Gönderen Konu: En Çetin Düellolar...  (Okunma sayısı 582 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.435
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
En Çetin Düellolar...
« : 21 Ekim 2007, 23:40:20 »
En Çetin Düellolar...
En Çetin Düellolar

*80’li yillardaki Larry bird Magic Johnson Rekabeti:

NBA liginin gelmis geçmis en büyük rekabeti denildiginde akla ilk olarak 1980’li yillardaki Los Angeles Lakers-Boston Celtics mücadeleleri gelmektedir.Bunun temel nedeni ise NCAA’lerde tohumu atilan ve 80’li yillarda ise gittikçe büyüyerek NBA ligini domine eden Magic Johnson ve Larry Bird rekabetinden kaynaklanmaktadir.80-89 yillari arasinda her sezon bu iki yildizdan biri NBA finalinde boy göstermistir ve bu 10 sezon içinde 8 defa (Digerleri 1983’de Philadelphia ve 1989’da Detroit) bu iki yildizdan biri NBA sampiyonluguna ulasmistir.Sadece playofflarda degil nrmal sezonda oynanan iki maç bile bu iki oyuncu sayesinde reyting rekorlari kirarken , 3 defa oynadiklar NBA final serileri ise unutulmazlar arasina girmistir.37 Los Angeles-Boston maçinda karsi karsiya oynayan bu ikililer arasinda gülen taraf 22 galibiyet ile Magic Johnson’indir.3 Final serisinin ikisindede Bird’e üstünlük saglayan Magic,toplamda 5,Bird ise 3 NBA sampiyonluguna ulasmistir.

*60’li yillardaki Bill Russell-Wilt Chamberlain Düellosu:

NBA tarihinde sayi ve ribaund kategorilerinde bir çok rekrun sahibi olan Wilt ile, kendisi gibi gösterislive skora yönelik oyun tarzindan çok uzaklarda olan ama savunmasi ve ribaundlari ile ligdeki 13 sezonunda 11 sampiyonluk yasayan Bill Russell rekabeti de unutulmazlar arasindadir.Bir çok NBA yazarina göre Magic-Bird rekabetinde daha önemli eslesmedirRussell Wilt rekabeti çünkü bu iki oyuncu karsilikli maçlarda ayni pozisyonu oynayip birbirlerini tutmaktaydilar.142 maçta karsi karsiya gelen bu ikiliden istatistik olarak bu maçlarda 28.7 sayi, 28.7 ribaund ortalamalari tutturan Chamberlain üstün ayrilmistir.Bill ise bu 142 maçta 14.5 sayi, 23.7 ribaund ortalamasi tutturmus ama bu maçlarin 85’inde kazanan taraf Celtics olmustur.

*1998 Dogu finallerindeki Micheal Jordan-Reggie Miller düellosu:

iste bu an anlatilmaz yasanir.En bitirici ve düello aliskanliklari en yüksek iki adam.98 Dogu finallerindeki bu düello son ana kadar sürdü.Kim mi kazandi? Tabancasinda her zaman (Reggie’ye karsi bile) bir fazla kursun bulunduran MAJESTELERi MICHAEL JORDAN, 94 ve 95’de arka arkaya iki defa dogu finallerinde kaybeden Pacers ve Miller bu kez kazanmayi çok istiyordu.Hatta öyle ki bu seri önecesinde ve seri boyunca Miller ve Jordan arasindaki söz düellosu da bir yandan devam etmisti.Reggie serideki en hatirlanan an olan 4. maçtaki galibiyeti getiren üçlügünden sonra finallere kendilerinin çikacagini ve Bulls’dan daha çok bunu kendilerinin hak ettigini inandigini söylemiste.Buna karsilik ise Jordan herkesin kendi isine bakmasini ve sahada oyunuyla konusmasini söyleyerek cevap vermisti.Bir yandan devam söz düekkosundan daha çetin bir kapisma sahada gerçeklesiyordu.iki tarafta seriyi bir türlü koparamiyordu.Karsilikli galibiyetlerle son maça kalmisti.Son maç Chicago’nun evi United Center’daydi.Heycan doruga tirmanmis ve herkes NBA finallerinde Utah’in rakibnin kim olacagini merakla bekliyordu. 7.maçtan hemen önce Miller’in bu maçi kesinlikle kazanacaklarini söylemesi ve Bulls için yolun sonu geldi demesi ve Jordan’in buna sahada cevap vereçegini söylemesi heyecani katmerlemisti. Son maç büyük çekisme içinde geçmesine ragmen ev sahibi olmanin avantaji ve Steve Kerr’ün ekstra katkisiyla bu çetin düellonun galibi 86-79’luk skorla Jordan(Son maç 28sayi, 9 ribaund, 8 asist:31.7 sayi) oluyordu.

*2001 Dogu yari finallerindeki Allen Iverson-Vince Carter düellosu:

Sanirim 2001 yilindaki bu kapismayi hepimiz daha dün gibi hatirliyoruzdur.Nasil hatirlanmaz bu kapisma. Toronto’nun galibiyeti ile baslayan seri, Philadelphia’nin deplasmandaki 7.maçi kazanmasiyla noktalanmisti ama seriyi en unutulmaz kilan sey Allen Iverson ve Vince Carter arasindaki düelloydu.iki yildiz sanki sözlesmiscesine ardi ardina inanilmaz performanslar çiziyorlardi.ilk maçta Carter’in 35 sayisiyla Toronto seride öne geçti. ikinçi maçta ise sahneye Iverson çikti ve 54 sayi ile seriyi 1-1’e getirdi.Üçüncü maçta Carter adeta sen yaparsinda ben yapamazmiyim diyerek 50 sayi üretti, Iverson ise 5.maçta ‘‘The Answer’’ lakabininda hakkini vererek Carter’a 52 sayilik bir cevap verdi. 6.maçta bu sefer Carter’in 39 sayisiyla Toronto seriyi 7. maça tasidi. Seri Phili-Toronto serisi olmaktan çikmis Iverson-Carter mücadelesine dönmüstü. Serinin son maçinda önce Carter’in mezuniyet törenine gitmesi ve maça ucu ucuna yetismesi herkes tarafindan büyük bir sorumsuzluk olarak adlandirilmisti fakat Carter’in attigi son sut isabetli olsa ve Toronto seriyi kazansaydi eminim ki tüm elestiriler tersine dönecekti.Bu son maçta Iverson’in kariyer rekoru olan 16 asistle oynadigini da hatirlatmakta fayda var.7 maç sonunda Iverson 33.7 sayi, 6.9 asist, 4.4 ribaund ve 3.14 top çalma, Carter ise 30.4 sayi, 6.0 ribaund, 5.6 asist, 2.0 blok ve 2.86 top çalma ortalamalarini tutturmustu.Kazanan kim olursa olsun bu kapisma mükemmel oldu ve insallah ileriki yillardada böyle kapismalara tanik oluruz….

*80’lerin sonundaki Jordan-Detroit duellosu:

Micheal Jordan’in rakamsal olarak en etkili oldugu dönemlerdi tek geçemedigi ezeli rakibi DETROIT PISTONS’DU.1988, 89 ve 90 yillarinda Detroite karsi elenmislerdi ve bunu en çok içerliyen oyuncu Jordan’di.Detroitin sert savunmasi (su anki gibi ) Jordan’u durduramiyordu ama biraz olsun yavaslatiyor ama her defasinda kazanan taraf Detroit oluyordu.1990 yilinda ise maç 7. maça kadar uzamis ama yine ne yazikki kazanan taraf Detoit olmustu ve maçin sonunda Detroitli bir taraftarin ‘‘Maybe next year Jordan’’(belki gelecek sene Jordan) yazili bir pankart adeta Jordani kamçilamisti.Dogu finallerinde birdahaki sene Bulls’un ve Jordan’in intikami aci oldu.Son iki senenin sampiyonu Detroit Bulls karsisinda 4-0 ile süpürülmüstü ….Artik Jordan rahat uyku uyuyabilirdi … Önündeki en büyük engel kalkmisti.Bu maç sonunda unutulmayan bir diger konu ise maç sonunda Joe Dumars ve Johny Salley dilindaki Pistons oyuncularinin tokalasmadan ve rakibi tebrik etmeden sahayi terk etmeleriydi.Hatta o zamanlar Joe Dumars’in Jordan’i tebrik ettigi için Isiah Thomas ile aralarinin açildigi bile söylenmisti…..

*1988 Playofflarinda Boston-Atlanta serisinin 7. maçinin sen periyotundaki Larry Bird-Dominique Wilkins kapismasi:

88 Dogu konferansi Playofflarindaki Bsoton-Atlanta serisinin 7. maçinin son periyodundaki Larry-Wilkins kapismasi da umutulmazlar arasindadir.Son periyotta bu ikili toplam 38 sayi üretirken(Bird 20, Wilkins 18 sayi), 118-116 Boston’un galibiyeti ile sona eren maçin 81 sayisinda (Wilkins48, Bird 34 sayi) bu iki oyuncunun imzasi vardi.

*Detroit-Denver arasindaki oynanan NBA Tarihinin en skorlu maçi:

13 Aralik 1984’de Denver’in McNichols Arena’da oynanan ve en yüksek skorlu maç olarak NBA tarihine geçen Detroit-Denver maçida unutulmazlar arasina geçmistir.3 uzatmaya giden ve 3 saat 11dakika süren maçin sonunda gülen taraf 186-184’lük (toplam 370 sayi) skorla Detroit’ti.Maçta 12 oyuncu skorda çift haneli rakamlara ulasirken, 4 oyuncu 40 ve üzerindesayi üretmeyi basarmisti.ilk yarisi 74-74 normal süresi 145-145 biten bu inanilmaz maçta Detroit adina Isiah 47 sayi, 17 asist, John Long 41 sayi ve Kelly Tripucka 35 sayi üretirken, Denver adina Kiki Vandeweghe 51 sayi, 9ribaund, 8asist, Alex English ise 47 sayi, 12 ribaund, 7 asist ile oynamisti…Ve gerçektende beyler ve bayanlar çooook süper bir maç olduguna inaniyorum ve izlemek isterdim!!!

NBA’in unutulmaz düellolari sadece bunlarla sinirli degil tabiiki:

60’larin sonu 70’lerin basinda Earl ‘The pearl’ Monroe ile Walt ‘Clyde’ Frazier’in kapismalari;88 NBA finalinde yumruk yumruga kavga boyutlarina varan Potlan-Philadelphia serisi; Isiah Thimas ve Bernard King’in 84 playofflarindaki mücadelesi; 89’dan 96’ya 8sezonda 6 kez playofflara eslesen Chicago-Knicks arasindaki inanilmaz çekisme(Bu 6 eslesmelerde New York sadece 1 kez o da Jordan’in basketbolu biraktigi 94 sezonunda seriden galip ayrilabilmisti)