarlama düşüncesinin olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Mehmet Okur, ''Hepsi birer parça. Pazarlama düşüncesinin yanı sıra Avrupa'dan iyi oyuncular çıkıyor. Ayrıca ABD'deki kolejlerden eskisi gibi oyuncu gelmediği için NBA'in gözü Avrupa'da oluyor. Bu nedenle dünyanın çeşitli yerlerinde oyuncu arıyorlar. İyi oyuncuların hepsini almak istiyorlar'' diyerek sözlerini tamamladı.

Çevrimdışı Abdullah

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 41.478
  • Puan -1500
  • Cinsiyet: Bay
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
Beklentiler çok yüksek
« Yanıtla #1 : 30 Haziran 2007, 13:16:56 »
haber için saol