Gönderen Konu: Düello James'in, zafer Celtics'in!  (Okunma sayısı 594 defa)

Çevrimdışı m3t3d1nh0

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 15.446
  • Puan 9028
  • Cinsiyet: Bay
  • olm kişisel mesajdan sanane
    • MSN Messenger - m3t3_d1nh0@windowslive.com
    • Profili Görüntüle
Düello James'in, zafer Celtics'in!
« : 07 Haziran 2008, 08:38:14 »
Düello James'in, zafer Celtics'in!

Bir Paul Pierce, bir LeBron James attı, kazanan James, gülen taraf ise Boston oldu! Boston Celtics ile Cleveland Cavaliers arasında yapılan Doğu Konferansı yarı final serisi 7. ve son maçına yıldızlar damgasını vurdu, Cleveland'ı deviren Boston, finalde Detroit Pistons'ın rakibi oldu!

(Dış Haberler Servisi)

CLEVELAND CAVALIERS: 92 - BOSTON CELTICS: 97
Boston Celtics'in sahası TD Banknorth Garden'da oynanan Doğu Konferansı yarı final serisinin 7. maçı Celtics ve Cleveland Cavaliers'ın yıldızlarının düellosuna sahne oldu.

Karşılaşmanın ilk periyodu 18-13 Celtics'in üstünlüğü ile geçilirken, ikinci periyotta iki ekip de skoradaki etkinliğini arttırdı.

Ev sahibi Boston Celtics, yıldız oyuncusu Paul Pierce'la sayılar bulurken, konuk Cleveland ise süper yıldız LeBron James'la ayakta kalmaya çalıştı.

İkinci periyotta savunmalar sertleşirken, sırasıyla LeBron James, Kevin Garnett ve Paul Pierce sakatlanma tehlikesi yaşayan isimler oldular.

İlk yarıyı Boston 50-40 önde tammalarken, Paul Pierce 26 sayı atarak yıldızlaştı, LeBron James de 23 sayıyla takımını sırtladı.

Üçüncü periyoda iyi başlayan Cleveland aradaki farkı indirmeye başladı. Paul Pierce attığı kritik sayılarla farkın kapanmasına izin vermemeye çalşırken, LeBron James ve Delonte West'le etkili oldu.

Devre sonunda 10 sayı olan fark, üçüncü periyodun sonunda 5'e indi ve Boston Celtics son periyoda 5 sayı farkla 73-68 önde girdi.

Dördüncü periyot ise müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Boston, Pierce'ın sayılarıyla üstünlüğünü korumaya çalışırken, Boston'daki maçlarda üçlük atmakta zorlanan LeBron James ise attığı üçlüklerle takımını ayakta tuttu.

Son bölümlerde devreye giren Kevin Garnett de kritik anlarad attığı basketlerle takımına önemli katkı yaparken, benchten gelen P.J. Brown da aldığı önemli hücum ribaundlarıyla göze çarptı.

Oyunun sonları yaklaşırken, Pierce'dan topu kapan LeBron James smacı yaptı ve farkı 1 sayıya indirdi: 88-89!

Ribaundlarıyla göze çarpan Brown, kritik bir basketle farkı tekrar 3'e yükseltti: 88-91

Bu andan itibaren yapılan taktik fauller sonrası son 16 saniyeye Boston Celtics 6 sayı farkla 95-89 önde girdi.
Bitime 8 saniye kala Pavlovic, dip çizgiden attığı 3'lükle skoru 95-92 yaptı. Paul Pierce kendisine yapılan taktik faulün ikisini de sayıya çevirdi ve durumu 97-92'ye getirdi.

Son topu kullanamayan Cavaliers maçı 97-92 kaybetti.

Boston Celtics'in yıldızı The Truth (Gerçek) lakaplı Paul Pierce karşılaşmayı 41 sayıyla tamamlarken, Cleveland'ın King (Kral) lakaplı süper yıldızı LeBron James ise maçı 45 sayıyla bitirdi.

Maça bu iki yıldızın dışında damgasını vuran bir başka isim ise P.J. Brown oldu. Savunmada müthiş bir katkı yapan tecrübeli oyuncu, kritik anlarda aldığı ribaundlar ve attığı sayılarla Boston'a zaferi getirdi.

İki yıldızın düellosunu James kazanırken, seriyi 4-3'e getiren Boston Celtics ise Doğu Konferansı finalinde Detroit Pistons'ın rakibi oldu.

Celtics'te karşılaşmaya ilk 5'te başlayan Paul Pierce maçı 41 sayı, 4 ribaund ve 5 asistle tamamladı. Celtics'in bir diğer yıldızı Kevin Garnett ise 13 sayı, 13 ribaundluk performansıyla double-double yaptı. Benchten gelen P.J. Brown ise 10 sayı ve 6 ribaundluk performansıyla kritik anlarda önemli katkı yaptı.

Cavaliers'ta ise süper yıldız LeBron James karşılaşmayı 45 sayı, 6 asist ve 5 ribaundluk performansıyla tamamladı ve maçın en skorer ismi oldu. Cleveland'da James'ten sonra çift hanelere ulaşan tek isim olan West ise maçı 15 sayı, 5 asistle noktalandırdı.

Öte yandan mücadelede toplamda sadece 5 ismin çift hanelere ulaşması dikkat çekti. Takımlarının skor yüklerini üstlenen Pierce ile James'in dışında Garnett, West ve Brown çift hanelere ulaşabilen isimler oldu.